PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1045}

Łowca jeleni

The Deer Hunter
1978
8,1 133 tys. ocen
8,1 10 1 132674
8,4 61 krytyków
Łowca jeleni
powrót do forum filmu Łowca jeleni

Dałbym 11 na 10

ocenił(a) film na 10

Dla mnie cały film jest świetny nawet po przez nudne (zdaniem niektórych użytkowników)
wesele/ślub czy też - czego już w ogóle nie rozumiem polowanie. Ale to co zrobił pan de niro
oraz pan walken (chciałem uniknąć sprowadzenia tego filmu do dwóch momentów ale
musze) w scenach w obozie oraz podczas przedostatniej sceny to nawet nie jest
majstersztyk, dla mnie są to dwie najlepsze sceny w historii kina. Ich mimika, aż czuć ciężar
palca naciskającego spust, czuć to napięcie nie do opisania, jak oglądałem pierwszym
razem ten film przy tych scenach miałem puls 200 i przymykałem oczy. Pokazano inny
wymiar aktorstwa którego nigdzie indziej nie powtórzono. scena polowań 10/10, scena
wesela 9/10 ponieważ nie do końca rozumiem nie które wydarzenia (jak choćby weteran
siedzący przy barze), 11/10 sceny w wietnamie, oraz 11/10 sceny po powrocie z wietnamu.

ocenił(a) film na 10
vrubson

o którą scenę w obozie Ci chodzi?
a co do tego gościa przy barze uważam, że jest on zrobiony na wzór Nicka (tego z Wietnamu), z takim jakby to powiedzieć wypranym mózgiem, jest małomówny, osowiały (dokładnie jak Nick z ostatniej sceny w której żyje) i używa tego stwierdzenia o "przyprawianiu", reżyser chce zasugerować tym co ma spotkać głównych bohaterów, i że wojna robi z człowieka niemal że wrak (podobnie jak w Taxi Driver), ale pewny tego do końca jestem
a jakie jest wasze zdanie o tym żołnierzu?

ocenił(a) film na 10
jankotelegazeta23

no słyszałem wiele opinii, ale ta zdaję się najbardziej rozsądna... chyba trafiłeś w dziesiątke, a chodzi mi o scene gry w ruletkę oczywiście w obozie wietnamczyków .