PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1045}

Łowca jeleni

The Deer Hunter
1978
8,1 133 tys. ocen
8,1 10 1 132671
8,4 61 krytyków
Łowca jeleni
powrót do forum filmu Łowca jeleni

1/10

ocenił(a) film na 1

Juz dawno nie widziałem tak nudnego filmu, obejrzałem połowe i juz wiecej nie mogłem.

Szczepan_6

Niestety ale muszę się zgodzić - po prostu nuda, nie dotrwałem do końca. Oczywiście wprowadzenie wprowadzeniem ale wprowadzenie to było w filmie Platoon - chłopaczek z dobrego domu z własnego "widzi mi się" zapuścił się na wojnę i z dnia na dzień wprowadzał się w ten okrutny świat. A tutaj ? Najpierw przynudzają ponad godzinę a później nie wiadomo skąd i jak dostają się do niewoli. I na tym skończyłem oglądać. Być może coś pominąłem bo oglądałem w nocy i przysypiałem. Jest wiele dobrych filmów wojennych ale ten się do nich zdecydowanie nie zalicza. Zauważyłem taką dziwną prawidłowość, że czym wyższą film ma ocenę na Filmweb tym bardziej jest nudny - czy film musi być nudny, żeby być dobrym ?

użytkownik usunięty
marekkasprowicz

''czy film musi być nudny, żeby być dobrym ? ''

Widocznie film nie jest w twoim guście. Dla mnie jedynie początek nieco się dłużył. Potem film mnie wciągnął i był niezwykle poruszający.
Zanim obejrzałem słyszałem różne opinie: 1) nudny, długi, strata czasu, 2) ponadczasowy, rewelacyjny itp. Nie wiedziałem jaki będzie dla mnie. Obejrzałem i jest dla mnie rewelacyjny. Niczym się nie sugerowałem. To moja indywidualna opinia, oceniłem go na podstawie własnych wrażeń i odczuć.

Kroniki policyjne,nie tylko polskie,notują od czasu do czasu zabójstwa z bardzo błahych powodów.Pamiętam jak na początku lat 90-tych dwóch młodych chłopaków pokłóciło się o wartość muzyczną pewnego utworu rockowego.Jeden z młodzieńców,widząc,że nie przekona kolegi,co do swoich racji-sięgnął po nóż i zadźgał swojego kolegę.
Na forum FimWeb czasami dochodzi do podobnych,wulgarnych i zwyczajnie chamskich przegaduszek.Całe szczęście,że się niektórzy tacy"wojownicy" nie widzą się i nie mogą poturbować bo w wielu przpadkach mogłoby dojść do tragedi tylko dlatego,że odczucia i wrazliwość lub jej brak jest w niesmak innemu.Czy tak ciężko zrozumieć,że ludzie są różni i różny jest ich poziom wiedzy i świadomości filmowej?Jeśli komuś nie podoba się film"Łowca Jeleni",to trzeba to uszanować,choćby nawet nie miał sensownych argumentów dlaczego tak właśnie uważa.Ma do tego pełne prawo!Ja również mam prawo do tego,by uznać ten film za jeden z najbardziej wstrząsających i przejmujących w historii filmu.Oczekuję też od wszystkich uszanowania moich odczuć po seansie"Deer Hunter" i innych.

ocenił(a) film na 3
Szczepan_6

3/10 - początek filmu obejrzałem i poszedłem sie bawić zabawkami, po 5 latach obejrzałem środek filmu - ucieczka z niewoli - po czym znowu były nudy i poszedłem pić piwo, po następnych 5 latach latach obejrzałem ostatnie kawałki filmu i stwierdziłem że ma fajne zakończenie - i w końcu po następnych kilku latach usiadłem na 3 godziny i obejrzałem cały film "od deski do deski" (w pewnym wieku człowiek już nie bawi się zabawkami i ma więcej cierpliwości). 30 minut akcji w 3 godzinnym filmie.

Stary - zostań przy swoich 1/10 i nie daj się wrobić w oglądanie dalszej części, nie warto.

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
swierszczFW

film zawiera masę niepotrzebnych scen, przez co jest naprawdę nudy , ja
oglądając go o 19:00 usypiałem co nie zdarza mi się przy innych filmach

Szczepan_6

Ja daje 0/10, nic mi sie nie podobało, a przepraszam te sceny jak graja w ruletke sie nadaja do czegokolwiek, także 1/10, reszta to po prostu kaszanka wymieszana z mięsem. Ten film jest dobry dla emerytów. Pozdro

Snapshotek

Moim zdaniem, dobrze jest zadać sobie pytanie, co zmieni ranking i postrzegoanie przez kogoś filmu w inny sposób.

Mi w portfelu pieniędzy od tego nie ubędzi, a już broń Boże mleko w lodówce nie skwaśnieje :)

ocenił(a) film na 3
k0kakola

jak nie o punktacji, to o czym tu pisać?