PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=605964}

Wrota Baldura

Baldur's Gate
1998
8,7 8,8 tys. ocen
8,7 10 1 8766
Wrota Baldura
powrót do forum gry Wrota Baldura

Mam pytanie

ocenił(a) grę na 10

Powiedzcie mi proszę kogo warto zabić z "cywilów"???
wiecie że niby się straci reputację ale zyska pożyteczne uzbrojenie albo dużo doświadczenia
np.ja zawszę zabijam Drizzta,jest mocniejszy niż Sarevok ale ma zajb*ste miecze i
kolczugę.

użytkownik usunięty
kasztan_fw

No podobno właśnie Drizzta :). Piekielnie ciężko, ale oręż ma najpotężniejszy w grze.
A reputację zawsze możesz "dokupić" w świątyni ;).

ocenił(a) grę na 10
kasztan_fw

Jeszcze jest mag w Brodzie Ulgotha co wysyła nas do labiryntu, daje sporo expa, też obniża reputacje po zabiciu

ocenił(a) grę na 10
kasztan_fw

Mag z Wysokiego Żywopłotu, oczywiście, jak kupisz od niego to co chcesz i wiesz, że nie będziesz tam wracał daje Exp i parę przedmiotów,
syreny ze świątyni koło Beregostu, po 2000 Exp każda, kapłani tamtejsi mają jakieś przedmioty,a le niezbyt imponujące.
Reputację odkupisz w innych świątyniach

użytkownik usunięty
Bacha85

chodzi Ci o Thalantyra ? Moim zdaniem nie warto, jego pomoc może się przydać (przynajmniej w początkowych etapach gry). Lepiej już zabić te golemy :)

ocenił(a) grę na 10

Miałam na myśli, na etapie, jak już zwiedzisz, calutki teren, i udajesz się do Wrót Baldura, a potem do Brody Ungholta, raczej się do niego nie wraca, a Expa, ładny kawałek za niego jest.

użytkownik usunięty
Bacha85

Ano to wtedy tak :)

ocenił(a) grę na 10
kasztan_fw

A kto z was zabił tego demona pod postacią chłopca który szukał psa???
Warto się z nim męczyć???
A jeszcze info dla tych osób które chcą zabić pomocników Sarevoka w ostatecznej bitwie;
Można się z nimi pobawić w zabijanie ale nie warto się narażać na pułapki przy zbieraniu ich uzbrojenia bo broń do kitu mają.

ocenił(a) grę na 10
kasztan_fw

go się chyba nie daje zabić.
Jeśli się nie mylę to on przy dowolnej wrogiej akcji otwiera drzwi przez wymiary i ucieka.

użytkownik usunięty
kasztan_fw

To jest chyba ogr Albert pod postacią chłopca ? Można go zabić, ale w zasadzie nie opłaca się - za zabicie dostajesz 1000 exp, czyli chyba tyle samo co za pomoc (przyprowadzenie psa).

ocenił(a) grę na 10

O krw** próbowałem zabić tego Alberta...
rozwalił mnie jednym ciosem....

użytkownik usunięty
kasztan_fw

No jest mocny całkiem :). Jak chcesz połapać trochę expa to idź zapolować np. na śnieżne wilki albo bazyliszki.

ocenił(a) grę na 10

wiem,bazyliszki już zabiłem.......