PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 39002
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

A co sądzicie o tym, żeby CD Projekt zrobił film fabularny taką animacją jak intro i outro gry
Wiedźmin? Sądzę, że byłoby to świetne przedsięwzięcie i masa ludzi poszła by na to do
kina, także też zarobili by kupę forsy na tym. Mogliby wszystkie wątki z książki pokazać w
świetny sposób.

użytkownik usunięty
Herku1

Stworzenie pełnometrażowej animacji na wysokim poziomie to koszt rzędu kilkunastu milionów złotych , a w polskich realiach kwota ta może się nie zwrócić...

ocenił(a) grę na 8

Patige Image robi teraz pełnomatrażowy film animowany Hardkor 44. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja bym ich widział w czymś takim
Oni właśnie odpowiadają za intro i outro z W1, a także za trailer Powrotu Białego Wilka

rAd_

Robi to za dużo powiedziane - nie maja kasy na produkcję, brak sponsorów, najwyraźniej wszystko teraz stoi w miejscu. Bagiński sam przyznał, że zapeszył. W dodatku to NIE ma być film animowany. To ma być film w technologi podobnej do "300" - cyfrowa scenografia i prawdziwi aktorzy.

Animacja taka jak w intrze Wiedźmina, jako cały film? Heh, że to mogłoby się udać i to za sensowną kwotę, to może się wydawać tylko naiwnym.
To nie miałoby prawa się udać. Nie bez powodu nie tworzy się drogich kinowych animacji dla dorosłych czy też animacji poważnych. Zauważcie, że animacje w kinach to zazwyczaj zabawne "bajki" przystępne dla każdego i na tym polu zarabiają krocie.
Na poważny animowany film nie pójdzie tak wiele osób, to raz. Dwa - produkcja bardziej fotorealistycznej animacji jest cholernie droga, znacznie droższa od takiej "bajkowej". Trzy - zauważcie, że w cinematikach Bagińskiego do Wiedźmina nie ma dialogów - nie bez powodu. Mimika twarzy to jeden z najtrudniejszych aspektów animacji fotorealistycznej. Świat dopiero uczy się tajników prezentowania cyfrowych ludzi w "żywy" sposób.

Normalne filmy dla dorosłych zarabiają niewielkie pieniądze i ich produkcji za większe pieniądze się unika. Realistyczna kinowa animacja dla dorosłych to byłby jakiś absurd.

Za wcześnie na takie przedsięwzięcia. Na taki film potrzebna byłaby potężna ekipa artystów, znacznie większa od Platige, technologia z Avatara i ze 300 mln $ budżetu ;) Wpływy z kin byłyby tragicznie małe. To byłaby największa klapa kinowa wszech czasów ;)

Z pomysłem powróćcie za, hmmmm, 20 lat. Wtedy pewnie takie animacje będzie tworzyć się hurtowo za małe pieniądze.

PS.: CD Projekt ponownie nawiązało współpracę z Platige i Bagińskim. Prawdopodobnie już na początku czerwca na E3 ujrzymy jakiś nowy filmik do jakiegoś nowego tytułu CDP RED ;-)

Herku1

Ja jestem za zrobieniem filmu na silniku gry. To kosztowałoby już dużo mniej.