PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1045}

Łowca jeleni

The Deer Hunter
1978
8,1 133 tys. ocen
8,1 10 1 132667
8,4 61 krytyków
Łowca jeleni
powrót do forum filmu Łowca jeleni

Wytłumaczcie mi

ocenił(a) film na 7

Skąd Michael miał portfel Nicka i dlaczego nie oddał go jego dziewczynie, gdy widział się z Lindą?

ocenił(a) film na 10
Axel

Mogę się tylko domyślać, ale całkiem możliwe jest, że Micheal znalazł go po akcji w knajpie, gdzie Nick narobił zamieszania i uciekł.

ocenił(a) film na 7
uxs

A dlaczego portfela nie oddał Lindzie?

ocenił(a) film na 9
Axel

Z tego samego powodu, dla którego nie dyskutowali o tym co się stało w Wietnamie, ani o tym co się dzieje z Nickiem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 3
Blacksieges

Mocnym błędem filmu jest, to że będąc w takim stanie niby wysyłał pieniądze Stevenowi, przecież jedno wyklucza drugie.

ocenił(a) film na 9
Blacksieges

Kto mowi, że portfel był NICKA? Nie mógł mieć zdjęcia Nicka dziewczyny w swoim portfelu [bo chyba to sprawia, że niby są podobne]?

ocenił(a) film na 9
milichu

To był portfel Nicka- w jednej scenie -bodajże siedząc na parapecie okna w szpitalu- wyciągnął go i oglądał zdjęcie Lindy.

ocenił(a) film na 10
Blacksieges

Widać było po Nicku że ta "mafia" podawała mu jakieś środki odurzające.W końcu kiedy Michael próbował go uratować to Nick w ogóle nie kontaktował i nie poznał Michaela.Uważam że Nick uzależnił się od gry w ruletkę, ponieważ wszystko inne wydawało mu się takie nierealne, np. wtedy gdy próbował zadzwonić do Lindy.Mnie natomiast dziwi coś innego.Jak mu się udało przeżyć tyle czasu bez przerwy grając w ruletkę?Nie chce mi się wierzyć, że miał tyle szczęścia.

ocenił(a) film na 9
mannni

Też się nad tym zastanawiam. Widocznie czekał na Michaela ;P

ocenił(a) film na 8
Blacksieges

Będąc w obozie w trakcie realizacji planu Michaela z trzema nabojami w komorze, Nick nie wiedział że komora jest pusta i że nie musi sie obawiac strzału gdy przyszłą jego kolej. Komora miesciła 5 pocisków, żołtek załadował 3 kule rozmieszczone obok siebie, bez luki. Dopoki nie zostało wykorzystane ryzyko błedu ktore stwarzały dwie puste komory, do tego czasu musieli grac. Nick ciagnał za spust jako drugi, a jako ze Michael miał pustą komore to Nick miał 50% szans ze kolejna komora bedzie pusta, lub ze była ona juz oczko przed strzałem Michaela, wiedzac że dwie puste były obok siebie.

SWJar

ok, skad to przekonanie, ze komora miescila 5 a nie 6 pociskow?

Blacksieges

właśnie to jest cały sens filmu. Jak tego nie rozumiesz to sorki ale nie rozumiesz filmu jako całości.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
karolajn666

dziękuję z komplement