Grałem w "wśród złodziei" i "oszustwo Drake'a" i jestem zachwycony nimi.Czy pierwsza gra z tej
kultowej serii trzyma ten klimat pod względem grywalnym,jak i graficznym ?
Pod względem grywalnym jak i graficznym trzyma poziom z tym, że należy pamiętać o tym że pierwsza część powstała parę lat temu w czasach początkowych PS3 więc nie jest tak dobra jak w 2 czy 3 części. Ale grafika stoi na wysokim poziomie. Gra jest najkrótsza z serii i brak w niej tzw filmowych scenek które to pojawiły się dopiero w 2. Największy minus to taki, że nie jest po polsku ale jeżeli podobały ci się części późniejsze to ta też się spodoba.
Klimat podobny ale więcej tutaj strzelania niż zagadek czy elementów platformowych. Masa wrogów do ubicia, którzy momentami nie wiadomo skąd się biorą. Sama historia na plus, nie jest tak dobra jak w 2 czy przede wszystkim 3 części gry ale ogólnie jest ok. Grę mogę polecić przede wszystkim właśnie ze względu na historię bo najwięcej jest tu strzelania. Gra nie jest zła ale wg mnie odstaje od swoich kontynuacji. Całe szczęście, że później było już tylko lepiej.