PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 39002
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Czy ktokolwiek spotkał się z jakimiś nowymi informacjami czy i kiedy W2 wyjdzie na PS3? Jak szukam w internecie to wyskakują tylko jakieś sprzed kilku miesięcy.

lassa_2

Jeśli się nie mylę to CDProjekt nie wypowiedział się oficjalnie co do W2 na PS3

Psyhe

niedobrze.

ocenił(a) grę na 10
lassa_2

Mi się obiło coś o uszy, że prace nad wersją na PS3 zostały zarzucone z powodu trudności z przeniesieniem gry na tę platformę. Miało to podobno związek z architekturą zastosowaną w tej konsoli, która nie jest zbyt przyjazna dla tytułów z innych platform.

d_o_b_e_r

Czy to nie aby jakaś zwykła plotka ?
Od początku ludzie z CDProjekt mówili że RedEngine będzie silnikiem multiplatformowym

użytkownik usunięty
Psyhe

Zdaje się, że mowa była o wersji na Xboxa, nie na PS3.

ocenił(a) grę na 7
lassa_2

Wersji na PS3 na razie nei ma w planach. Oczywiście, prace trwają, ale to już chyba bardizej pod W3 - aby była równa czasowo premiera na wsyzstkie platformy. Jako gracz z ,,czarnulką" tez żałuję, ale jednocześnie trzymam kciuki za udany odbiór wersji na X360

laxman

No też trzymam kciuki za W2 konsolowego

ocenił(a) grę na 10
lassa_2

Jeśli Wiedźmin 2 dobrze sprzeda się na XBOXA 360 to na pewno wyjdzie też na PS3, bez obaw. W grę jak zwykle wchodzą grube pieniądze. Wszystko zależy od sprzedaży na konsole Microsoftu, aczkolwiek jest problem przeniesienia gry na PS3- skomplikowana architektura...ale w końcu Polak potrafi i myślę że się uda :)

marcus_filman

do tego czasu już 10 razy zdążę przejść na pc...

lassa_2

Trudno się mówi =) Ja osobiście od kiedy mam PS3 nie gram już na kompie, raz że nie jest już "najnowszy" i szkoda dokładać, a drugi powód to fakt, że granie na konsoli jest o wiele lepsze i dostarcza więcej frajdy i przyjemności z gry.

Podsumowując, czekam na wersję PS3 i mam nadzieję, że się kiedyś doczekam.