PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 39004
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Duże rozczarowanie

użytkownik usunięty

Pierwsza część to jeden z najlepszych rpg'ów, wg mnie druga część nawet do pięt jej nie
dosięga. Największa klapa jest to że twórcy postawili wszystko na nielinjowośc zamiast na
fabułę. Mamy więc dużo zakończeń gry którą przechodzi się w parę godzin, góra dzień.
Dużym minusem jest też spadek klimatu, nie mamy już żadnego zwyczajnego ludzkiego
miasta (jak Wyzima), gra bardzo odbiega od "książkowego" Wiedźmina (dobry przykład to to
że Gerald w prologu pomaga Foltestowi zabijać innych ludzi i podbijać zamki), nie czuć już
tej nutki fantasy. Tak więc jak dla mnie Wiedźmin - 10/10 i serduszko, Wiedźmin 2 - 8/10

Wypowiadasz się na temat klimatu względem książek a nie wiesz jak się piszę imię wiedzmina !?
Coś mi tu śmierdzi
a no i nieliniowość to jedna z największych zalet tej gry tak więc nie wiem dlaczego uważasz to za klapę !?

użytkownik usunięty
Psyhe

NIelinjowość jest ok problem jest taki że mamy praktycznie 2 różne drogi, niby 16 zakończeń ale co z tego jak jedno zakończenie przechodzi się w dzień. Wolałbym 3 zakończenia ale fabułę na co najmniej półtora tygodni

Twórcy gry nie mówili nigdy o 16- zakończeniach tylko o 16-u różnych stanach świata na koniec ,jak będzie trójka to te wybory pewnie będą mieć odzwierciedlenie