PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 39004
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Interakcja z otoczeniem jest dużo gorsza niż w jedynce - tam wystarczyło najechać kursorem na obiekt, który chcemy zabrać/przeszukać; w dwójce trzeba natomiast podejść tuż pod niego, czasem ustawienie się tak, żeby się dało otworzyć pojemnik jest zajmuje chwilę, a zdarza się, że jest wręcz niemożliwe. Mam wersję 3.2 i wciąż jest w niej masa irytujących błędów, chociażby właśnie przed chwilą wyłączyłem grę i nie wiem, czy będę w ogóle miał ochotę ją ponownie włączyć, po tym, jak nie byłem w stanie wykonać questu, bo nie dało się porozmawiać z osobą za ów quest odpowiedzialną (w ogóle nie wyświetlała się opcja rozmowy).
Irytujące są też zmiany w interfejsie w stosunku do pierwszej części. Jest on mniej czytelny i w większości go zepsuto zamiast poprawić. Na dodatek wprowadzono masę arcyciekawych przedmiotów do zbierania, jak kawałek drewna czy drut. Naprawdę nie lubię, jak w RPG-ach muszę dociekać, czy znaleziony kawałek koziego łajna i obsmarkana chusteczka przydadzą mi się na coś, czy też są tylko śmieciami wprowadzonymi do gry, żeby wszystkiego było więcej.
Że o niesławnej scenie ze smokiem już nie wspomnę.

użytkownik usunięty
Trias

Ty w ogóle grałeś w Wiedźmina 2 czy mówisz na podstawie jakiegoś gameplayu. Grę przeszedłem około 20 razy .Gram w nią od roku i nigdy nie spotkałem błędów o których ty mówisz..Może masz za słaby komputer żeby pociągnąć takie cudo jak ta gra. Nawet czytałem ze 4 recenzje i mówili o błędach ale nie takich.Jeśli chodzi o kupę rzeczy to na grach typu rpg się nie znasz bo w każdej jest tysiące bezużytecznych przedmiotów.A co do walki ze smokiem nie wiem co ci się w niej nie podobało ?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 1
crazy_race

Kolejny idiota, który nie potrafi wyrazić swojej opinii bez bluzgania. Zwłaszcza, że nawet nie zrozumiał mojej. Nawet jeśli te przedmioty do czegoś służą, to i tak wprowadzanie ich do gry było niepotrzebne. To jest element w zerowym stopniu wzbogacający rozgrywkę - takie żmudne zbieranie wszystkich pierdołków, czy też omijanie ich w poszukiwaniu wartościowszych rzeczy - w zasadzie na jedno wychodzi, nic w tym ciekawego, a potrafi zirytować. Równie dobrze mogliby dodać kolekcjonowanie znaczków albo puszek po piwie.
A to "byle co" i "małe błędy" nie istniały w części pierwszej, więc twórcy, mając gotowy wzór do poprawienia, jeszcze go spartaczyli. Stąd na wyższą ocenę nie zasługują.

Trias

Nikt Ci nie każe podnosić tych przedmiotów. Co za problem zignorować przedmioty które wydają się nie potrzebne. Będę nazywał cię idiotą, bo stawianie jeden grze za takie byle co jest czystym debilizmem. To tak jakby stawiać jeden FPS-owi za to że tylko strzela się do przeciwników.

ocenił(a) grę na 1
crazy_race

"To tak jakby stawiać jeden FPS-owi za to że tylko strzela się do przeciwników."

Raczej za to, że bohaterowi co chwilę mucha siada na goglach i trzeba ją odganiać, bo inaczej zasłania obraz.

FYI dałem 1 za moje odczucia związane z rozgrywką i przyjemność płynącą z gry. A więc za to, co jest istotą każdej gry, a nie za byle co.

Trias

Z tych pierdołkowatych przedmiotów robi się zajebiste zbroje więc są one po coś a nie na siłę !
No i danie oceny takiej grze jak wieśiek drugi to moim zdaniem czysty trolling :)

ocenił(a) grę na 9
Trias

Zainstalowałem wszystkie dodatki i będę się dalej bawił w wiedźmina. Kilka osób również. Może czas wymienić komputer / kupić oryginalną grę lub przestać się bawić w gry.

ocenił(a) grę na 1
edi_nie_oglada_filmow

Wypowiedź bardzo na temat...

ocenił(a) grę na 9
Trias

Bardzo. Tylko Ty masz problemy z interfejsem.

ocenił(a) grę na 1
edi_nie_oglada_filmow

Rozumiem, że przeprowadziłeś ankietę wśród wszystkich graczy?

ocenił(a) grę na 9
Trias

I prawie każdy wspomniał o tym, że tylko Trias ma problemy z Wieśkiem. Co bardziej złośliwi nawet dodawali, że może czas powołać specjalne jury. Miałoby ono orzec, czy problemy związane są próbą przejścia do tej Jury.

Trias

Ach kochane kloce drewna! Wiedźmin jest przeciążony!!! Nie wybrzydzaj. Gra na pewno nie jest na 1. Ja dałam 10, bo zasługuje za 10. Znalazłeś jakieś problemy i walnąłeś 1. A reszta się nie liczy? Psujesz statystki. Specjalnie wlazłeś na filmweb i na tę stronę by się poskarżyć że masz lagi? Boże jak ja nie cierpię mody na sukces to nie wchodzę na stronę i tego nie pisze... Ok coś ci sie nie spodobało. Mi każdemu się coś nie podoba. Nie, nie kliknę w stronę mody na sukces i nie dam jej 1. Bo po co?

Natalis11

Problematyk

ocenił(a) grę na 1
Natalis11

W którymś miejscu pisałem coś o lagach?

"Psujesz statystki."

Zdaję sobie sprawę, że niektórzy się z tego powodu potną, ale to nie moje zmartwienie. Już taki jestem zimny drań.

Trias

Nie potnę się. Nie jestem emo....