PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606907}

Władca Pierścieni: Bitwa o Śródziemie II

The Lord of the Rings: The Battle for Middle-Earth II
2006
8,0 4,3 tys. ocen
8,0 10 1 4344
Władca Pierścieni: Bitwa o Śródziemie II
powrót do forum gry Władca Pierścieni: Bitwa o Śródziemie II

9/10 + ulubione

ocenił(a) grę na 9

Bez wątpienia najlepsza gra wzorowana na Trylogii :) Nikt mi nie powie, że nie bo w pape ;)

użytkownik usunięty
pachomir

NIE!
A czytałeś/oglądałeś? Czy w Śródziemiu tereny są regularne? Czy w Lothlorien są gobliny? Czy taktyka jest taka gł€pia jak w grze?

użytkownik usunięty

To jest strategia oparta na świecie Władcy. I jako taka jest świetna, rasy mają swój odrębny styl i jednostki, a taktykę każdy ma swoją.

użytkownik usunięty

"To jest strategia oparta na świecie Władcy"
co najwyżej na filmie.
"sy mają swój odrębny styl i jednostki"
z absudrami włącznie xD jedna jednostka włóczników elfów pada pod jedną jednostką goblinów z malutkimi mieczykami. Genialne, Cezar i Napoleon w życiu by na to nie wpadli<lol2>
"taktykę każdy ma swoją.'
jeszcze lepiej...

użytkownik usunięty

Na świecie ogólnie - w grze są miejsca i informacje, które nie pojawiły się w filmach. Jednostki mają swój styl, a u mnie jakoś elfi włócznicy nie padają od goblinów. A taktykę każdy gracz ma inną.

ocenił(a) grę na 9

Czytałem 3 razy Władcę Pierścieni, 2 razy Hobbita, i po razie Silmarillion i Niezapomniane Opowieści, oglądałem film też 3 razy i to wersję reżyserską... aha... tematem mojej pracy dyplomowej była: "Literatura fantasy XX wieku w Wielkiej Brytanii z naciskiem na twórczość J.R.R. Tolkiena", i z pełnym przekonaniem twierdzę, że jest to najlepsza gra w tej tematyce. Ani film, ani gra nigdy nie będą w pełni odwzorowywać książki bo nie jest to nawet możliwe. Pamiętajmy, że różne formy przekazu robione są pod różnych odbiorców, a i czasy są też inne... tak czy nie? A co najważniejsze, weźmy pod uwagę fakt, że to film jest na podstawie książki, a gra NA PODSTAWIE FILMU. A w grze najlepsze jest to, że to gracze mogą tworzyć swoją własną, alternatywną wizję wydarzeń Śródziemia.

użytkownik usunięty
pachomir

Obaj mądrze piszecie, ale w grze są elementy również występujące tylko w książkach : olbrzymy goblinów czy kradzież zasobów Eomera. Tak więc zgadzam się ze wszystkim ale nie lubię grania online, nie wiem jak wy. Do tego itak mnie nie przekonacie!

ocenił(a) grę na 9
pachomir

Póki co najlepsza, bo w zasadzie w gatunku RTS nie ma konkurencji w swojej klasie, bo żadna inna gra RTS z gatunku śródziemia nie powstała.
Przydała by się 3-cia część tej gry z nowoczesną grafiką, poprawioną fizyką gry, większą ilością frakcji do wyboru i przede wszystkim większym realizmie...
Strasznie mnie irytował fakt, że herosem można było załatwić kilka oddziałów wroga a już WŁASNY STWORZONY HEROS to w tej grze totalne przegięcie i strzał w kolano...
Do tego kiepska fizyka, grafika w zasadzie taka sama co w części 1 tej gry... ogólnie twórcy nie dali w niej w zasadzie niczego nowego. Dlatego polem do popisu byłaby część 3-cia. Ale czy w ogóle kiedykolwiek powstanie?

ocenił(a) grę na 10
khazad7_2

No przydałaby się 3 część bo 2 już mi się znudziła po roku grania :) , przechodziłem kampanię z 10 razy , nawet mam oryginała :)