PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567829}

[REC] 4: Apokalipsa

[REC] 4: Apocalipsis
2014
4,6 15 tys. ocen
4,6 10 1 14871
3,8 13 krytyków
[REC] 4: Apokalipsa
powrót do forum filmu [REC] 4: Apokalipsa

Cóż

ocenił(a) film na 2

najgorsze chyba jest to, że wszystko wskazuje na to, że będzie kolejna część....

monika951

Hmm.... Trójka była bardziej pastiszem kina grozy, Paco Plaza zamiast rasowego horroru zaserwował nam wówczas kino grozy z komediowymi wstawkami. Paradoksalnie nie było to złe zagranie i choć film jest o wiele słabszy niż część pierwsza czy druga, to na spokojnie zasługuje na 5/10. Czwórkę obejrzę z ciekawości, ale zastanawiam się czy iść na nią do kina czy poczekać kilka miesięcy na edycję DVD / BluRay. Jeśli czwarty REC okaże się finansową klapą, to myślę, że taka edycja może pojawić się nawet i za 1,5 ~ 2 miesiące.

ocenił(a) film na 2
drill90

zgadzam się, ze 3 była robiona z komediowymi wstawkami, ale w takim razie po co pisac, ze to horror? nie mozna poinformowac widza, ze to np komedia gore? wtedy odbior filmu bedzie inny, widz nie bedzie nastawiony na film straszny tylko, na cos posredniego.

ocenił(a) film na 3
monika951

Sęk w tym, by nie pisać tego wprost. Te wstawki to coś w rodzaju oczka puszczonego w stronę widza, takie smaczki do wyłapania.

charlie33

Tylko jest taka sprawa, że widz chcę iść na horror, a nie na wstawki komediowe. Jeżeli widzę, że film jest uznany jako "horror" to idę, bo chcę się bać.
Nie ma czegoś takiego "nie pisać wprost". Nie robi się takich niespodzianek, bo nie każdemu to się spodoba i zmarnuje pieniądze.

ocenił(a) film na 6
drill90

Jestem po seansie i stwierdzam, iż absolutnie do 1 czy 2 części sie nie umywa, aczkolwiek nie jest taką groteskową parodią jak 3 i ja w napięciu oczekiwałam końca. Jako horror mało straszył, bardziej chyba dla ludzi, którzy byli jako takimi fanami pierwszych dwóch części, bo 4 jest naprawdę ciekawą kontynuacją, zapowiadającą część kolejną.... Raczej polecam.

ocenił(a) film na 1
drill90

Zaczekaj na DVD, to wyjątkowo denny film :(

antykubus

Pojawiła się w necie wersja telesync oznaczona jako ts xvid castellano. Screeny z niej wyglądają tak: http://oi61.tinypic.com/m8e5pg.jpg
Napisów brak póki co.

monika951

Ja się dziwię, że ludzie na to chodzą, nawet jeśli wiedzą, że jedynki nie przeskoczą, bo na dobrą sprawę jest to awykonalne.