PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 39002
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

to najlepsza gra jaka powstała na przestrzeni dziejów!

ocenił(a) grę na 10
ataman89

Tak! ;)

ocenił(a) grę na 9
ataman89

Troszkę gadasz głupoty że najlepsza gra na przestrzeni dziejów.
Sam oceniam ją jako arcydzieło na ten moment ale tylko dlatego że dostałem dokładnie to czego oczekiwałem od nowego Wiedźmina czyli zgrabnej kontynuacji rewelacyjnej jedynki.Najlepsza gra może dla kogoś owszem ale tylko można tak gadać jak tytuł nie ma żadnych błędów a przecież nie można powiedzieć że nowy wiedźmin nie posiada błędów.
Czekamy na patcha;}

ocenił(a) grę na 7
Marcinekk

Nie było gry bez błędów w dniu premiery . W tej części czuje jakbym czytał zaje*bista książke i to ja podejmuje decyzje , wcielam się w Geralta i wątki polityczne jak w książkowym oryginale też są i też nie przeszkadzają .

ocenił(a) grę na 10
Marcinekk

Dobrze ale napisz jaka jest lepsza gra.

wsad3a

Baldury :)

ocenił(a) grę na 10
wiwior591

10 lat temu możliwe, że były to dobre gry. Niestety nie grałem w nie wtedy i próbowałem przejść je teraz. Uważam iż oba Baldury w 2011 roku są niegrywalne jak Quake. W Unreal i Gothic grałem zaraz po premierze i często do nich wracam, ale gdyby nie nostalgia do tych tytułów pewnie nie wytrzymał bym 10 min grania. Dlatego porównywanie W2 do tak starych tytułów nie ma sensu.

animatorxxx

A to mnie dziwi. Ja w baldura zaczęłam później grać, bo jakoś po premierze nie mogłam się wciągnąć. Mi tam stara grafika nie przeszkadza. Tak samo nie sądzę, aby ktoś się nie mógł wciągnąć w Gothica "bo jest za stary". Takie podejście mnie dziwi. Wiele tytułów starszych, które kiedyś mnie ominęły teraz nadrabiam i wciągają nie gorzej niż 10 lat temu.

ocenił(a) grę na 10
wiwior591

Widać kwestia gustu...

animatorxxx

Dokładnie :)

ocenił(a) grę na 9
ataman89

Gra jest rewelacyjna, tu się zgadzam, ale najlepsza? Nie. Można ją spokojnie postawić na równi z takimi pozycjami jak Dragon Age Początek czy Mass Effect 2 ale moim zdaniem nad nowym Wiedźminem stoją jednak takie tytuły jak Planescape Torment, seria Gothic (Arcanii nie liczę), seria Baldur's Gate, The Longest Journey i parę innych. Niemniej jednak na 9,5 Wiedźmin 2 zasługuje.

Keraj3000

Arcania juz jest lepsza niz nowy wiesiek ;p

ocenił(a) grę na 9
gorhand

Up, chyba sobie kpisz : P

ocenił(a) grę na 10
Joecrou

@up
potwierdzam

Arcania to drętwa gra, liniowa, jak dla dziecka poniżej 10 roku życia. Wiedźmin 2 miażdży Arcanie pod każdym wzgledem.

Keraj3000

ME to jeden wielki przereklamowany szajs dla debilnych amerykanów tak jak wszystkie nowe gry od Bioware'u. Ci ludzie powinni odstawić RPGi bo nie mają o nich pojęcia. Wiesiek zarówno 1 jak i 2 niszczy bez problemu takie gnioty jak ME.

ocenił(a) grę na 8
0wner2

Gdzie nie wejdę na forum to wszędzie niszczysz ME, stary lecz się bo to już chyba jakaś obsesja

Kot25

Po prostu ranią moje serce słowa porównań między genialnym Wiedźminem, a gniotem ME.

użytkownik usunięty
ataman89

Zgadzam się 1 i 2 miażdżą wszystko jeśli chodzi o gry komputerowe

ocenił(a) grę na 9

Jedno z najlepszych RPG (o ile nie najlepsze). Bez wątpienia najlepsza polska gra:D

ocenił(a) grę na 8
ataman89

a mnie się tak bardzo nie podoba niestety :(
byłem zachwycony jedynką i dwójka (mimo że to bardzo dobra gra) nie powala mnie na kolana (zaznaczam że jeszcze nie skończyłem więc może się to jeszcze zmieni)