PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 39004
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Zakończenie

ocenił(a) grę na 10

Jako, że jestem też fanem Mass Effect, a ostatnio ukończyłem Wiedźmina, naszła mnie ochota na porównania. Czy nie uważacie, że pod względem zakończenia (pomijam tutaj inne aspekty tych gier) Mass Effect 3 mógłby się uczyć od naszej produkcji ? Nie mam tutaj wcale na myśli tego narzekania na trzy kolory i tak dalej, ale tam jest ogromna masa niedomówień, niewyjaśnionych wątków, niedokończonej historii żniwiarzy. Właściwie połowę zakończenia Mass Effect (który też bardzo lubię) można/trzeba stworzyć sobie w wyobraźni. W wiedźminie jest całkiem inaczej. Owszem dostajemy niejasną, zagmatwaną intrygę, ale na końcu wszystko od początku do końca się wyjaśnia, bez żadnej szkody dla całej fabuły, która jest wspaniała. Czasami mi się wydaje, że ludzie brak pomysłów, chcą przykryć niedomówieniami.

Reven_4

Mi się wydaje że Bioware rozdmuchało swoją grę do takich rozmiarów że potem nie wiedzieli jak to wszystko zamknąć
No naciski EA żeby wydać szybko grę spowodowało to co dostaliśmy dopiero nieco później ponoś słyszałem że dodali rozbudowane zakończenie czy coś ale sam nie do końca wiem o co chodzi bo już grę przeszedłem

ocenił(a) grę na 10
Psyhe

To ja z kolei nie widziałem nigdy "pierwotnej" wersji. Od razu miałem edycje z tym rozszerzonym zakończeniem. Ale i tak cudów nie ma. Dodane jest tylko kilka króciutkich filmów. Nie wiadomo całkowicie co się dalej stało z towarzyszami i wszechświatem, poza tym, że przeżyli lub nie. I też niewiele jest wyjaśnione w kwestii żniwiarzy. Co do EA to słyszałem tą opinie od wielu osób, że mają kiepski wpływ na BioWare. Ich pozycja na najbliższe lata będzie zależeć od jakości Dragon Age 3. Swoją drogą zapowiada się ciekawy "pojedynek" Witcher 3 i Dragon Age 3.

Reven_4

Chodzi ci o Dragon Age Inkwizycja ? to wychodzi w tym roku a W3 w 2015 bezpośredniego starcia nie będzie choć wydaje mi się że wiesiek zmasakrowałby DA:I

P.s jak EA przejęło Bioware to jakąś chwilę po tym odeszli z niej jej założyciele chyba o czymś to świadczy ;)

ocenił(a) grę na 10
Psyhe

Wydaje mi się, ze można to nazwać bezpośrednim starciem. Inkwizycja wychodzi na jesieni 2014, a Wiedźmin 3 w lutym 2015. To tylko kilka miesięcy różnicy. Na 100% wszyscy recenzenci i fani będą te dwie gry porownywać.

Reven_4

No będą porównywać to na pewno ale nie ma możliwości żeby te gry razem konkurowały np: o tytuł gry roku