Zapowiada się na największą grę jaka powstała w Polsce i jedną z największych jakie powstały na świecie. Czekam teraz tylko do maja.
Moje matury kończą się mniej więcej wtedy, gdy Wiesiek 2 wchodzi.
A jedynka to moja ulubiona gra obok Planescape: Torment czy gier BioWare i Blizza.
Być może dwójeczka będzie moją ulubioną grą ever. Być może.
Dobrze, że ja do matur masz jeszcze rok, to spokojnie przejdę Wiedźmina 2, teraz przechodzę pierwszą część, dla zapisów stanu gry. Wiedźmin 2 już zamówiony:)
Hehe, to masz pewien luksus. Chociaż ja będę już po wszystkim, piękny początek długich wakacji. :) A co skrewiłeś w jedynce? Ja na dobrą sprawę z mojego pierwszego walkthrough jestem zadowolony. No, kilka rzeczy mi się nie udało...
*Spoilery*
Np nie zdołałem zdobyć karty Shani w II rozdziale, bo bodajże nie chciało mi się "odsypiać" doby by wróciła do chatki i zacząłem już III, a tu masz, już było za późno.
Poza tym Berengar mi zdedził w walce z Azverem - właściwie byłem nawet zdziwiony, że mógł ocaleć.
Ale generalnie dałem chyba radę i jestem zadowolony, więc świat w dwójce, który przystosuje się do moich czynów będzie całkiem całkiem.
Też byłem zadowolony, ale moje stare zapisy zostały na starym dysku, którego dawno już nie mam.
Już nie mogę się doczekać. Jedynka była całkiem dobra, a z tego co piszą ma być wiele wkurzających rzeczy usuniętych z dwójki czego najbardziej jestem ciekaw(jak im to wyjdzie).
Co do sprzętu, to jestem bardzo ciekawa, jak ostatecznie będzie wyglądać sprawa z tymi wymaganiami. Niby na forum coś podano, ale nie wiadomo czy to zalecane, minimalne, czy co...
To są jak najbardziej minimalne:) wymagania na 100% zresztą sam Tomek Gop to przyznał jednak powiedział też że będą pracować żeby trochę spadły te minimalne do premiery. W jednym z wywiadów tak słyszałem
No mam taką cichą nadzieję, że spadną. Bo inaczej mój nowiutki komputerek pociągnie tylko na minimalnych, co zrani moje biedne niewieście serduszko :(
Myślę, że w 100% jeszcze do maja spadną, w końcu z Cd Project liczą również na ogromny sukces gry w naszym kraju, a jak wiadomo nie każdy ma kombajn do gier w domu.
Czemu twórcy gry zmienili twarz wiedźmina ? Z tego co czytałem to bedzie ten sam wiedźmin czyli Geralt, więc czemu ma inną twarz ? To mnie bardzo zniechęciło do dwójki . Proszę o komentarze
Jedynka wykorzystywała zmodyfikowany silnik graficzny Aurora, a dwójka oparta jest na silniku stworzonym dla potrzeb gry. Jest praktycznie tworzony od podstaw, ale wykorzystuje już gotowe skrypty. Myślę, że to jest właśnie główny powód. Technologia idzie na przód. Postacie z drugiej części różnią się trochę wyglądem od tych z pierwszej. Na przykład Triss Merigold. Moim zdaniem zmiana na lepsze :) A postac Geralta nie jest zła, tylko ten kucyk mu nie bardzo pasuje. Oczywiście gra zamówiona w EK :) i czekam do wysyłek przedpremierowych :)
Z początku mi też ten kucyk nie przypadł do gustu, jednak teraz właśnie ten kucyk dla jest idealnym rozwiązaniem. Dzięki temu kucykowi Geralt stał się bardziej wiedźmiński. Z tego co kiedyś czytalem w cdaction będziemy mieli możliwość wyboru, czy chcemy mieć kucyk, czy też nie.