PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61650
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

Arcydzieło.

ocenił(a) grę na 10

Dosłownie przed momentem udało mi się skończyć grę na najłatwiejszym poziomie na PS4. Jest to kolejna gra obok Last of Us, którą po prostu szkoda było mi kończyć, mógłbym grać i grać aż konsola by mi siadła. Przy pierwszym odpaleniu od razu zaliczyłem opad szczęki, tereny są genialnie zrobione, nigdzie nie ma pustego miejsca. Wszędzie są jakieś drzewa, potwory, ludzie, zwierzęta, podczas podróżowania widać, że ten świat rzeczywiście żyje. Z najlepszych miejsc wybrałbym chyba te wokół Kaer Morhen, sposób w jaki to wszystko zostało zrobione jest po prostu niewyobrażalny. Fizyka elementów jest świetna. Takiego świata chciałbym w każdej grze gdzie można swobodnie wszystko eksplorować. Fabuła bardzo wciąga, postacie są barwne, a soundtrack iście perfekcyjny. System walki jest dobry i przyjemny, myślę, że nawet osoba nieobeznana z padem łatwo go sobie ogarnie. Minusów nie dostrzegam, jakieś spadki płynności czy inne bugi według mnie są normalne przy tak dużym świecie. Teraz pozostaje przejście na wyższych poziomach i dalsza eksploracja. Postawiłem sobie jako cel platynę :P ale myślę, że to raczej niemożliwe, gra w gwinta, której jeszcze nie próbowałem sprawia podobno trochę trudności, a z tego co patrzyłem kilka trofeów dotyczy właśnie jej. Kilka słów odnośnie zakończenia, które miałem: powiem szczerze, że ciekawie zostało to wymyślone, scena kończy się w momencie, w którym Geralt siedzi w chatce wiedźmy z medalionem Ciri a z wszystkich stron nadciągają potwory i tutaj pozostaje własna wyobraźnia - zginął, czy przeżył? czegoś takiego się nie spodziewałem.
Podsumowując - każdy kto tylko ma okazje musi zagrać w tą część, nie ma innej opcji. Takie gry muszą właśnie powstawać, z klimatem, długie, ze świetną muzyką, fabułą i dopracowaniem. Nadal trochę ubolewam nad tym, że to już ostatnia część, bo z chęcią bym zobaczył jakby to wszystko się prezentowało za kilka lat.