PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605964}

Wrota Baldura

Baldur's Gate
1998
8,7 8,8 tys. ocen
8,7 10 1 8766
Wrota Baldura
powrót do forum gry Wrota Baldura

Jakby miała powstać Hollywoodzka adaptacja naszej ukochanej gry, jaką obsadę byście proponowali ?
Moja propozycja jest nieco żartobliwa, bo nie wiem czy w ogóle pomysł by ekranizować coś tak wspaniałego jak nasze BG jest dobrym pomysłem. To raczej tylko taka zabawa.

MainHero - nie mam chwilowo koncepcji
Gorion - Donald Sutherland
Imoen - Chloe Moretz albo Emma Stone
Khalid - Christian Bale
Jaheira - Eva Mendez (?)
Edwin - Tom Hardy / Cillian Murphy / Zachary Quinto
Xzar - Jared Leto
Montaron - Skandar Keynes lub Daeg Faerch
Elminster -
Silke Rosena - Jennifer Aniston lub Angelina Jolie
Garrick -
Eldoth Kron - Tom Hardy
Skie Silvershield -
Minsc - Vin Diesel lub Tyler Mane
Boo - jakiś chomik
Dynaheir - Beyonce Knowles
Kagain -
Yeslick Orothiar -
Tiax - Ricky Gervais
Quayle -
Viconia DeVir - Jessica Alba
Sarevok Anchev - Dwayne Johnson z wyglądy byłby dobry, ale jest kiepskim aktorem więc bym go nie angażował
Rieltar Anchev - Hugh Laurie
Tamoko -
Ajantis Ilvastarr -
Davaeorn - Crispin Glover albo Kevin Bacon
Tranzig - Robert Englund
Entar Silvershield -
Mulahey -
Książe Belt -
Angelo Dosan -
Tazok -
Bentley z Gospody Pod Pomocną Dlonią -
Bruenor Battlehammer -
Cudderly -
Narcillius Hurwilliger Neen -
Fahrington -
Caldo -
Krum -
Isefia -
Alden Sashenstar -
Ioin O. Gallchobhair -
Centeol, pajęcza matka -
Ragefast - Eddie Marsan
Ramazith -
Shanck -
Carbos -
Bułeczka -
Faldorn -
Alora -
Shar Teel Dosan -
Xan - Jonathan Tucker
Branwen -
Safana -
Kivan - Jason Statham
Coran - Elijah Wood

Bloodbane

A moim zdaniem pomysł ekranizowania właśnie tak dobrych i rozbudowanych gier cRPG jest bardzo dobry. W przypadku komiksu, książki czy liniowej gry, film będzie po prostu skróconą wersję pierwowzoru przez to będzie nudnawy dla kogoś kto zna pierwowzór a znowu jak filmowcy próbują coś dodać od siebie zwykle wychodzi to słabo. W przypadku rozbudowanych cRPGów zawsze mamy wiele opcji do wyboru, żeby daleko nie szukać w Baldurach już na etapie tworzenia bohatera mamy dziesiątki kombinacji. Do tego masa zadań głównych i pobocznych z różnymi opcjami po drodze, masa postaci niezależnych z którymi budujemy relacje itd. Kręcąc film trzeba by się na coś zdecydować tak jak w przypadku powieści bazujących na serii (ich poziom pominę milczeniem bo nie o tym mowa), trzeba by stworzyć konkretnego bohatera, dokonać stosownych wyborów (z kim będzie podróżował, jak wykona najważniejsze zadania itd). Dzięki temu dostalibyśmy dokładnie tą samą historię ale zaskakującą nawet dla kogoś kto przeszedł grę kilka razy.

Myślę jednak że obecnie są marne szanse żeby jakaś duża Hollywoodzka wytwórnia się tym zainteresowała bo to za stara gra a są obecnie inne popularniejsze tytuły. Dlatego liczę że ekranizacja Mass Effect dojdzie do skutku bo jest szansa że wyjdzie dokładnie to co napisałem powyżej: ta sama historia ale z konkretnym, kanonicznym bohaterem i przebiegiem fabuły. Fajnie będzie porównywać na ile mój bohater jest podobny do tego z filmu ;p

ocenił(a) grę na 8
Bloodbane

Narrator - Piotr Fronczewski xD

ocenił(a) grę na 10
Bloodbane

Chciałbym aby powstała filmowa wersja BG:-) Co do propozycji aktorów to zgadzam się z Tobą co do Sarevoka - The Rock po charakteryzacji pasowałby idealnie, aktorem jest kiepskim to fakt, ale myślę, że jakoś dałby radę.

Imoen - Winona Ryder
Minsc - Dolph Lundgren, ewentualnie Vin Diesel
Dynaheir - Zoe Saldana
Jaheira - może Demi Moore, Kim Basinger