Resident Evil: Genesis Rec:Genesis
Resident Evil: Apokalypse Rec:Apokalypse
Można również stwierdzić, że i w Rec są zombie (czy demony zwał jak zwał)
Widać, że autorzy REC-a już muszą kraść pomysły z innych serii. Rec Apokalipsa będzie opowiadał o zarażeniu całego miasta jak w RE:Apokalypse....
No to gratuluję autorom idiotyzmu...
Niech jeszcze zrobią Rec:Zagłada, Rec:Afterlife, Rec:Retribution jak już zaczęli tą beznadziejną parodię.
Resident Evil można porównac do SAW, gdzie tylko pierwsza cześć robiła wrażenia reszta tylko żerowała na sukcesie I części
Niekoniecznie. Druga część także była fajna;P a Piła to żadna część mi się nie podobała. Kwestia gustu. A jednak REC czerpie sporo z serii RE ;)
Właśnie, niekoniecznie :P Z całej sagi RE podobała mi się oczywiście najbardziej pierwsza część jak i Resident Evil: Extinction (Zagłada) - reszta nie była aż taka zła ale najbardziej schrzanili drugą część RE Apokalipsa.
akurat re to mi sie 2 najbardziej podobala. A twierdzenie ze rec zgapia od re bo ma podobny tutul i zombie jest wrecz smieszne... Sa miliony filmow o zombie to znacczy ze wszystkie filmy o zombie zgapily fabule od tego pierwszego ktory powstal? Prosze cie zastanow sie najpierw co piszesz.
"Sa miliony filmow o zombie to znacczy ze wszystkie filmy o zombie zgapily fabule od tego pierwszego ktory powstal? Prosze cie zastanow sie najpierw co piszesz." - ale ja nic takiego nie napisałem? Więc dlaczego mnie atakujesz? =)
Napisałem tylko która z części RE, najbardziej mi się podobała, to autor tematu napisał o ściągnięciu wszystkiego z RE. Pozdrawiam!
Nie atakuje ciebie tak mi sie kliklo w ostatnie odpowiedz na dole strony(bo bawie sie na telefonie) :)
ABSOLUTNIE się nie zgodzę. Tylko napomknę, że jeśli chodzi o premiery filmów, to może i Resident Evil wyszedł wcześniej, ale producenci REC planowali 5 części filmu już od 2007. Jednak z powodu cięć budżetowych pod koniec roku, padła decyzja że REC zakończy się na REC: Apocalypse . Tytuły był znane juz w 2009.
Ja tam lubię RE chociaż Afterlife zaprzecza części 3 bo nagle okazuje się że miasta istnieją a pustynia wcale nie jest wszędzie (i nie mówię tu o Alasce)... A REC to już część 2 to było przegięcie normalnie brakowało tam tylko Szatana w czystej postaci... Przyznacie chyba, że trochę przegięli?? Chociaż ten amerykański remake pierwszej części to dopiero porażka - po co kręcić znowu to samo i pokazywać jeszcze kamerzystę?! Ostatnio widziałam jeszcze RECa Genesis i stwierdzam, że z genezą to miało mało wspólnego, myślałam że zrobią film w całości poświęcony tej opętanej dziewczynce a tu jakieś wesele, w którym nie powiem fajny patent kamerą z wesela ale po połowie film zmienia się w klasyczny gniot bo filmowy kamerzysta chyba umiera czy coś , nie wiem bo patrzyłam tak j od połowy :P A a'propo tego że coś ktoś tam od kogoś ściągną to chyba najbardziej pokrzywdzeni powinni być reżyser "Nocy żywych trupów" a wybitnie w tym przypadku twórcy gry RE :D
Dopisek w tytule w trzeciej części 'Genesis' chyba nie miał na celu tego, ze wytłumaczą skąd to wszystko się wzięło, tylko bardziej chodziło o sprawy biblijne. Zombi przestały atakować po usłyszeniu modlitwy, odbicie w lustrze było inne, zombi nie mogły wejść na poświęconą ziemie, no i w którymś momencie ksiądz wspomina właśnie o Genezis z Biblii.
Po pierwsze małolacie nie obrażaj mnie.
po drugie co za różnica? Zombie przereklamowane. Autorzy REC-a jakieś demony wymyślili. Demony, które opętują poprzez styczność z krwią? Proszę :D
Dokładnie Demony które opętują ludzi przez ugryzienie, och ugryzł mnie zaraz będę opętany no i oczywiście szczepionka na opętanie przez demona.