PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 39064
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Udało mi się przejść wczoraj wieczorem Wiedźmina 2 i powiem że walić ten cały otwarty świat, którego nie ma, najważniejsze w tej grze jest fabuła, postacie no i teksty po polsku. A mnie się wszystko podobało, poza troche rozczarowującym zakończeniem, przez które chce się grać dalej, a tu się nie da, trzeba czekać na część 3, ale powiem że Wiedźmin 2 miał być tylko taką dla mnie jednorazową przygodą, że nie będe grał w 1 cześć i jak wyjdzie to w 3 też nie, ale jak sie okazuje wciągnąłem się w świat Wiedźmina i nawet książkę kupiłem. Dla mnie Wiesiek jest jedną z najlepszych, tuż obok GTA SA, gier w jakie kiedykolwiek grałem i najlepszym rpg'em. 10/10 mimo błędów i zakończenia, bo przecież mimo iż jest rozczarowujące to sprawia że chcemy zagrać w część trzecią i o to w tym wszystkim chodzi. I na koniec sory że pisałem tak niespójnie, ale jestem jeszcze pod wrażeniem tej gry i nie potrafię złożyć logicznych zdań.

AlexGolian

napisz proszę: czy to są napisy PL czy jest głos PL? i drugie pytanie: czy można włączyć napisy PL tak by grać bez dźwięku?[w nocy]

ocenił(a) grę na 9
Skarrbek

hehe trudno żeby nie było dubbingu polskiego ;p w końcu polska gra. Są głosy PL (zajebiste, lepsze od tłumaczenia eng) no i są napisy, ale warto grać z głosami bo naprawde są one genialne, szczególnie głos Geralta, nie wyobrażam sobie kogoś innego niż Janka Rozenka w tej roli, dlatego też nie podoba mi się angielski dubbing.

AlexGolian

nie mam i nie grałem więc nie jestem pewny ale snajper jest polski a dubbingu brak ... tylko napisy więc to nie jest reguła że jeśli polacy robią grę to będzie po polsku - chyba jeszcze jedna gra była wyprodukowana przez polaków i nawet na polski rynek nie zrobili polskiej wersji językowej - żadnej tylko EN

ocenił(a) grę na 9
Skarrbek

techland jest polski i jego call of juarez i dead island też sa tylko z napisami, ale bardziej chodzi mi o to że raczej każda gra rpg powinna być w pełni po polsku, zresztą tu w wiedźminie bardzo pasuje polski dubbing i dzięki niemu jest lepszy klimat (jak grałem w wersje angielską to już nie było to samo)

ocenił(a) grę na 10
AlexGolian

Mam taką samą opinię jak ty, pamiętam dzień kiedy skończyłem grać prawie wywaliłem talerz z biurka tak mnie zdenerwowało zakończenie hehe

Stoprocent_2

spokojnie C.D.N w TW 3 ;)

ocenił(a) grę na 10
Psyhe

Hehe mam nadzieję jeśli byłoby tak super jak w jedynce i oprawa jak z 2 to nie będę żałował ani jednej złotówki ;]

AlexGolian

Ja wiedźmina oceniłem na 7 bo tak naprawdę mam mieszane uczucia. Nie co do gry a tego jak plasuje sie ona w stosunku do konkurencji w postaci Dragon age 2 i Skyrima. W DA2 mamy lepszą fabułę i ciekawsze postacie (reszta zaś kuleje), Skyrim oferuje wspaniały otwarty świat przy jednoczesnej biedzie w interakcji z innymi postaciami. Wiedźmina uznaje z kompromis pomiędzy wspomnianymi tytułami.

Boof_X

"W DA2 mamy lepszą fabułę i ciekawsze postacie" oj cieniutka prowokacja ! hyhy

Psyhe

emm ale to nie prowokacja :) Zdaje sobie sprawe z ograniczeń DA2 ale fabularnie jest to genialne, zwłaszcza ze opowiedziane za pomocą postaci z jakimi łatwo się zżyć. Wszelkie problemy i wybory dotykały mnie samego, kradły moje emocje. We wiedźminie pod tym względem było gorzej (postaci) zaś fabuła... uh. Nie zrozum mnie źle. Dobrze i sie we Wiedźmina 2 grało. Ale była to dla mnie bardziej gra do hmm grania, nie "przezywania".

ocenił(a) grę na 9
Boof_X

nie jest to prowokacja tylko opinia, cieszę się że piszecie swoje idczucia co do gry bo po to właśnie założyłem ten temat, choc z twoją opinią się nie zgadzam