Gra mi się perfekcyjnie wczytywała. Intro trochę przerywało, ale było w porządku. Sceny w więzieniu również były w porządku, choć trochę zacinały.
A później gra się wczytuje, wczytuje i wczytuje przez ponad 10 minut. A jak się wczyta to jest czarny obraz, a w tle słychać jedynie okrzyki. Co jest nie tak?
Za wszelkie wskazówki będę wdzięczny.
A na czym masz grę? Na początku radziłbym, po prostu przetrzeć płytę suchą ścierką.Jeśli masz grę na PC, odinstaluj i zainstaluj jeszcze raz. Ewentualnie możesz mieć za słaby sprzęt.
Nie wykluczone, że płyta jest uszkodzona, w takim wypadku idź do sklepu i wymień ją na inną, taką, która działa. Przyczyn, jak widzisz może być wiele, opisz to proszę dokładniej.
Grę na PC.
Mógłbym podać, jaki mam system, ale nie wiem, gdzie to się patrzy. Mógłbyś mnie poprowadzić?
sprobuj zainstalowac najnowsze sterowniki do karty graficznej, zaktualizuj directx, obniz ustawienia graficzne
wejdź w mój komputer i tam prawym przyciskiem myszy daj prawy i właściwości, będziesz miał wyświetlone dane komputera
a co do gry to też miałem problemy z czasem, ponieważ coś się sypneło i co jakiś czas wywalało mnie do pulpitu (czasami podczas walki)
Ano "Uuuu..." do Wieśka 2 trzeba całkiem dobrego kompa. Takie rzeczy sprawdza się przed zakupem gry.
Windows XP, to się nie dziw. Kiedy miałem tego złomiaka "Heroes Might and Magic V" nie chciał mi chodzić. Radziłbym zmienić system operacyjny windows na co najmniej Windows 7 Home Edition Premium.
Nie do końca. Zmiana systemu wiąże się z wieloma innymi czynnikami np. karta graficzna itp.
no i pamięć ram...niestety ale do win7 trzeba mieć jej więcej, najlepiej znacznie więcej, poza tym nie powiem żeby 7 była dużo lepsza od XP, na starym windowsie nie miałem z niczym problemów (nawet z heroesem V), a przy siódemce co jakiś czas programy mi się wysypują i nie wiem czemu, przydałaby się jakiś servicepack łatający system raz a dobrze
Ja nie mam takich problemów. Windows 7 Home Edition Premium to na razie najlepszy system operacyjny Windows jaki miałem.
Przestań ludzi w chu#a robić.Pewno wszystko ci działa a się napieprzasz z takich naiwniaczków co odpisują do ciebie kiepie.Żal
Hahaha.
Kocham to forum
Wypowiedź dla wszystkich: Nie znam się na komputerach. A cały mój problem z Wiedźminem 2 jest autentyczny.
Na początek ustaw grę na minimal (launcher - opcje - zaawansowane) i zobacz czy pociągnie. Tez uważam, ze masz słaby sprzęt, ale jaki sam napisałeś nie znasz się na kompie i nic nie próbowałeś zmieniać w opcjach.
ps. opcje graficzne gry możesz zmieniac niezależnie od stanu rozgrywki - tzn. w dowolnym momencie gry. Jeśli gra nadal będzie miała zwis no to smutna prawda - sprzęt do wymiany. Ja mam Geforca sprzed 1,5 roku, nowy system Win7, sporo ramu i Wiesiek też robi fochy jak mu nie ustawię opcji graficznych na średni poziom.
Nie ma za co. Wiesiek jest ciężką grą (w sensie optymalizacji). Mi pomogło również oczyszczenie rejestru, pogrzebanie w ustawieniach karty graficznej (+aktualizacja sterów) i instalacja Game Boostera, który podniósł mi wydajność chyba o 20 fps. Jak się nie znasz, to kogoś poproś o ustawianie komputera, aczkolwiek uważam, ze jeśli zmiana parametrów grafiki w grze na najniższe Ci nie pomoże, to raczej dupa blada. W każdym razie powodzenia, W2 to bardzo dobra gra.
Niestety będę mógł kombinować, kiedy mój internet będzie sprawniejszy. Jak na razie to wku rwiam się na internet. Później będę się wku rwiał na grę, żeby pobrała jakieś dodatki (kto wymyślił, żeby gra nie działała bez internetu...), a później będę próbował ustawić tak, żeby gra działała.