PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 39059
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

Wiedźmin II tak jak pierwsza jego część, wydany będzie przez CD-Projekt, który to należy w
całości do Optimusa. Optimus notowany jest na Giełdzie Papierów Wartościowych w
Warszawie w skrócie GPW.
Dla zobrazowania dokładnie tego o co mi chodzi posłużę się dwoma datami i dwoma
cenami.
16.01.2011 kurs akcji Optimusa 3,16
24.03.2011 kurs akcji Optimusa 7,99 ( około miesiąca temu było 8.15 )

tak więc, moim skromnym zdaniem, Wiedźmin II dostarczy bardzo dużo zabawy a i co
bardziej obrotnym, może dać zarobić parę złotych jeśli sprzeda się w większej ilości
egzemplarzy niż jedynka, a wszystko wskazuje na to, że tak właśnie będzie.

to żadna agitacja, żadne namawianie, raczej jako dobra rada, a najlepiej niech każdy sobie
samemu zobaczy jak kształtował się kurs spółki przez ostatni czas

ocenił(a) grę na 9
llubellak

24 marca kurs 7,99
16 maja kurs na otwarciu 9,28 ( 2-3 tygodnie temu kurs był już po 9,80 )

kto zainwestował, ten mógł zarobić, teraz balon może być już za bardzo napompowany więc inwestycja dla ryzykantów:)
pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki aby ta gra pokazała światu, że Polak potrafi!!!

llubellak

Ej, ja się nie znam, ale na logikę jak gra dopiero wejdzie do sprzedaży to chyba właśnie teraz zaczną kasę zarabiać, więc po mojemu teraz bardzo się opłaca. Przecież za miesiąc powinno być kilka razy tyle, nie? Ale jak już podkreśliłem, w ogóle się na tym nie znam.

ocenił(a) grę na 9
DarkHunter

powiem szczerze że i ja się tym nie interesowałem. przypadek sprawił, że zacząłem inwestować w Optimusa, do którego należy CD Project a więc wydawca tego tytułu. jak dla mnie w obecnej cenie Optimusa już jest uwzględniona sprzedaż przynajmniej 2 mln kopii. cena skoczy jak się okaże, że sprzedali znacznie więcej.
no ale póki co, teraz jest czas dla ryzykantów a ja dalej trzymam kciuki za naszą polską rodzimą produkcję!!!

ocenił(a) grę na 8
llubellak

ku*wa czemu ja tu wcześniej nie wszedłem

ocenił(a) grę na 9
zonk_2

podobno giełda to miejsce straconych możliwości. teraz na Optimusie jest gigantyczna przecena. jeszcze jakiś czas temu cena była 9.80 i ludzie wierzyli, że zarobią jeszcze więcej, dziś otwarcie było na poziomie 8,26 i sytuacja wcale nie jest pewna. choć prawdą jest też stare powiedzenie, że po korektach zawsze przychodzi hossa a tu mamy do czynienia z prawdziwą korekta. w każdym bądź razie aż miło się robi kiedy można przeczytać że Wiedźmin II okupuje pierwsze miejsca list przebojów na całym świecie!!! Polak potrafi

ps- CitiInteractive, ten od Snajpera rok temu ich akcje kosztowały 1,5 obecnie kurs to 28-29 złotych za akcje. Polska staje się powoli potęgą w produkcji gier komputerowych i to tych na najwyższym poziomie

ocenił(a) grę na 9
llubellak

Ja się za to chciałem zabrać miesiąc temu założyłem rachunek maklerski itd ale w pewnym momencie mi brakło chęci jakoś i olałem nagle... Nie ma mi kto pomóc od startu i chyba to wkur**** mnie tak..

ocenił(a) grę na 9
Marcinekk

hej. jeśli naprawdę chcesz coś szczypnąć z inwestowania na giełdzie, chętnie służę pomocą tyle, że musisz pamiętać. to gra na prawdziwe pieniądze. żebyś zyskał, ktoś inny musi stracić albo przynajmniej zyskać mniejszy zysk. Musisz także pamiętać że możesz stracić- takie są prawa, niby oczywiste ale jakże prawdziwe w momencie zarobienia albo co gorsza straty.

kiedyś byłem na jednym szkoleniu robionym przez XTB i tam prowadzący powiedział, że dwie główne cechy inwestowania na giełdzie to Chciwość i Strach

ps-jeśli Cię nie zniechęciłem to pisz na mój numer gg 9635182 chętnie służę pomocą teoretyczną co i jak

pozdrawiam

ocenił(a) grę na 9
llubellak

Słuchaj napiszę do Ciebie na pewno, tylko teraz generalnie nie jestem w domu no i sesja za pasem więc to może jeszcze poczekać aż będzie wolne^^

ocenił(a) grę na 9
Marcinekk

nie ma sprawy. ja mam pracę, dzieciaka, żonę no i też trochę nauki:) ale jak napiszesz, chętnie pomogę w miarę możliwości

ps- Optimus 3 dni temu 8,26 a dziś otwarcie 9,19 ale tak jak pisałem, sytuacja musi się jakoś unormować, bo teraz straszna nerwówka