PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=567829}

[REC] 4: Apokalipsa

[REC] 4: Apocalipsis
2014
4,6 15 tys. ocen
4,6 10 1 14850
3,8 10 krytyków
[REC] 4: Apokalipsa
powrót do forum filmu [REC] 4: Apokalipsa

Na pewno będzie lepszy od 3. Nie mam zielonego pojęcia po co powstała ''Geneza''. Ni to sequel, ni
to prequel. Mam nadzieję że będę zadowolony z seansu. Takie info dla ciekawskich: o ile dobrze
pamiętam to premiera nadejdzie w listopadzie tego roku. Jestem zainteresowany, w końcu to
apokalipsa a nie ciągle w jakichś zamkniętych budynkach.

ocenił(a) film na 4
fiImweb24

No nie wiem, wedle aktualnych informacji akcja ma się dziać na jakimś statku. Czyli znowu zamknięte pomieszczenia.

ocenił(a) film na 4
Mordechaj_Sauerland

No i stało się, film wyszedł - a akcja dzieję się na statku. Tyle z tej apokalipsy.

fiImweb24

Właśnie Rec 3: geneza to był prequel jak sama nazwa wskazuję. Film był fatalny i z tym się zgodzę.

ocenił(a) film na 4
mativandamme

Geneza to tylko z w tytule byłą chyba. Tyle tam wyjaśnili, że aż słów brak. Jedyne co to ten doktorek co skoczył sobie z balkonu wspomniał, że trafił do niego jakiś kundel ugryziony. Gdzie najpierw był zdechły a później się obudził i szalał.

adas_tcz_filmweb

To jest prequel, a to że prawie nic nie wyjaśnili to wina twórców, że taki gówniany film.

ocenił(a) film na 4
mativandamme

Ja wiem, że to prequel tylko mówię, że gówno tam wyjaśnili. I w ogóle ta jak mówisz film gówniany wyszedł.

ocenił(a) film na 3
mativandamme

W 4 części dowiadujemy się, że to nie jest prequel. 3 to tylko kolejna część, a geneza w tytule była ze względu na Biblię i "Genesis"

ocenił(a) film na 8
fiImweb24

REC3 miał chyba wyjaśnić w jaki sposób zombie rozprzestrzeniły się na miasto i jak to wszystko się zaczęło. A tak przy okazji to jedna osoba z tego wesela przeżyła, ale na końcu nie była pokazana - Ksiądz. Czy ktoś wie dlaczego?

ocenił(a) film na 5
kamil98760

Zapewne dlatego, że ta część była robiona na szybko i nikt o tym nie pomyślał.

fiImweb24

Jezu wreszcie! Tyle lat czekania, a to już za kwartał :D Pewnie jakoś w grudniu będzie polska premiera bo się coś zmieni znając życie, ale co tam.
Warto było czekać. Ten film napewno będzie inny niż Genesis, coś w klimacie 1 i 2. Jako sequel kończący serie.
Trójka miała troche inny charakter bo Balaguero nie stał po stronie reżyserii, a zauważ, że pracując razem z Paco, nadawali temu film klimat zarówno straszny jak i miejscami zabawny. W 3 było tylko "zabawnie", także w 4 będzie raczej odwrotnie ;p
Tematyka wcale nie była spieprzona i robiona na szybko, ale troche szkoda... mogli zrobić to ciekawiej. Ale nie ma co rozmyślać. Czekamy na solidne zakończenie serii.
Pozdro dla fanów.

Recorder

A tak wracając do 3 części, wątek no fakt był spieprzony, ale pokazał po krótce geneze tego wirusa, oczywiście całość włącznie z nazwą odnosiła się do księgi "Genesis" i nadała klimat religijny całemu zdarzeniu. Do tego sprawa działa się równolegle z kamienicą co było pokazane na filmie. Rozwój spraw nie był przypadkowy. Film jednak miał bardziej na celu pokazać inną historię wirusa, a mniej jego prawdziwej genezy.
Ciekawi mnie czy w 4, po za tą akcją w tankowcu, pojawią się jakieś odwołania do poprzednich części i w ogóle jak ten film się zacznie i zakończy ;p Ale to się dowiemy dopiero po premierze.
Cholernie szkoda, że nie pojawi się Medeiros :( Wiem, że teraz ten potwór jest w Angeli, ale kto oglądał, ten doskonale wie, że wizerunek, który przedstawiał tą dziewczynę był tylko odbiciem widzialnym w lustrze i noktowizorze. Jednak to już tylko mały szczegół.

ocenił(a) film na 4
fiImweb24

Wygląda na to, że akcja będzie na odizolowanym statku.