PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656507}
6,7 8,0 tys. ocen
6,7 10 1 8039
Watch_Dogs
powrót do forum gry Watch_Dogs

Porażka

ocenił(a) grę na 3

Miał być hit, a jest słaby przeciętniak. Nudna, brzydka, powtarzalna, z beznadziejnym systemem
jazdy i kolizji, z beznadziejnym systemem strzelania i walki, tak zachwalanym hakowaniem które
sprowadza się do wciśnięcia jednego przycisku. Minusy można wymieniać.
Ogólnie nie polecam i piszę to ze smutkiem, bo liczyłam na mocny tytuł, a otrzymałam grę słabą.

ocenił(a) grę na 7
Laura_N

PC czy konsola? Pytam, bo chciałbym się dowiedzieć, jak wygląda optymalizacja. Słyszałem o wielu problemach.

ocenił(a) grę na 3
Scaver000

Konsola. Wersji PC nie widziałam, pewnie grafika nie będzie tak razić w oczy, ale również słyszałam i czytałam na forach o słabej optymalizacji i spadku płynności nawet na mocnych komputerach. Dziś premiera więc pewnie ktoś kto grał w WD na PC prędzej lub później się wypowie.

ocenił(a) grę na 6
Laura_N

Naprawde jest tak słaba a jak stoi z fabułą ???Miałem po nia dzisiaj iśc i teraz nie wiem ludzie bardzo po niej jada chciałem ją na ps4 ale teraz nie wiem czy wydawać te 230zł czy jednak poczekac jak juz beda wszystkie łatki i kupic o połowe taniej na PC :( :(

ocenił(a) grę na 3
WielkiVolare

Wersja na PS4 na pewno będzie dużo lepsza wizualnie. Na pewno też gra jest długa i zapewnia kilkanaście godzin co dzisiaj stanowi dobry wynik. Fabularnie jest całkiem ok, może niezbyt odkrywczo ale potrafi wciągnąć, szczególnie na dalszych etapach. Faktem też jest ze póki co nie ma zbyt szerokiego wyboru gier na PS4 i Kupno WD byłoby jakimś rozwiązaniem, osobiście jednak chyba nie dałabym 230 zł. Ale to Twoje pieniądze i Twoja decyzja i raczej nie powinieneś jej opierać tylko na mojej opinii :)

ocenił(a) grę na 6
Laura_N

Dzieki za odpowiedz zasiegnołem juz wielu opini bo sam mam mieszane uczucia co do tej gry i ciagle sie wyłania że niby ok ale jednak coś niegra wiec chyba sie wstrzymam i kupie poźniej na pc o połowe taniej.Fakt na ps4 poki co jeśli chodzi o gry jest dramat ale juz wole turlac opone patykiem wzdzdłuż drogi niż na siłe wydawac siano na średnią gre zeby miec tylko w co grać na ps4

ocenił(a) grę na 7
Laura_N

lepsza wizualnie ? to widać jak się znasz na grach bez urazy ale niemalże za każdym razem gra jest o wiele wiele lepsza wizualnie na pc gdyż pc zawsze może mieć lepsze podsystemy a konsole są robione tak żeby przez 5 lat gry były w stanie pójść co najmniej na średnich w 30 fps'ach gdzie na pc gra zawsze da radę iść na najwyższych w 60 więc (oczywiście mówiąc zawsze miałem na myśli to że komputer możemy zmodernizować kiedy chcemy a konsole już niekoniecznie)

ocenił(a) grę na 3
Kamilhugo517

Pisałam że wersja na PS4 będzie lepsza wizualnie od tej na Xboxa 360 w którą grałam :)
W sumie nie wspomniałam o jakiej wersji mowa więc mogłeś źle odczytać moje słowa.

ocenił(a) grę na 7
Laura_N

a no rzeczywiście przepraszam bardzo wydawało mi się że napisałaś iż wersja na pc jest gorsza wizualnie od wersji na ps4 ale no cóż tak to już jest jak się przegląda komentarze a nie dokładnie czyta jeszcze raz sry

użytkownik usunięty
Scaver000

Pograłam już trochę na PC na maksymalnych ustawieniach, nic się nie zacina, ale żadnych rewelacji nie ma pod względem grafiki, wygląda jak GTA 4. Pojeździłam motorami, autami i jakiś sztywny ten model jazdy, ale ogólnie ciekawa gierka, wciąga.

ocenił(a) grę na 4

No to trochę dziwne, u mnie na ustawieniach medium (czyli najniższych jeśli chodzi o tekstury) gra wygląda lepiej od GTA IV. Optymalizacja rzeczywiście taka sobie bo Dark Souls 2 na max ustawieniach chodził płynnie a tu wszystko musi się doczytywać i zacinać :/

użytkownik usunięty
Spajkpl

Po pierwsze zależy jaki masz komputer, jeśli masz słabszy to wiadomo że będzie się ścinało, a po drugie najlepiej porównywać grafikę dwóch danych gier jeśli obie są na max detalach i WD wygląda jak GTA 4.

ocenił(a) grę na 4

"Po pierwsze zależy jaki masz komputer, jeśli masz słabszy to wiadomo że będzie się ścinało"
Żeby uniknąć takich nieporozumień dałem przykład Dark Souls 2- gry według mnie o tak samo ładnej lub ładniejszej, która u mnie na max idzie bez problemu. Mogę dodać, że Crysis 3 też był przeze mnie ogrywany a tu o grafice chyba nie muszę wspominać? Więc mój sprzęt to nie problem.

"WD wygląda jak GTA 4."
No tutaj po prostu nie mogę się zgodzić... Może chodziło ci o GTA V?

użytkownik usunięty
Spajkpl

Chodziło mi o GTA 4, ponieważ obie te gry włączyłam na maksymalnych ustawieniach i nie widzę zbytniej różnicy. Ludzie którzy w tym siedzą wiadomo że powiedzą że jakieś tam cienie lepsze, że trawa się kołysze i tym podobne pierdoły, ale gołym okiem różnicy nie widać.

Lamisz w grach, toteż nie widzisz różnicy :D

ocenił(a) grę na 8
Laura_N

brzydka chyba na Twojej konsoli...

ocenił(a) grę na 3
vorthess

Co nie zmienia faktu ze brzydka - w Red Dead Redeption, Gta V czy Assassin's Creed 4 też grałam na tej samej konsoli, gry miały dużo większy i urozmaicony świat, a wyglądały dużo lepiej. Nie spodziewam się cudów po 9 letniej konsoli, ale jakiegoś przyzwoitego poziomu już tak.

vorthess

Typowy ból dupy... To że tobie się gra podoba, i to że Ciebie zadowala grafika gorsza niż w połowie gier wydanych w 2012 roku, nie oznacza że innym też musi. Lubisz wpierdzielać gówno serwowane od Ubisoftu - rób to. Nikt Ci tego nie zabroni.

ocenił(a) grę na 8
Laura_N

Typowy hejter....
Jeśli dobra gra jest lekko niedopracowana i nie spełnia oczekiwań to od razu jest mieszana z błotem, a każdy jej element jest nazywany beznadziejnym....
Porażką można nazwać twoje pojęcie na temat branży gier i dostępnych technologii...

- Pojazd na grafikę grając na słabej i starej konsolo bezcenny.

ocenił(a) grę na 3
DeGreZet

Dlaczego jest pojazd na grafikę proszę spojrzeć dwa posty wyżej ^
A gra nie jest lekko niedopracowana - jest w większości elementów słaba.

ocenił(a) grę na 8
Laura_N

W pierwszym poście piszesz, że gra jest brzydka...

ocenił(a) grę na 3
DeGreZet

A w czwartym dlaczego mam o to pretensje...

ocenił(a) grę na 8
Laura_N

Bo Ubisoft to dobra firma i mają wyrąbane na optymalizacje na dziadowych konsolach? Wogóle kto kupuje konsole bo nie rozumiem? Ten sprzęt dawno prezestał byc dedykowany do gier.
To zabawa dla biednych ludzi - jak słaby PC za 1500zł...

Wszyscy wiemy, że po prstu próbujesz udawać hipstera i hejcisz na coś co jest jedną z najpopularniejszych gier tego roku.
Na szczęście, żadne myślący człowiek nie bierze do siebie opinii tego typu, więc tym samym twoje "ogólnie nie polecam" jest nic nie warte.

ocenił(a) grę na 3
DeGreZet

O, widzę ze się trafił typowy przedstawiciel pecetowej rasy panów :)
Właściwie nie do końca typowy, bo typowi z reguły piszą że granie na konsoli jest drogie ze względu na ceny gier.
Kończę, bo wystarczy powyższy post i krótki rzut oka na profil i od razu widać ile jesteś wart.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 3
DeGreZet

Wspominając o profilu, nie miałam na myśli ocen filmów,i u ciebie kilka dyskusyjnych by się znalazło. Śmieszą mnie osoby które na filmwebie nieudolnie usiłują kreować się na krytyków i żyłki im pękają bo jeden film w rankingu jest za wysoko, a drugi za nisko. Tak jakby to był jakiś wyznacznik.
A co do słabo dopracowanych gier, to znów się mylisz - najczęściej to na pc mocno kuleje optymalizacja. Bo to na konsolach zarabia się najwięcej. No ale pewnie miliony osób które mogą sobie pozwolić na zakup wcale nie taniej gry to biedacy ledwo wiążący koniec z końcem ;)
Proszę, nie pisz już w moim temacie bo przepona mnie boli.

DeGreZet

Skoro konsole są dla biednych ludzi,to czemu sprzedają się w milionach egzemplarzy na świecie?
Widzisz ktoś jednak ten dziadowski sprzęt kupuję;)
I nie musisz jej obrażać,nie każdemu w końcu musi się podobać ta gra.

ocenił(a) grę na 8
LaraHaller

Są też opinie, że 75% ludzi na ziemi to idioci oraz, że konsole są dla biednych ludzi - dlatego aż tyle osób je kupuje.

Hejterów trzeba tępić, więc obrażanie jest tutaj wskazane.

DeGreZet

Dziwnie ale cóż,niech każdy gra na czym chce.

ocenił(a) grę na 8
LaraHaller

Czemu nie. Szkoda tylko, że są ludzie, którzy grają sobie na takim sprzęcie(PS3/Xbox 360) - jak koleżaneczka zakładająca temat i narzekają, że grafika sie im nie podoba....

ocenił(a) grę na 3
DeGreZet

Szkoda że są ludzie którzy nie czytają ze zrozumieniem uzasadnionej argumentacji dlaczego grafika się nie podoba. I szkoda że mają najwięcej do powiedzenia mimo iż nie grali :)

ocenił(a) grę na 8
Laura_N

Czytanie ze zrozumieniem? Swoją durną wypowiedź uzasadniłaś 5 komentarzy po tym, do którego napisałem odpowiedź bo pod presją ludzi zmieniłaś swoje zdanie, którego niestety nie posiadasz.. ;__;

ocenił(a) grę na 3
DeGreZet

Kiedy zmieniłam zdanie pod presją ? Ocena jaka była, tak jest. Uzasadniłam bo miałeś problemy ze zrozumieniem i wymagałeś większej troski.
Zabawny jesteś - w grę nie grałeś, wersji o której mowa nie widziałeś na oczy, ale do powiedzenia masz najwięcej :) Na dodatek wpadasz tutaj wyłącznie z pretensjami i personalnymi wycieczkami zamiast opinią o grze i zarzucasz mi brak własnego zdania na jej temat. Grubo ;)
Musisz mieć naprawdę smutne życie skoro zamiast zignorować temat o którym nie masz pojęcia wywołujesz zaczepki i boli cie to, kto na czym gra.

ocenił(a) grę na 8
Laura_N

Grałaś w grę na Xboxie 360 - wiesz o grze nawet mniej niż Ci, którzy nie grali...
Dla twojej informacji mam grę w wersji PC, więc mam 100x więcej do powiedzenia na temat zalet i wad tej produkcji niż ktoś kto gra na zacofanym sprzęcie sprzed epoki.

Klasyczny tekst płaczącego dzieciaczka pojechanego na forum publicznym - "musisz mieć naprawdę smutne życie"

W takim razie czas na Ciebie.
Musisz być naprawdę bardzo zakompleksionym paszczurem, który skończył edukacje pod gimnazium i teraz dziwi się, że nie ma pieniędzy na prawdziwy sprzęt do grania i boli Cie to, że ktoś nie lubi ignorantów, którzy próbują udawać, że na czymś się znają. heh

ocenił(a) grę na 3
DeGreZet

Tiaa, tośmy sobie wzajemnie pojechali.

Jak wrażenia z wersji pc ? Pytam poważnie.

ocenił(a) grę na 8
Laura_N

Gra na ultra jest ładna - nie ma żadnych większych przycięć, przynajmniej na moim i7 i gtx 780.
Jeśli ktoś pisze, że się mu ścina tak, że nie da się grać to pewnie ma jakiegoś ruskiego pirata, albo słaby sprzęt.
Zawód jest bo spodziewałem się trochę więcej, ale jak widać technologia nie jest jeszcze wystarczająca, żeby sprostać moim oczekiwaniom.

Mimo w WD ewidentnie chodzi o misje i fabułę, a poziom złożoności zadań i ilość możliwości ich wykonywania to duży +.

Gra jest bardzo dobra, ale nie umieściłbym jej w top 5 tego roku - zwłaszcza po premierze GTA V, Dark Sould II czy Titanfall jak również biorąc pod uwagę, że czekają nas jeszcze takie produkcje jak Wiedźmin 3 czy The Division.

ocenił(a) grę na 3
DeGreZet

I naprawdę takie rzeczy jak słaba fizyka, szybko nudzące i powtarzalne zadania poboczne i model zniszczeń nie są sporym minusem, podczas gdy są jednymi z kluczowych elementów gry ?

PS. Wiedźmina przesunięto na 2015

ocenił(a) grę na 8
Laura_N

Czy fizyka jest aż tak słaba? Jeśli chodzi o jazdę samochodem to faktycznie może nie zachwyca, a nawet denerwuje, ale ogólnie nie ma źle. Nie grałem w grę na tyle długo by ocenić całokształt. Na podstawie pierwszych kilku godzin i pierwszych kilku misji stwierdzam, że gameplay do mnie przemawia, zadania są zaprojektowane bardzo dobrze, do tego fabuła interesująca, a sama gra obrana w naprawdę ładną oprawę audio wizualną - wersja pc na ultra cieszy oko, oczywiście jeśli mamy na uwadze aktualne realia technologiczne.
Na 100% gra nie zasługuje na 3/10 bo taką ocenę to dostają kaszanki.

Watch Dogs wyszło za wcześnie to fakt, ale i tak jest fajny. Nie jest to żaden fenomen i słowa wypowiadane na temat gry przed jej premierą to w 50% przesada.

ocenił(a) grę na 3
DeGreZet

3/10 jest surową oceną wobec WD, być może wynikająca z frustracji w wyniku zbyt rozbuchanych oczekiwań i niezbyt przyjaznego pierwszego kontaktu. Kilku grom po czasie podciągałam ocenę (od Sleeping Dogs też początkowo się odbiłam, ale z czasem z 5 podniosłam na 7 lub 8), dalej jednak sadzę że 6 to max, niedociągnięć jest zbyt dużo i w większości są to rzeczy które w takiej produkcji powinny być dopięte na ostatni guzik, do tego powielanie schematów z AC.
Mimo Twojej dużej niechęci do konsol ja w dalszym ciągu sobie 360 będę chwalić :) Grając na pc zawsze miałam jakieś mniejsze bądź większe problemy, a cenię sobie wygodę tego że wkładam płytę i gram, bez martwienia się ustawieniami, suwakami, bądź marną optymalizacją (co musisz przyznać, niestety zdarza się dość często). Owszem, od kilku ładnych lat w kwestiach wizualnych nie ma startu do pc, ale nie przeszkadzało mi to, dopiero niedawno grając w AC4 widać było wyraźnie wiek, a Watch Dogs wyglądające jak GTA 3 przelało czarę goryczy. Choć tu podejrzewam olewactwo twórców, bo patrząc na inne sandboksy które ogrywałam w ostatnich latach dało się wycisnąć dużo więcej.
Poza tym - nawet jako zatwardziały pecetowiec musisz przyznać że konsole swoje plusy mają - choćby takie że nie omijają nas perełki typu Red Dead Redemption czy Last of Us.

Choć nie powiem - mnie też w końcu czeka przesiadka. Wiedźmin 3 jest tytułem którego absolutnie nie mogę sobie odpuścić. Dlatego pod koniec roku lub na początku przyszłego czeka mnie przeprowadzka na nowy sprzęt. Nie wiem jedynie czy wybrać PS4 czy PC.

ocenił(a) grę na 8
DeGreZet

Ty widziałeś prawdziwi sprzęt do grania, odpal sobie na PC GTA V, God of War 3, Metal Gear Solid 4, Uncharted i wtedy możesz się wypowiadać na temat gier bo mało widziałeś i jak chcesz zobaczyć sprzęt konsolowy wart więcej niż twój niż Ty i twój PC to podaj maila "prawiczku" w świecie gier :D

ocenił(a) grę na 8
mere

Konsoli nie możesz złozyć więc w najgorszym wypadku kupiłeś jakieś ps3 5 razy drożej niż kosztuje normalnie...

Dla twojej wiadomości biedaczku mam zarówno konsolę jak i gejmingowy PC i w gry, które są dostepne na stacionarce gram w lepszej jakości niż ty na jakichkolwiek konsolach, ale exclusivy również mnie nie omijają...
Nie wiem jakim biedakiem trzeba być, żeby nie kupić sobie konsoli, która kosztuje koło 1000zł. ;__; Pc za 5k zł to już inna sprawa, więc nie dziwię się, że takich biedaczków jak ty nie stać i wszędzie na forach opisują wyższość konsol nad PC, która jest prawdziwa tylko w przypadku PC za 1000zł...

ocenił(a) grę na 8
DeGreZet

Jak z mama mieszkasz to Ci kupuję nieudaczniku :D kończę to bo szkoda klawiatury dla jakiegoś zniewieściałego mamisynka, bo Ty i tak nie zrozumiesz z czym walczysz, złej nocy życzę ;)

ocenił(a) grę na 8
mere

Również mogę powiedzieć, że ty mieszkasz z mamą, tylko, ze twoja mama woli zamykać cie w piwnicy zamiast rozpieszczać. Mam takie same informacje jak ty biedaczku. ;*

ocenił(a) grę na 6
DeGreZet

a schodzi ci już skóra z truskawy czy jeszcze jej nie możesz zerwać i stać sie 100% mężczyzną stad tyle w tobie kipiących emocji

DeGreZet

W jakiejś gazecie czytałem, że 80 % ludzi na filmwebie uważa, że DeGreZet to idiota i widzę, że coś w tym jest :D.

ocenił(a) grę na 8
grzegorz_021

Nie mi o tym nie wiadomo, ale wiem, że każdej nocy coś mojego jest w twojej mamie.

DeGreZet

To mi pocisnąłeś :D. A w ogóle, to ty parę ostatnich lat przeleżałeś pod kamieniem? Teksty w stylu że robi się coś z czyjąś matką/siostrą/dziewczyną przestały być modne już jakiś czas temu.

ocenił(a) grę na 8
ocenił(a) grę na 8
LaraHaller

Aby mieć dobre PC trzeba posiedzieć przez kilka dni w poszukiwaniu jak najlepszych części i trzeba się na tym choć trochę znać, a konsole po prostu bierzesz i masz - ignorantom dużo łatwiej przychodzi pójście na łatwiznę niż dokształcenie się w temacie.

- Nie mówie tutaj o tym, że można kupić złożoną skrzynkę PC bo takie rozwiązanie jest nawet większym błedem niż zakupienie konsoli.

ocenił(a) grę na 6
DeGreZet

uuu no to z ciebie niezła szumowina pecetowy szpec taki jesteś inny lepszy pewnie ci staje na myśl o tym jakiego se peceta złożyłeś sam samiuśenki wszystkim juz tutaj udowodniłeś że konosle są do bani ja to juz swoja oddalem cyganom niech sie biedni tym bawią niech taki pecetowy Markiz jak ty przekarz mi teraz trroche swojej tajemnej wiedzy to ja ci powiem jak sie pozbyc zqatoru w mosznie

ocenił(a) grę na 8
WielkiVolare

Przykro mi, że miałeś zator. To pewnie przykra sprawa.
Co do PC to nie jestem jakimś specem, ale wiem na tyle, żeby nie dać z siebie zrobić idioty podczas zakupu części, dlatego mam pc, który mnie zadowala.