Wiedźmin 2 to dobra, solidna gra rpg, ale niestety nie dorównuje poziomem świetnej jedynce.
Największą wadą jest kiepska fabuła, kompletnie nie pasowała mi do postaci Geralta jaką
znałem z książek. Sam klimat znany z książek w tej produkcji niemal nie występuje. Grę
ukończyłem, ale nie zrobiła na mnie takiego wrażenia jak pierwsza część. Jak dla mnie 7/10.
Fabuła jest świetna nie linowa i ciekawa nie rozumiem dlaczego akurat doczepiłeś się jednego z najlepszych + wiedźmina 2
Tak wiem fabuła ma plusy, jest nieliniowa, ale kompletnie nie pasuje do postaci Geralta. Geralt zawsze starał się trzymać od wszystkiego z daleka a w drugiej części jest takim chłopcem na posyłki.
Nie ma wyjścia ponieważ jest wrobiony w zabójstwo Króla a więc szuka informacji w mocniejszych grupach "Roche,Iorweth"
Na początku, gdy Geralt miał wybór był pieskiem na posyłki króla. Ile razy w książkach Geralt unikał mieszania się w sprawy władców. Tutaj po prostu wykonuje rozkazy. Jak dla mnie to za duża zmiana w osobowości postaci.
Zgadzam się, też dałam 7/10 z tegoż samego powodu. Niby wszystko ładnie, cacy, ale cała oś fabuły po prostu mi nie pasowała. Brakowało mi właśnie tej neutralności Geralta. W pierwszej części jakoś udało im się to pogodzić. No, ale książka to nie gra, dlatego jakoś trzeba to przełknąć. Zobaczy się jak im wyjdzie następna część.
Niestety co do następnej części to zaczynam się obawiać o jej jakość. Pierwszą część ograłem dokładnie i nawet po ukończeniu wracałem do niej nie raz. Natomiast dwójka zaraz po napisach końcowych wylądowała na półce, ale być może to ja za bardzo się czepiam błędów ;p
Ja mam nadzieję, że w następnej części skupią się bardziej na fabule niż na tym, żeby grafika była efekciarska. Wydaje mi się, że strasznie chcieli pokazać co to oni nie potrafią w tej dziedzinie. Ogólnie też mi się nie chce grać w to jeszcze raz, nawet po to żeby zobaczyć drugą ścieżkę. Ogólnie grę kupiłam pod wpływem impulsu po skończeniu części pierwszej i uważam, że był to średnio udany zakup. :P
Miło, że ktoś ma takie same odczucia jak ja po ukończeniu drugiej części Wiedźmina. :P Po bardzo dobrych ocenach zarówno recenzentów, jak i zwykłych graczy wnioskuję, że większość lepiej bawiła się ode mnie. Jeżeli chodzi o trzecią część to tym razem na pewno nie kupię pre-order'a, tylko poczekam na recenzję i opinię znajomych. :)