http://compreviews.about.com/od/PC-Gaming/fr/Asus-G73JH-BST7.htm Jest sens zamawiac?
Sens jest wejdz na forum actionum znajdz temat CZY WEJDĄ 2 podaj konfiguracje i co napiszą czy ci pójdzie
Moim zdaniem pójdzie na wysokich mam podobnego lapa
Edycja kolekcjonerska już zamówiona. Szkoda tylko tego że gra będzie dwa dni czekała na półce aby w nią zagrać.
Wkurza mnie coś takiego, że w empiku jest dostępna edycja specjalna, w której są gadżety, których NIE MA w EK. To jakiś absurd, EK zawsze powinna zawierać wszystko co dostępne.
Jak będzie u Was, będziecie instalowali grę od razy po północy i grali do rana? Czy macie zamiar się wyspać? ; )
Pewnie, że mam zamiar się wyspać, dla mnie granie po nocach jest przegięciem pały, ale ogólnie to zje-bali, dostanę grę trzynastego i cały weekend będzie się kurzyła na półce, no aż się prosi, aby w ten weekend zmaniaczyć, ale nie, będzie można grać dopiero w tygodniu.
Niestety według recenzji z CD action, przejście gry zajmuje około 24 h : ( Spodziewałem się około 40.Jedni piszą że 24h wraz z większością zadań pobocznych, inni ze same zadania główne.Gra dostała ocenę 9+
To jest dyskusyjna kwestia, nie sugerowałbym się tym aż tak, choć faktycznie, to jedyne, o co bym się w związku z grą obecnie martwił. Przecież dziennikarze, którzy mieli wersję preview (prolog + akt I) twierdzili, że całość zajęła im dobre kilkanaście h. Czyli drugi i trzeci akt + epilog to razem góra 10h? Przecież to jest technicznie niemożliwe, nie byłoby balansu w długości historii, jakby to wyglądało?
Numer mam od południa, na marginesie, nigdy nie zwykłem narzekać na CDA, ale ta recenzja naprawdę zalicza się do mało udanych. Dla przykładu - zjawiskowa, cudowna oprawa graficzna, w konkretnych plusach wzmianka o "doskonałej oprawie", po czym video: 9/10. Ktoś zapytał na forum CDA recenzenta dlaczego tak, a nie maks, na co on, że po prostu tak uznał. Miło wiedzieć.
Nom, zobaczy się.W każdym razie, teraz to już na pewno nie będę się spieszył z zadaniami, postaram się wykonać wszystkie poboczne i zwiedzić wszystkie zakamarki danej lokacji(miejscówek też sporo chyba nie będzie) ; )
Tak trzymać. :) Ale wygląda na to, że faktycznie będzie można spokojnie przejść grę przynajmniej dwa razy, rozwijając fabułę na różne sposoby. Przezacnie.
EK. W końcu jeśli idzie o gry video, to jest to jakby mój życiowy event. ; ) Więc sobie nie szczędzę i wódę trza lać.
Gorzej, że z paru względów wcale nie pogram tak szybko. Ba, wygląda na to, że poczekam sobie z tydzień.
Tylko nie czytaj w tym czasie żadnego forum, bo na pewno natkniesz się na masę spoilerów ; ) A co do zakończenia, to bardzo martwi mnie to co napisali w CDA... że podobno rozczarowuje, no szkoda by było.Nie wiem jak jest z tym zakończeniem, czy jest tylko jeden filmik końcowy, a te 16 to po prostu stany gry, chyba ze jest 16 scen końcowych(w co wątpie), a jeśli tak, to może recenzent natknął się na to najgorsze czy coś...
Zapewne jest jedno wspólne zakończenie, które różni się szczegółami (większymi bądź mniejszymi). Bo w takim wypadku ciężko byłoby im zrobić sensownie W3
Zamówiona EP na gram.pl, ale nie wiem czy nie zrezygnuję i nie kupię w Tesco za 80zł. 20zł piechotą nie chodzi (mam odbiór w Sferis, więc wysyłka tylko 4zł)
Dos talem rano EK.Powiem że bardzo mi się podoba. Głowa wykonana solidnie, ciężka.Artbook super, ale narazie nie przeglądam całego, dopiero jak ukończę grę :) Karty, kosci, oren fajne.Teraz przesłuchuje muzyki, jak zarazie zacna ; ) No i opakowanie super.
Też już mam; było warto. Pudełko z samą grą rozpakuję pewnie dopiero, gdy będę mógł grać, czyli ok 20. maja. Przejrzałem zestaw, przekartkowałem Artbook.
Znowu czuję się tak, jak czytając po raz pierwszy wiedźmińską Sagę, gdy miałem 13 lat. Brawo REDzi.
Czemu nie otwierasz? Muzyki przesłuchaj. ; ) Moje ulubione kawałki to 8 i 10. Przesłuchałem do 12, reszty nie będę ; )
Również godzinkę temu zawitał do mnie kurier, który dostarczył mi EK Wiedźmina 2, muszę powiedzieć, że jest naprawdę fajna warto coś takiego mieć na półce. 200-stronicowy Artbook naprawdę fajnie wykonany, też tylko przejrzałem urywkami go, głowa Geralta wykonana solidnie jak pisał kolega wyżej, ciężka, fajne kości, karty, moneta, soundtrack, making of oraz poradnik. Naprawdę uważam, że było warto wydać trochę ponad 200 złociszy na to, taka gra jednak nie zdarza się codziennie.
Również posiadam :)
Wypisaliście plusy, więc ja opiszę minusy.
-Wnętrze pudełka brudzi jego zawartość opiłkami "wyścieliny".
-Głowa Geralta jest ciężka ale delikatna, nie zniosła zbyt dobrze podróży (to akurat małe piwo).
Reszta gadżetów jest super.
Też dostałem dzisiaj EK, które jest świetne, jedyne co mi się nie podoba to to, że głowa została poturbowana i w niektórych miejscach widać odpryski :( Ale ta kolekcjonerka narobiła mi jeszcze większej ochoty na grę i już nie mogę wytrzymać, a tu trzeba czekać do poniedziałku. Kto to wymyślił takie debilne zabezpieczenia?
Zabezpieczenia nie są debilne.Dzięki nim żaden pirat nie zagra wcześniej niż 17 maja.Gdyby nie to, piraci graliby już w grę od kilku dni, i pojawiały by się spore spoilery.
Przecież ją piracą, bo od ponad tygodnia można ją ściągnąć. A poza tym co mnie obchodzi to, czy pirat zagra sobie wcześniej, czy później? On i tak zagra, a przez to uczciwi gracze jak ja cierpią. Kiedyś to gry nie miały żadnych zabezpieczeń i nie wymagały żadnej aktywacji przez neta czy coś. To były zajebiste czasy. Wkładasz płytkę, instalujesz grę i grasz.
Piracą?
Przypominam żeby móc zagrać trzeba ściągnąć niezbędne 50mb plików. Bez tego nie odpalisz gry.
Wszystkie kopie na torrentach nie mają tych 50mb :)
Właśnie zamówiłam wersje premium. Niestety, dzień przed premierą jest u mnie wywiadówka, co wcale dobrze nie wróży. Będę musiała lecieć po te grę do sklepu, bo krucho byłoby ze mną gdyby doszła do domu :/
Nie mogę się doczekać :D
ja tez juz mam ;D Dobrze ze premiera po maturach bo inaczej by ciężko było. Czy ktos się bawił w składanie tych figurek bo mnie chyba zadanie przerosło.
Zgadzam się. Ja mam maturę za rok :/ Postanowiłam zdawać historię rozszerzoną. Niestety, nie interesuje się nią jakoś specjalnie. Na dodatek brak mi samodyscypliny, więc widzę to w czarnych barwach. Jak będę grać, to chyba w wakacje, a i tak może z godzinkę dziennie, bo inaczej matura kaput.
Dobrze, że mam super intuicje, może jakoś mi to pomoże ;D
Jesli cke zrobi wam za rok taka mature jak nam w tym roku to faktycznie mozesz sie juz zaczac uczyc w wakacje :D
Książki przeczytane, w jedynkę zagrałam, więc jak mogłam nie kupić kolejnej części? xD Jeszcze tylko 2dni!