czy dorówna kiedykolwiek popularności i klimatowi tym dwóm wydaniom
Lord Of The Rings: Battle For Middle Earth
Lord Of The Rings: Battle For Middle Earth 2
jeśli tak to będzie wielki sukces ;)
wiem że bardziej powinno się to porownywac do Powrotu Król no ale tamto wydanie nigdy mną nie zawładnęło tak jak te dwie strategie wyżej
Chyba jednak nie, w okresie bitew nie wychodziło wiele dobrych tego typu RTS i gra sama w sobie była dobra, nawet jakby opowiadała o innym uniwersum (na tyle dobra by być w czołówce takich gier, tej epoki), natomiast, to ma duży plus za władcę pierścieni, niewielki dodatkowy plus za wplecenie tego w wydarzenia z filmowej trylogii, ale gra sama w sobie sporo traci do np. dragon age czy mass effect czyli gier podobnych. Chyba jako pierwszy zamieściłem filmik z zakończenia gry i finałowej bitwy na youtube, zapraszam do oglądania , mój nick to tomciopogromcio1 ;).
Chyba jednak nie, w okresie bitew nie wychodziło wiele dobrych tego typu RTS i gra sama w sobie była dobra, nawet jakby opowiadała o innym uniwersum (na tyle dobra by być w czołówce takich gier, tej epoki), natomiast, to ma duży plus za władcę pierścieni, niewielki dodatkowy plus za wplecenie tego w wydarzenia z filmowej trylogii i za to, że to pierwsza gra w większości RPG osadzona w uniwersum LOTR, ale gra sama w sobie sporo traci do np. dragon age czy mass effect czyli gier podobnych i jest za krótka. Chyba jako pierwszy zamieściłem filmik z zakończenia gry i finałowej bitwy na youtube, zapraszam do oglądania , mój nick to tomciopogromcio1 ;). (coś nie mogłem zedytować wyżej sory :P)
"pierwsza gra w większości RPG osadzona w uniwersum LOTR, "
Nieprawda. Konsole już wcześniej miały:
http://www.filmweb.pl/videogame/W%C5%82adca+Pier%C5%9Bcieni+Trzecia+Era-2004-613 819
Wiedziałem o tamtej produkcji, jednak sam gram tylko na PC i bardzo długo tak pozostanie, więc jak coś nie wyszło na PC, często piszę to ogólnie, no, ale niech będzie pierwszy RPG w uniwersum LOTR na PC ;). (Chociaż i to nie do końca prawda, bo jeszcze jest shadows of angmar, ale to z kolei MMO, więc też można rodzielić)