5,7 29 tys. ocen
5,7 10 1 28843
3,4 5 krytyków
Æon Flux
powrót do forum filmu Æon Flux

Podeszłam do tego filmu z dużą rezerwą, po pierwsze bo to ekranizacja komiksu, po drugie po przeczytaniu waszych komentarzy. A tutaj proszę państwa niespodziewanie przyzwoity film. Nie rozumiem waszych niskich ocen, doskonała muzyka, wątek może dosyć płytki, ubogacony jednak wspaniałą (jak zwykle zresztą) Charlize Theron która bynajmniej według mnie wypadła doskonale, ponadto film wnosi pewną nutkę zadumy nad klonowaniem. Skojarzył mi się nieco z "Nowym Wspaniałym Światem" Huxley'a. Co nie którym z Equiibrium, nie wiedzieć czemu. Zanim wystawicie jakąś ocenę głęboko się nad nią zastanówcie!!

Joern

To jest kwestia gustu-kazdy ocenia tak jak wedlug niego odebral ten film.Mi sie nie podobal-co juz powiedzialam.Ale jesli inni maja odmienne zdanie to przeciez moga je wyrazac. Niestety muzyka nie byla az tak rewelacyjna zeby przymrozyc oko na niedociagniecia filmu-a sama sciezka dzwiekowa,chocby byla najwspanialsza-filmu nie czyni.G....wno (za przeproszeniem) w zlotej szkatule nie stanie sie klejnotem.

ocenił(a) film na 6
kotilla

Nie twierdzę że to dobry film, uważam że nie wyrasta ponad przeciętną. Natomiast opinie filmwebowiczów nastawiły mnie niedwuznacznie negatywnie i byłam niemalże przekonana że to gniot. Po obejrzeniu doszłam do wniosku, że trochę przekolorowaliście sprawę. Oczywiście masz rację, że nie tylko muzyka odgrywa rolę, fabuła, gra aktorska przodują. W tym przypadku gdybym chciała ocenić grę aktorską to była na bardzo dobrym poziomie,( choć w sumie nie ma tutaj dużo do pokazania) natomiast sama fabuła jest dosyć nieciekawa. Może dlatego że nie przepadam za filmami z gatunku sf. Pozdro :)