mam pytanko bo mam 1 część tej świetnej gry i niewiem czy opłaca się kupować 2 część która dosyć dużo kosztuje oczywiście dodam że 1 część bardzo mi się spodobała ?
Jeśli jesteś fanem Wiedzmina to obowiązkowo.Ja zbierałem kasę odkąd dowiedziałem się,że powstanie 2.Zwykła kosztuje taniej od edycji kolekcjonerskiej.
ściągnąć Wiedzmina to jest grzech śmiertelny.Trzeba wspierać dobre polskie profukcje.
Nie tyle polskie, co produkcje, których celem nie jest tylko wyciągnięcie kasy od jak największej ilości osób, a przede wszystkim jakość
1 owszem warto kupic mi sie podobała nie jestem fanem jeden kumpel mowil ze sterowanie w 1 do dupy a mi nie przeszkadzalo na 2 no poziom trudnosci daje duzo do myslenia czasami czeba sie pomeczyc by przejsc dalej niby poziom normalny a gralo mi sie duzo drudniej niz na hard 3 poziom w 1 tu daje tej + grze
Dwójka dosyć dużo kosztuje? Chłopie, przecież to jest baardzo niska cena, w empiku gra jest w cenie 89 zł (premium) inne nowości kosztują powyżej 100zł.Nie dość że mała cena, to w opakowaniu nie znajdziesz tylko 16 kartkowej instrukcji.Tutaj, w zwykłej edycji masz cały soundtrack z gry, różne materiały, trailery, pamflet Jaskra z przeklętą monetą.A sama gra jest świetna. Jeżeli jedynka Ci się podoba, to dwójka tez będzie. Jeśli masz mocnego PC to będziesz się cieszył naprawdę kapitalną oprawą graficzną na max ustawieniach (ubersampling i rozmycie kamery wyłącz) Gra jest baardzo nieliniowa, tak więc spokojnie możesz ją przejść przynajmniej dwa razy ( masz zupełnie 2 rożne drugie akty, zależnie od wcześniejszego wyboru) Walka w W2 według mnie lepsza od tej z jedynki(prawy przycisk myszki cios mocny, lewy szybki) nawet na średnim poziomie trudności jest czasami bardzo ciężko, dialogi tak jak w jedynce świetne, tak samo z polskimi głosami.Muzyka na wysokim poziomie.Jedynie gra w porównaniu do jedynki jest krótka, ale bardzo nieliniowa.POLECAM !
a jeszcze jedno pytanko czy sterowanie w walce chodzi mi o ataki podlega jakiejś zmianie bo w 1 było beznadziejne ?
walka w W2 jest zręcznościowa. ;] dwójka jest dobrą gra, ale wydaje mi się że fabularnie jest gorsza od 1 części, ale wiadomo :D każdy ma inny gust.
duży plus należy się twórcom za zadania poboczne :D jest ich mniej niż w 1 ale nie ma zadań typu - zabij x topielców i przynieś ich mózgi.
gra jest również bardzo nieliniowa, żeby zwiedzić wszystko musisz ją przejść 2 razy ;]
Walka w dwójce jest bardzo fajna, lepsza od tej z jedynki.Teraz nie klikasz w odpowiednim momencie.Pod lewym przyciskiem myszy masz atak szybki(zadaje mniej obrażeń, ale szybciej) a pod prawym mocny(wolniejszy, ale zadaje więcej obrażeń) pod spacją (lub dwa razy A,S,W,D) masz unik, czyli odturlanie się.Jak wycelujesz w przeciwnika znajdującego się trochę dalej (LPM), wtedy Geralt do niego doskakuje np. piruetem, zadając obrażenia.
a jeszcze jedno słyszałem że jeśli w 1 przeszliśmy gre to można rozpocząć 2 część z ekwipunkiem który mieliśmy w 1 w jaki sposób to zrobić ?
Jest opcja "wczytaj save z poprzedniej części" czy jakoś tak w menu głównym.
edit: Oczywiście musisz tege save'a mieć zgranego.
Możesz jeszcze korzystać z petard i pułapek.Jest ich sporo, niektóre unieruchamiają przeciwników, inne podpalają itp. Masz 3 ścieżki rozwoju, szermierka, magia i alchemia.Jak będziesz chciał ciachać kilku wrogów jednocześnie to wykup umiejętność młynek, w szermierce.I zaczynaj grać od poziomu normalnego, bo łatwy jest za łatwy ; ) Na średnim już trzeba się pomęczyć i stosować taktykę, np.atakuje Cie osobnik z tarczą, blokujesz jego cios(klawisz E) wtedy wypada z równowagi i go ciachasz.Obejrzyj sobie ten filmik http://www.youtube.com/watch?v=6cC7YoZZPZU