PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 39004
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Takie pytanie: czy żeby zagrać w drugą część, trzeba KONIECZNIE zagrać w pierwszą?

ManiakowyPingwin

Nie trzeba koniecznie grać w pierwszą część,ale dobrze jest być zorientowany o co mniej więcej chodzi. Sam grałem najpierw w drugą część i jakoś mogłem się połapać.

piotr1655

Ok, dzięki.

użytkownik usunięty
ManiakowyPingwin

najlepiej to najpierw przeczytać całą sagę o Wiedźminie, potem zagrać w jedynkę no i dwójkę, następnie czekać na Dziki Gon :)

Która część pierwsza bo mam w domu dwie części: Miecz Przeznaczenia i Ostatnie Życzenie.

użytkownik usunięty
ManiakowyPingwin

Ostatnie Życzenie - Miecz Przeznaczenia, a potem cały pięcioksiąg czyli Krew Elfów - Czas Pogardy - Chrzest Ognia - Wieża Jaskółki - Pani Jeziora. Jest też krótkie opowiadanie "Wiedźmin", miałam je dołączone do rozszerzonej wersji pierwszej części gry.

Ło. Matko. A ja mam jeszcze Igrzyska Śmierci do przeczytania xD

użytkownik usunięty
ManiakowyPingwin

to masz co robić w wolnym czasie :)

Do końca wakacji xD

ocenił(a) grę na 9

no jest takie opowiadanie i zawiera się ono w zbiorze opowiadań "Ostatnie życzenie" i to chyba nawet na samym początku :P

użytkownik usunięty
sliwek1992

oj to nie wiedziałam, bo właśnie tego krótkiego opowiadania nie czytałam.

ocenił(a) grę na 9

to to o Addzie i Folteście. bardzo ładne i nadaje rozpędu książce :d jedno z moich ulubionych. Chociaż ciężko by było wskazać, które nie są moimi ulubionymi

ManiakowyPingwin

Nie trzeba, ale warto jednak zagrać, bo istnieje możliwość załadowania do W2 save'u z W1, co wpływa na twój ekwipunek i w niewielkim stopniu na świat gry (na losy niektórych postaci z "jedynki").