PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 38972
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Niech producenci dwóch poprzednich części gry " Wiedźmin " nie zamierzają robić " trójki ", bo, jak uczy historia gier, nie wyjdą na tym dobrze. Dam przykład trylogii gier " Penumbra " : część pierwsza gry była bardzo dobra, druga pobiła ją na głowę, a trzecia wyszła miernie.

ocenił(a) grę na 10
kacper990

Coś ty jak powstanie Wiedźmin III to nie będzie to tak jak w przypadku "Penumbra i Gohica" mi się wydaje że Wiedźmin III pobije obie części

Pupielec

Nie wiem, jak to będzie, ale, jak na razie, części " Wiedźmina ", jeśli chodzi o jakość, układają się jak " Penumbra ".

ocenił(a) grę na 10
kacper990

Ja jestem dobrej myśli jeżeli będą robić tak długo wiedźmina III jak część pierwsza i druga powinno być wszystko po staremu.

Pupielec

Mam nadzieję. Trudno będzie pobić " Wiedźmina 2 ".

ocenił(a) grę na 9
Pupielec

Ja uważam, że jak skopią III, to to będzie największa porażka świata ;) Mamy jedną jedyną POLSKĄ grę, z której możemy być cholernie dumni. Warto zebrać odpowiednie środki oraz odpowiednich ludzi i się przyłożyć. Nawet jeśli miałoby to opóźnić premierę o rok, dwa, pieć. Nieważne. Liczy się to, żeby polacy pokazali, że też potrafią zrobić coś mega. Jak na razie idzie im to dobrze, ale oby nie było jak z heroesem [nie znam przykładu penumbry, nie mogę się powołać], czy z gothic'iem - co cześć to gorsza.

ocenił(a) grę na 9
mokfa

Jedną jedyną grę? Oooo, tu się nie zgodzę. Wiedźmin nie jest jedną jedyną światową polską produkcją - a multum gier ze stajni Techlandu? Chociażby Chrome, Dead Island czy też Call Of Juraez...

ocenił(a) grę na 9
Cililing

Okej, przyznaję, techland jest ok :) Miałam okazję zagrać w kilka starszych gierek. Ale to jednak o wiedźminie jest najgłośniej i mimo to uważam, że mamy się czym szczycić. Przynajmniej narazie.

ocenił(a) grę na 10
mokfa

Wybacz, ale nie masz się czym szczycić. To twórcy gry mają się czym szczycić, no chyba, że jesteś jedną z nich ;) Bądźmy odpowiedzialni tylko za swoje czyny i swoją twórczość.

ocenił(a) grę na 9
Dulk9

Aha, czyli bedąc Polakiem nie szczycisz się wygranymi Wojnami Światowymi, bitwą pod Grunwaldem, samochodem Syrenka, naszymi siatkarzami i wszystkim innym co się kojarzy z Polską? Nikt nie ma prawa zabronić Ci bycia dumnym, jako Polak, z tych rzeczy. Włącznie z Wiedźminem :) Zresztą... Twoja mama, czy babcia, czy dziadek, ciotka, stryjek czy inni z rodziny nigdy nie byli z Ciebie dumni? Że w podstawówce miałeś najlepsze stopnie, że wyrosłes na dobrego człowieka, że znalazłes dobrą pracę? Na pewno byli dumni. I co, powiesz im 'nie macie być z czego dumni, to ja mam się czym szczycić'. Daj spooooookój, zią
Twórcy gry mogą się szczycić stworzeniem gry, ja się mogę szczycić tym, że Polacy taką grę stworzyli. Proste :)

ocenił(a) grę na 10
mokfa

Nie szczycę się tym, bo mnie tam nie było i nie znam nikogo kto tam był. Poza tym to nie Polacy wygrali Wojny Światowe tylko ludzie różnych narodowości.
Kwestia rodziny i kwestia Narodu, w którym na co dzień ludzie na siebie plują, obgadują, podkładają kłody pod nogi, zarabiają na cudzym nieszczęściu, okradają się i życzą innym porażek i tylko kiedy wygrają jakieś zawody to się razem cieszą, to coś zupełnie innego :) Moim zdaniem takie gadanie służy dowartościowaniu własnego ego, ktoś z Polski osiągnął sukces to ja się poszczycę tym przed Niemcami i zobaczą, że jestem lepszy, bo ktoś kogo nie znam i nie poznam, ale mówi w tym samym języku co ja zrobił coś fajnego xD Dla mnie to trochę głupie, ale każdy ma do tego prawo. Nie jestem złośliwy, tylko wygłaszam swój pogląd na ten temat i nie odbieraj tego jako atak, bo możesz mieć taki światopogląd jaki Ci się podoba i nic mi do tego.
P.S. To dzięki Wiedźminowi mam takie kosmopolityczne poglądy właśnie i naprawdę wiele wyniosłem z lektur Sapkowskiego :) Nie dzielę ludzi na Polaków, Rosjan, Anglików, Niemców itd tylko na dobrych, złych i neutralnych.

Cililing

Dlaczego tak sądzisz? Uzasadnij swoją wypowiedź. A może ty chcesz tylko go obrazić. Dlaczego to robisz? Dlaczego używasz wulgarnych słów albo bezpodstawnie oskarżasz ludzi o niestworzone rzeczy. Ktoś nawet policzył że już jakieś 1000 "troli" znalazłeś tutaj. A może to ty jesteś właśnie trolem. Przeszkadzasz w dyskusji. Obrażasz. Wyluzuj. Nikt ci tutaj nie zagraża. Nawet jeżeli jesteś chory jak sugerują inni to nie usprawiedliwia cię to ani trochę? Potrafisz powiedzieć dlaczego obrażasz innych użytkowników forum?

ocenił(a) grę na 9
kacper990

człowieku , Wiedźmina 3 robią z największym rozmachem i to największy team. Nie da się tego schrzanić bo CDPRojekt to nie EA dla której liczą się tylko zyski a nie gracz.

ocenił(a) grę na 10
kacper990

Muszę cię zmartwić w 2015 roku wyjdzie 3 część a na 2018 planowana jest część 4

ocenił(a) grę na 8
Kamilhugo517

Skąd info o 4tej części? Trójka ma zamykać historię z tego co wiem...

ocenił(a) grę na 10
Apiseq

To jeszcze jest nie pewne teortetycznie 3 część ma być ostatnią ale ueśli będzie z tego hajs i keśli ludzie stwierdzą że im mało to być może 4 część wyjdzie
Jak wpiszesz sobie czy będzie wiedźmin 4 to powinno ci znaleźć stronę gdzie o tym piszą

ocenił(a) grę na 10
Kamilhugo517

Trójka ma być zakończeniem serii o Geralcie z Rivii, ale kolesie z CD Projekt mówili, że nie chcą się rozstawać ze światem wykreowanym przez A. Sapkowskiego i jeśli już to obstawiam, że kolejna gra będzie z zupełnie innym bohaterem...

ocenił(a) grę na 10
Skandal

Możliwe tylko z tego co wiem grafik odszedł i dlatego wiedźmin 4 będzie juź trochę inna co obawiam się że może wyjść na gorsze między innymi dlatego wiedźmin 3 wyjdzie w 2015 a nie w 2014

ocenił(a) grę na 10
Kamilhugo517

Wiedźmin III ma być ostatnim z Geraltem w roli głównej. Redzi powiedzieli że nie będzie to koniec gier w świecie wiedźmina

ocenił(a) grę na 8
kacper990

GTA3 to wciąż jedna z najlepszych GTA moim skromnym zdaniem (vice city)

ocenił(a) grę na 9
kacper990

chyba ten temat można skasować, z gameplayów wynika, że trójeczka widać przebije dwójkę i jedynkę razem wzięte:)

ocenił(a) grę na 8
kacper990

I jak?

ocenił(a) grę na 9
ostatnisprawiedliwy_1771

Pewnie zaniemówił :D

kacper990

Zrobili trójkę i jest wybitna :D

piotral_2

Proszę, trochę wyrozumiałości :P Pisałem to 5 lat temu. Ludzie w pewnym wieku nie powinni mieć dostępu do klawiatury XD