PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 38934
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Ludzie dlaczego narzekacie na optymalizacje ?
Ja powiem że bałem się czy ta gra mi będzie działać w miarę dobrej grafice jak zobaczyłem wymagania
No i stwierdzam że na starym C2D (E6300) 2.8 ,3 giga RAM 8800 GT gra działa spokojnie na średnich a gra wygląda przepięknie
Redzi sami mówili że w tą grę będzie spokojnie można grać na starszych kompach więc...?

ocenił(a) grę na 9
Psyhe

To ciekawe jak będzie działać całość na moim C2D E5200, 4GB RAM i 9500GT?

Kartę graficzną zmieniam - po nocach śni mi się GTX550

waldeck

Prawdę mówiąc optymalizacja do tej gry jest dziwna. Gram na wysokich ustawieniach graficznych, w niektórych ślicznych, pełnych detali i różnych pierdół miejscach gra chodzi niesamowicie płynnie, a nieraz kiedy wejdzie się do zwykłego budynku gra ścina niesamowicie.

Psyhe

Wypowiedź kogoś z innego forum:

"DRM obniża prawie o 40% wydajność w grze i sama gra uruchamia się długo a nie praktycznie zaraz !.
Dotyczy to wszystkich wersji oprócz gogowskiej
Co zrobić ?
Podmienić paul.dll and wither2.exe z wersji GOG.com gry.
Usuwa DRM i gra chodzi DUUUUŻO Płynniej !
REDzi zostali o tym poinformowani i niedługo zaadresują to w patchu ale do tego czasu innej opcji nie ma.
W moim przypadku w Flotsam gra chodziła ok 23-35 FPsów po fixie nie zniża się poniżej 33 klatek dochodząc czasem do 60 ciu.
Co więcej jeśli masz SLi albo crossa wydajność jeszcze bardziej dramaycznie zwrasta.
Ludzie mieli po 50-75 FPS w lesie na ultra a po fixie 90-120 !!!!!
"

Ciekawe...

ocenił(a) grę na 8
Kazioo

Athlon x2 4800 2,5GHz@2,8GHz
2GB DDR2
Radeon 4850 625/2000 512MB
Windows 7

Gram na 1280x720, wysokie ustawienia z wyłączonymi rozmyciami, AA i SSAO to FPS raczej nie schodzi poniżej 20, czasem mu się zdarzy spaść do 15. W mniejszych lokacjach do 60 czasem dobija
Na minimalnych tak samo, ale grafika brzydsza :P