Bez wątpienia najlepsza gra wzorowana na Trylogii :) Nikt mi nie powie, że nie bo w pape ;)
NIE!
A czytałeś/oglądałeś? Czy w Śródziemiu tereny są regularne? Czy w Lothlorien są gobliny? Czy taktyka jest taka gł€pia jak w grze?
To jest strategia oparta na świecie Władcy. I jako taka jest świetna, rasy mają swój odrębny styl i jednostki, a taktykę każdy ma swoją.
"To jest strategia oparta na świecie Władcy"
co najwyżej na filmie.
"sy mają swój odrębny styl i jednostki"
z absudrami włącznie xD jedna jednostka włóczników elfów pada pod jedną jednostką goblinów z malutkimi mieczykami. Genialne, Cezar i Napoleon w życiu by na to nie wpadli<lol2>
"taktykę każdy ma swoją.'
jeszcze lepiej...
Na świecie ogólnie - w grze są miejsca i informacje, które nie pojawiły się w filmach. Jednostki mają swój styl, a u mnie jakoś elfi włócznicy nie padają od goblinów. A taktykę każdy gracz ma inną.
Czytałem 3 razy Władcę Pierścieni, 2 razy Hobbita, i po razie Silmarillion i Niezapomniane Opowieści, oglądałem film też 3 razy i to wersję reżyserską... aha... tematem mojej pracy dyplomowej była: "Literatura fantasy XX wieku w Wielkiej Brytanii z naciskiem na twórczość J.R.R. Tolkiena", i z pełnym przekonaniem twierdzę, że jest to najlepsza gra w tej tematyce. Ani film, ani gra nigdy nie będą w pełni odwzorowywać książki bo nie jest to nawet możliwe. Pamiętajmy, że różne formy przekazu robione są pod różnych odbiorców, a i czasy są też inne... tak czy nie? A co najważniejsze, weźmy pod uwagę fakt, że to film jest na podstawie książki, a gra NA PODSTAWIE FILMU. A w grze najlepsze jest to, że to gracze mogą tworzyć swoją własną, alternatywną wizję wydarzeń Śródziemia.
Obaj mądrze piszecie, ale w grze są elementy również występujące tylko w książkach : olbrzymy goblinów czy kradzież zasobów Eomera. Tak więc zgadzam się ze wszystkim ale nie lubię grania online, nie wiem jak wy. Do tego itak mnie nie przekonacie!
Póki co najlepsza, bo w zasadzie w gatunku RTS nie ma konkurencji w swojej klasie, bo żadna inna gra RTS z gatunku śródziemia nie powstała.
Przydała by się 3-cia część tej gry z nowoczesną grafiką, poprawioną fizyką gry, większą ilością frakcji do wyboru i przede wszystkim większym realizmie...
Strasznie mnie irytował fakt, że herosem można było załatwić kilka oddziałów wroga a już WŁASNY STWORZONY HEROS to w tej grze totalne przegięcie i strzał w kolano...
Do tego kiepska fizyka, grafika w zasadzie taka sama co w części 1 tej gry... ogólnie twórcy nie dali w niej w zasadzie niczego nowego. Dlatego polem do popisu byłaby część 3-cia. Ale czy w ogóle kiedykolwiek powstanie?