PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608109}
8,6 39 tys. ocen
8,6 10 1 38943
Wiedźmin 2: Zabójcy królów
powrót do forum gry Wiedźmin 2: Zabójcy królów

moim skromnym zdaniem wiedzmin 2 jest duzo gorszą grą od poprzedniej części.
grafika wcale nie jest taka cudowna, opcja poruszania jest tylko jedna i jak dla mnie do kitu.
jakos nie przypadła mi do gustu druga odsłona gry, moze to dlatego, ze nadal jestem zbyt zafacynowany pierwszą cześcią.

ps. nie podoba Ci sie moja wypowiedz, Alt+F4 i z głowy.

użytkownik usunięty
mbky95

nie mogłeś doczepić się do innego tematu już to było......

mbky95

Grafika nie jest cudowna? To jest najładniejsza gra RPG w historii. Co jak co, ale do grafiki w przypadku tej gry nie można się przyczepić. A to, że jest mniej mroczna od pierwszej części to już inny temat.

0wner2

Dark Mode, który ma zostać wprowadzony w patchu 2.0 pod koniec września wpłynie na filtry, atmosferę, ogólną dawkę mroku. Próbka była widoczna w którymś z niedawnych trailerów, przy ukazanej scenie szturmu na zamek La Valette'ów. Zamiast złotego południa dostaniemy zachmurzone niebo i siepiący deszcz.

Faktycznie, jest to najładniejsza gra RPG i jedna z najładniejszych w ogóle po dziś dzień. Ciekawe, co wstrzykną w silnik przy okazji produkcji trzeciej części.

Galadh

Ja już się patcha 2.0 doczekać nie mogę. Właśnie ukończyłem kolejny raz jedynkę w oczekiwaniu na ulepszonego Wiedźmina 2 i zagram sobie z save'ami z pierwszej części ;)

użytkownik usunięty
Galadh

Pewny jesteś? Oby tak było, może wreszcie lokacje będą miały odpowiedni klimat.

ocenił(a) grę na 9
mbky95

wiedźmin 2 jest prawie świetny i gdyby nie dali jakiegoś debilnego systemu walki to byłoby 10/10. jak można walczyć w ten sposób? znaki to już w ogóle są do kitu. aard nie ogłusza, igni to kula ognia co nie trafia nigdy no i nie ma STYLU GRUPOWEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak cie trzech rycerzy otoczy to już kaput!

ocenił(a) grę na 10
SuperO_2

Mi osobiście system walki w Wiedźminie 2 bardzo się podobał. Może nie był tak widowiskowy jak w "jedynce", ale na pewno był bardziej wymagający, co jest na plus. Trzeba było się do niego przyzwyczaić, tym bardziej, że w "dwójkę" zacząłem grać tuż po zakończeniu pierwszej części. Co do znaków to zgadzam się, że większość, przynajmniej dla mnie, nie była przydatna, poza quenem i czasem aard się przydał. Grafika jak już było wspomniane jest piękna i na pewno nie można się do niej przyczepić. Zdecydowanie na minus jest długość rozgrywki, która jest dwa razy krótsza od poprzedniczki. No i rzeczywiście pierwsza część miała lepszy klimat. Ale mimo wszystko drugą część oceniam odrobinę wyżej od jedynki. Może dlatego, że fabuła w dwójce trochę bardziej mi się spodobała. Nie zmienia to jednak faktu, że obie części Wiedźmina są dla mnie arcydziełem :)

użytkownik usunięty
SuperO_2

No tak niektórym myślenie podczas gry sprawia zbyt dużo kłopotu.
Jak nie potrafi się grać to najlepiej skomleć na forach jak jakieś sześcioletnie dziecko któremu zabrano zabawkę.

Nie ma stylu grupowego?
Zabrano ci całą przyjemność w szlachtowaniu 10 przeciwników na raz?
Wcale nie...i gdybyś potrafił grać nie narzekałbyś.

ocenił(a) grę na 10
mbky95

"grafika wcale nie jest taka cudowna, opcja poruszania jest tylko jedna i jak dla mnie do kitu."
Radzę zagrać na ustawieniach ultra jeśli możesz...lub pooglądać filmiki jak ktoś gra na ultra wtedy zobaczysz jak piękna jest grafika w Wiedźminie 2...

użytkownik usunięty
PunkFan

Stary na mnie jak i na masie innych ludzi grafika zrobiła piorunujące wrażenie na opcjach minimum.