Miał być hit, a jest słaby przeciętniak. Nudna, brzydka, powtarzalna, z beznadziejnym systemem
jazdy i kolizji, z beznadziejnym systemem strzelania i walki, tak zachwalanym hakowaniem które
sprowadza się do wciśnięcia jednego przycisku. Minusy można wymieniać.
Ogólnie nie polecam i piszę to ze smutkiem, bo liczyłam na mocny tytuł, a otrzymałam grę słabą.
czyli mówisz że twoj pc cie zadowala opisz to jak najbardziej lubisz jak cie zadowala ??
wrllll niegrzeczny chłopiec jest i on cie zadwoala to juz wiemy ale jak tak bardziej po szwedzku czy raczej małopolsku ?? No nie badź wstydziochem
Zboczuszek musisz go bardzo kochac i całować przynajmniej on odwzajemnia uczucia nie to co twoi koledzy z klasy albo wuefista.W końcu to dzieło twoich lubieżnych rąk
Szczerze mówiąc pograłem w nią parę godzin i nie znalazłem, póki co, żadnego błędu ani elementu rozgrywki który psułby mi zabawę. Model jazdy może nie jest taki przyjemny jak w gta IV (w piątkę nie grałem...), ale z pewnością bije na głowę te z innych sandboxów (z wyłączeniem jeszcze mafii może ;P). Szczerze póki co nie czaję tej masy hejtu wylewającej się z internetów.
Obcokrajowcy są zadowoleni? Takie bzdury piszesz, że ręce opadają.
http://www.metacritic.com/game/pc/watch-dogs
Hejt jest bo był wielki hype. Ubi nie do końca spełniło wszystkie swoje obietnice, gra wygląda też gorzej niż zapowiadano.
Mi osobiście gra się bardzo przyjemnie. Chwilę zajęło przyzwyczajenie się do modelu jazdy i kolizji po prawie 150h spędzonych przy GTAO, drażni też mały draw distance i pop-in. Jednak to za mało, żeby zabić fun i nie czerpać przyjemności z grania. To po prostu bardzo solidna produkcja. Słabe oceny użytkowników są spowodowane bólem dupy, że gra wygląda gorzej niż obiecywano. Zwróćcie uwagę, że oceny recenzentów oscylują w granicach 80%, w zależności od platformy.
To było wiadomo już dawno przed premierą. PS3 nie dorównuje średnim ustawieniom grafiki na PC już od ponad roku.
3/10 dla przeciętniaka? Skąd wy te oceny bierzecie? Brzydka? Nie wiem jakiej ludzie grafiki oczekiwali skoro ta jest dla nich brzydka.
Ale spoko, nie przejmuj się moją opinią bo dla mnie grafika to trzeciorzędna sprawa. Wiesz, gra się jeszcze w Might and Magic VI, VII, VIII ;)
Dla mnie też nie gra większej roli, inaczej nie grałabym od 6 lat na sprzęcie z 2005 :) Czepiam się bo jest daleko poniżej przyzwoitości, nawet na tak wysłużonym sprzęcie powinno być znacznie lepiej. No a poza tym dochodzą inne błędy i niedociągnięcia, co sprawia że opinia o grze taka a nie inna. Nie twierdzę że jak spędzę przy niej trochę więcej czasu to podciągnę o kilka oczek, ale jak dla mnie 6 to maks jaki można dać tej grze.
Pograłem 2 godziny i jeśli model jazdy nie zostanie poprawiony w jakimś patchu to chyba nigdy tej gry nie skończę. Przecież to jest kpina. Nigdy nie grałem w żadną grę, która miałaby tak spaprane prowadzenie pojazdów jak Watch_Dogs. W GTA IV przeklinałem na to jak się autka prowadzi, bo jazda nie sprawiała mi przyjemności, ale tam przynajmniej szło się do tego przyzwyczaić i z czasem nawet nie zwracałem uwagi na rzeczy, które przeszkadzały mi na samym początku grania. A tutaj każde auto startuje jak wyścigówka na torze, dymiąc, hałasując, ciągnąc do przodu jak spłoszony koń. Jak jakiś cywil ma pecha i akurat idzie w momencie startu maszyny, to może już zacząć się witać z św. Piotrem. No kurde, żeby autko nie mogło ładnie i spokojnie ruszyć do przodu, delikatnie biorąc każdy skręt? Skręcanie przy większej szybkości to jakaś tragedia. Na ręcznym nie ma szans, żeby wykonać poprawnie skręt, nawet jak puścimy 30 sekund wcześnie klawisz gazu. Wstyd, że w dzisiejszych czasach ktoś dopuścił do czegoś tak potwornego. W wersjach konsolowych, gdzie jazda samochodem jest przyjemniejsza niż na klawiaturze (gram w wersje na PC) i tak jazda wypada słabo i drętwo. GTA V pod tym względem zostawia daleko w tyle Watch_Dogs. Co ja mówię, Saints Row IV zostawia daleko w tyle Watch_Dogs, a tam prawie się autami nie jeździ...
No niestety wyszedł syf jak większość gier od Ubisoftu ostatnio.
- Fabuła jest beznadziejna, wygląda trochę jakby była dodana na siłę do tej gry.
- Główny wątek jest krótki i jest to tylko 30% gry, reszta to jakieś znajdźki i inne bezsensowne pierdoły.
- Grafika pozostawia wiele do życzenia biorąc pod uwagę to co pokazywali na E3. Na 1440p + Ultra to wygląda dobrze (i tak dużo gorzej niż na E3) no ale cóż, 2 titanów w domu nie mam.
- Fizyka obiektów jest okropna.
- System jazdy jest plastikowy i sztuczny, a samochody praktycznie wcale się nie niszczą przy kolizji.
- A największy problem tej gry to bugi. Dawno nie widziałem tak zbugowanej gry. Problemy z teksturami na każdym kroku. Przy 8GB ramu grze jej potrafi brakować, bo zużywa 4GB i więcej (stawiam na to, że jakieś leaki pamięci). Najgorsze są bugi przez, które giniesz, bo silnik fizycznie nie został dopracowany.
Gram na PC-cie i zdarzają się bugi w animacji, a sama optymalizacja marna (na GTX770 z 2GB tylko wysokie ustawienia są płynne, powinno być lepiej wg mnie). Na wysokich ustawieniach (nie ultra) Chicago wygląda dość dobrze, a gra się bez przycięć.
System jazdy bardzo zręcznościowy, ale da się go po czasie wyczuć, praca kamery w czasie jazdy też nie zadawala, szczególnie widok zza deski (do poprawki).
Ale samo Chicago jest różnorodne, chce się je zwiedzać. Czuje się miasto po prostu. Brak mi tylko większej interakcji z otoczeniem - możliwości zobaczenia szklanych podłóg w Willis czy ławek, na których można usiąść, stolików, przy których można coś zjeść itd. itp. Ale czy da się to zrobić nie wyciągając wymagań w kosmos, nie wiem.
Fabuła nie jest odkrywcza, ale coś się dzieje. Zadania poboczne różnorodne, a ciekawie zaimplantowano elementy multiplayera w czasie singlowej rozgrywki.
Ergo - nie jest tak źle, jak niektórzy tu piszą, choć to oczywiście rzecz gustu.
Gra nie jest aż taka słaba, aby dać 3. Wiele aspektów jest dobrych np. świetnie odwzorowane chicago. Po drugie nie ma zbytniej konkurencji obecnie z takich miejskich sandboxów.