PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 39004
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

gra okazała sie klapą.
1 akt był super z kazdym kolejnym było coraz gorzej... strasznie krótkie, kiepski rozwój postaci, z ekwipunkiem w grze tez nie za ciekawie

z cRPG rzadzi seria Gothica !!

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 10
YeahBunny

Gothic I był super. Gothic II na tle pierwszej części słaby ale go trochę "Noc Kruka" podratowała. Gothic III był niedopracowany a fabuła spłycona, "Zmierzch Bogów" to najgorszy dodatek w historii gier komputerowych całkowicie infantylizujący serię i robiony przez ludzi nie mających pojęcia o fabule poprzednich części. Gothic IV ma się do poprzednich części jak nieudany amatorski fanfic pisany przez sześciolatka.

YeahBunny

Ale pieprzysz. Właśnie im dalej tym ciekawiej było. A jeśli chodzi o Gothica to jedynka jest bez wątpienia najlepszą grą w historii gier, a dwójce z NK niewiele do niej brakuje. Wiedźmin to jedne z najlepszych gier cRPG, jednak Gothic i tak jest lepszy. Jednakże Wiedźminy to najlepsze polskie gry w historii, naprawdę genialne.

ocenił(a) grę na 7
0wner2

Wreszcie coś, w czym mogę się z Tobą zgodzić :D

samyazza

W którymś z poprzednich wątków odpisałem Ci na twoje wątpliwe zarzuty co do otwarcia i zakończenia wątków z Gonem i Yennefer - nie odpisałeś mi. Dlaczego?

ocenił(a) grę na 7
0wner2

Bo miałem lepsze rzeczy do roboty. Skoro Ci tak bardzo zależy, odpowiem tutaj - wolę porządną, dopracowaną, jednolitą całość od słabego "cliffhangera". Tego typu zakończenia sugerują przewagę komerchy nad artyzmem, a jeśli są przy tym gówniane, dowodzą braku inspiracji.

samyazza

Ale mi chodzi o to, żebyś wyjaśnił co jest niby w nich gównianego? I żebyś sprostował te głupoty, co napisałeś, że wątek z Yennefer i Gonem zostały już zamknięte(!), jak dla mnie to one zostały dopiero pod koniec gry właśnie otwarte i zostawiły świetną furtkę na trzecią i zapewne ostatnią część co daje twórcom ogromne pole do popisu. Z tego zakończenia to jak na razie dowiedziałem się tylko tyle, że MEGA SPOILER Yennefer prawdopodobnie przebywa w Nilfgaardzie, a Geralt został porwany przez elfy z innego wymiaru. I to niby jest zamknięcie wątku? Przecież to dopiero wątku rozpoczęcie, nie wiadomo co Geralt robił podczas pobytu u tych elfów (pamięć jeszcze całkiem nie wróciła), ani co dokładnie stało się z Yennefer prócz tego, że Letho ostatni raz widział ją w Nilfgaardzie, więc gdzie Ty tu niby widzisz zamknięcie wątku? KONIEC SPOILERA Strasznie mnie wkurzyłeś tymi bredniami, to co piszesz jest nie logiczne.

ocenił(a) grę na 9
0wner2

0wner2, Świetnie to ująłeś. Chociaż czy Gothic jest najlepszą grą w historii? Na pewno zasługuje na miejsce w Top 5. Ale ja bym jednak trochę wyżej, a jak nie wyżej to przynajmniej na równi postawił Planescape Torment, serię Baldur's Gate i ewentualnie The Longest Journey, chociaż to właściwie całkiem inne gry więc trudno obiektywnie stwierdzić. Niemniej jednak na pewno cała seria Gothic (nie liczę Arcanii i dodatku to G3, gdyż te były robione przez inne firmy i są zwyczajnie badziewne) zasługuje na 10/10. Takiego niesamowitego klimatu i uczucia tego że ten świat na prawdę żyje nie ma w żadnej innej grze.