Eh, jedynie co ubisoft robi dobre to trailery, https://www.youtube.com/watch?v=xNter0oEYxc&feature=youtu.be bardzo ładnie pokazuje co zapowiadają a co dostajemy, dlatego będę omijał tą produkcje z daleka.
O czarnym protagoniście już nie wspominam, bo po gta V nadchodzącym bf1 i wd2 widać że poprawność polityczna zawitała już na stałe, nie przeszkadza mi to, ale jak znam życie to im odwali i teraz w każdej nowej produkcji będzie czarny.
Bo pchają ich wszedzie, przez poprawność polityczną. Jeśli o mnie chodzi to wolał bym mieć protagoniste o tym samym kolorze skóry.
Jak pchają ich wszędzie ? Przecież czarni są na ziemi już od tysiąca lat, od lat są w filmach i grach, narzekasz dla samego narzekania
Elder Scrolls (seria), Fallout (seria), Mortal Kombat (seria), Street Fighter (seria), Tekken (seria), Half Life 2, Gears of War, Mass Effect, Prototype, Crysis, Left 4 Dead (seria), Dead Island, ... wymieniłem tylko te które pamiętałem. Niektóre z tych gier mają naprawdę długą historię. Nie we wszystkich też czarni byli głównymi bohaterami, ale w większości tych byli postaciami pierwszoplanowymi.
Ale może masz rację... w sumie wszyscy przecież wiemy, że czarni nie występują sami z siebie w środowisku naturalnym. Wymyślono ich przecież by robić bigotom na złość. :P
Jestem maksymalnie tolerancyjni,ale nie znoszę czarnych,arabów,azjatów,meksykańców,albinosów,francuzów,anglików,amerykańców,nie mców,ukrainców,ruskich,żydów,kanadyjczyków,homoseksualistów (oprócz lesbijek oczywiście),biseksualistów,aborcjonistów,onanistów,pacyfistów,lewaków oraz wszystkich osób,którzy nie podzielają zdania mojego i najchętniej bym posłał ich na stos,jak za starych dobrych czasów No,ale jak mówię,jestem maksymalnie tolerancyjny.
Dodam jeszcze Age of Mythology, Baldur's Gate, SWAT 4, Desperados: Wanted Dead or Alive, Fahrenheit, Assassin's Creed, Final Fantasy VII, Metal Gear Solid, Resident Evil, różne Call of Duty, Halo 3,...
I oczywiście całe serie The Sims, NBA, Madden czy FIFA ;)