PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 39004
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Co prawda na wstępie dostała ode mnie burę za zbyt cukierkową grafikę to później się w grze...
no cóż, to nie gra to przeżycie. Od razu mówię że nie grałem w Skyrima więc nie mogę orzec
jaka gra będzie najlepszym RPG roku ale na pewno Wiedźmin 2 jest wyjątkowy. Wyjątkowa jest
tu fabuła i teksty, znacie jakąś inną grę w której mają takie swojskie i wulgarne (czasem zbyt)
teksty? Ja nie, w porównaniu z Wiedźminem 2 inne produkcje wypadają jak gry dla dzieci ;-).
A wracając do Wiesława, mimo iż nadal jest stosunkowo liniowy i ograniczony to posiada bardzo
dobrą fabułę która jak dla mnie jest na światowym poziomie. Nie mamy tu walki dobra ze złem,
nie mamy tu jakiegoś demona czyhającego na końcu drogi, nie ratujemy nawet świata.
Jesteśmy my i nasz własny prywatny problem czyli fałszywe oskarżenie, a to że przy okazji
ładujemy się w wojnę i politykę to już inna sprawa. Poza tym misje poboczne które można
wykonać na kilka sposobów oraz ciekawe lokacje i postacie. Klimat co prawda ucierpiał na zbyt
kolorowej grafice ale ogólnie jest bardzo dobrze. Ścieżka dźwiękowa wypada słabiej niż w części
pierwszej, niemniej motywy z menu, creditsów i Vergen wpadły mi w ucho. Powiem tak,
zasłużona dycha a ci co twierdzą że gra jest słaba i wogóle be potwierdzają teorę że Polacy
potrafią tylko marudzić na wszystko to co powstanie u nas.

pionas666

Pod względem konstrukcji fabuły i swojskiego klimatu ,tekstów itp: pokusiłbym się o stwierdzenie że na ten czas nie ma takiej gry i nie będzie prędko chyba że W3
Co do Skyrim jak zwykle zaczęło się przepięknie a im dalej w "las" tym bardziej pusto gra się po jakimś czasie nudzi ,mi na 34 lvl :(