Ślepa trwoga

In Fear
2013
5,6 3,8 tys. ocen
5,6 10 1 3829
7,0 5 krytyków
Ślepa trwoga
powrót do forum filmu Ślepa trwoga

Film spokojnie można skrócić o jakąś godzinę... Fabuła jest hmm.. no cóż właściwie jej nie ma, zero logiki, film nie ma ani początku ani końca, cały czas zastanawiałam się jedynie kiedy w końcu skończy im się paliwo to może wtedy się coś wydarzy ale się zawiodłam. Czasem nawet skłonna jestem obejrzeć gniota piątej kategorii ale to nie jest warte pięciu minut czasu! dla mnie 1/10.

ocenił(a) film na 7
liinka89

Pieprzenie, w tym filmie chodzi o klimat.Fabuła to rzecz drugorzędna... dla tego filmu.Genialna muzyka, bardzo dobre zdjęcia i klimat lasu.Jeśli byłaś kiedyś w lesie, szczególnie jesienią pod wieczór to musisz wiedzieć o co chodzi.

ocenił(a) film na 1
wilq_24

pewnie las potrafi być przerażający i ten motyw był ciekawy ale przez pierwsze 5 minut ich błądzenia, a co dalej? na czym opiera się reszta filmu? Muzyka jest faktycznie dobra ale sama muzyka nie buduje filmu. Brakowało mi wstępu, poznania bohaterów czy tego wariata, objaśnienia dlaczego to robił, chociażby nawet stwierdzenia: "bo lubię", "bo mogę", "bo chcę", zakończenia ogóle nie było, a dlaczego oni właściwie tak błądzili? Z motywami lasu są genialne horrory ale ten się zdecydowanie do nich nie zalicza i nawet soleniem mi nie wmówisz, że jest inaczej.

ocenił(a) film na 8
liinka89

Nie w każdym filmie musi być wszystko podane na tacy. Często właśnie ta niewiedza i tajemniczość budują klimat. Ludzie zawsze usiłują dowiedzieć się prawdy bo wtedy wiedzą na czym stoją, więc niedopowiedzenia powodują tylko wzrost napięcia. A o to chyba chodzi w takich filmach prawda? Nie oczekuj od każdego filmu takiej samej formy, bo gdyby tak miało być to ludzie już dawno przestaliby je oglądać.
Film bardzo dobry. Mega klimat.

ocenił(a) film na 1
Vidic17

kończąc moją wypowiedź: film był fatalny, nikomu nie polecę tego filmu wręcz odradzę każdemu!

ocenił(a) film na 8
liinka89

Do dokończenie wypowiedzi nie było wcale potrzebne. Nie powiedziałaś nic nowego w tym temacie ;)

A sugerowanie się czyjąś opinią pozostawię bez komentarza. Każdy miłośnik kina i tak sam musi się o wszystkim przekonać.

ocenił(a) film na 8
liinka89

Mam prośbę. Podaj proszę tytuły hm, niech będzie, 3 filmów z psychopatami, którzy zabijali z innych pobudek, bo "mogli", "chcieli" ,itp.
:)

ocenił(a) film na 1
pnkkworker

np. Kubuś Puchatek, bo kochał miodek!
:)

ocenił(a) film na 1
liinka89

Ah to ta wersja nie emitowana:)
Ludzie co Wy macie zyski z ilości oglądających tego chłamu?Ja wyraziłam swoje zdanie, a mam wrażenie, że tu jakiś klub miłośników przyrody się zebrał, co Wy z Greenpeace jesteście?
Vidic17- sugerowanie się czyjąś opinią pozostawiasz bez komentarza w takim razie po co komentujesz i oceniasz filmy? Nudzi Ci się w domu czy jak?

ocenił(a) film na 8
liinka89

Równie dobrze można zadać pytanie, czy Ty masz zyski z hejtowania tego filmu? Ja uważam, że naprawdę był dobry, a te wszystkie niedopowiedzenia dużo bardziej mi się spodobały, niż jakby chcieli wszystko wyjaśniać. I powiem Ci szczerze, że ja osobiście jestem zaskoczony tak niską oceną tego filmu, bo trochę filmów grozy już obejrzałem, a to jeden z najlepszych dotąd. Pokazuje inne oblicze strachu.

liinka89

Ale jak to nie zostało to wyjaśnione? Max siedząc z nimi w samochodzie powiedział o herszcie grupy, który już jako dziecko lubił stawać na drodze i patrzeć co kierowcy zrobią, przecież to jasne że mówił o sobie.. Był po prostu psycholem..

A czemu błądzili? Bo Max pozmieniał znaki a oni nimi podążali.. Jakbyś była/był w środku nocy w nieznanym lesie też byś podążała/podążał za znakami to chyba jasne..

Jeśli chodzi o zakończenie to sami możemy sobie go dopowiedzieć.. Co zrobiła Lucy? Mogła wjechać w Maxa bądź w ostatniej chwili skręcić, pozwalając by zniszczyły go wyrzuty sumienia.. Wszystko zależy od naszego sposobu spostrzegania świata..

Co prawda mnie też chwilami nudził ten film, ale nie był do końca zły, tak 5/10 punktów ;) Oczywiście to zrozumiałe że każdy może go odbierać inaczej i nie ma co z tym dyskutować :)

liinka89

Zgadzam się. Przerost formy nad treścią

ocenił(a) film na 4
liinka89

a ja już sam nie wiem, czy ten film podobał mi się, czy nie, czy może był typowym średniakiem. na pewno trzymał w napięciu. póki co lokuję go poniżej przeciętnej