PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 39004
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Wiedźmin 2

ocenił(a) grę na 8

Jakie są wasze wrażenia, ja dzisiaj ukończyłem grę, i jeden największy minus jaki dostrzegłem to to że gra jest za krótka, poza tym Wiedźmin drugi to świetna gra, oprawa audiowizualna stoi na bardzo wysokim poziomie, gra wygląda świetnie, cykl dnia i nocy wygląda wspaniale, modele postaci, twórcy starali się żeby się nie powtarzały. Do tego dochodzi dobra klimatyczna muzyka. Sama rozgrywka to już nie klikanie w odpowiednim momencie na przeciwnika, system walki ewoluował, mamy w końcu szybkie i silne ataki, plus bloki i uniki pod odpowiednimi klawiszami, dodatkowo mamy możliwość rzucania sztyletami i petardami, możemy również zastawiać pułapki co jeszcze bardziej urozmaica walkę.
Jednak w tym wszystkim najbardziej podobała mi się fabuła, dobrze opowiedziana dorosła historia, masa świetnych dialogów, i zaskakujące zwroty akcji. Nie chcę się za bardzo rozpisywać żeby nie spoilerować, powiem tylko że naprawdę warto zagrać w tę grę.

ocenił(a) grę na 9
Kamczak

Uważam, że narzekanie na krótkość gry jest niesprawiedliwe - twórcy postanowili wybić się z masy przeciętnych gier gigantyczną nieliniowością (każde przejście gry będzie całkiem inne, szczególnie akt drugi którego są dwie całkowicie różne wersje) kosztem długości gry (mogli zamiast zrobić dwóch wersji drugiego aktu stworzyć dwa akty następujące po sobie, co wydłużyłoby grę o jakieś 5-6 godzin).
Myślę, że zrobili dobrze - dzięki temu gracze, którzy nie mają dużo czasu mogą stosunkowo szybko przejść grę, a ci którzy czas mają mogą przejść grę dwa razy (zapewniam, że nie będą się nudzić przy drugim podejściu).
Pomijam już fakt, że większość osób chyba wyżej ceni nieliniowość niż długość.

macren7

Popieram cię całkowicie, ale szkoda, że na zakończenie nie zrobili jakiegoś filmiku zapowiadającego następną część, albo chociaż filmiku podsumowującego nasze decyzje. Naprawdę mi tego brakuje, nie wiem, czemu tego nie zrobili.