PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32577}

Śnieżne psy

Snow Dogs
2002
6,4 31 tys. ocen
6,4 10 1 30820
4,3 11 krytyków
Śnieżne psy
powrót do forum filmu Śnieżne psy

PSY

ocenił(a) film na 7

A dlaczego psy nie są wymienione w aktorach?? Przecież one też grały w filmie i to jedną z najważniejszych ról!!!

ocenił(a) film na 6
GazelaGnu

Ano! Bez nich byłoby kiepsko, to psy ratują ten film :)

ocenił(a) film na 7
biedny_misiu

Zgadzam się;d są cudne, sama mam 2 takie w domu;))

ocenił(a) film na 8
GazelaGnu

to może prędzej już specjalistów od fx bo to oni sprawili że psy tak dobrze wypadły te ich miny itp...

GazelaGnu

Gdy w filmie pojawiają się zwierzęta, to czasem przykłówają uwagę bardziej niż aktorzy, którzy grają tam główne role.

ocenił(a) film na 7
GazelaGnu

Psy swietne, faktycznie. Jednak mam pytanie, do osob ktore moze bardziej sie znaja: w jednym opisie filmu znalazlam ze on dziedziczy zaprzeg husky, to sa husky czy malamuty? :)

aguux

Moim zdaniem, patrząc po wyglądzie to są tam malamuty jak i haszczaki, aczkolwiek mogę się mylić. Sam mam malamuta tylko, że jest dużo większy od tych w filmie.
Czasami trudno jest odróżnić te 2 rasy bo są bardzo podobne do siebie z tym że malamuty są masywniejsze od husky'ch.
Na pewno ten czarny "Demon" to husky tego jestem raczej pewien ;)
A tutaj prawdziwe nazwy poszczególnych psów(znalezione na Wikipedii):
Fly as Nana
Dash as Nana (stunt double)
Don Juan/D.J. as Demon
Cody as Demon (stunt double)
Floyd as Mac
Speedy as Scooper
Nando as Diesel
Buck as Sniff
Koda as Yodel
Gloria as Dutchess
Flower as the Skunk

ocenił(a) film na 8
Michal__90

raczej wszystkie pieski to husky, malamut jest wyraźnie większy , tu to wyraźnie widać: http://mals.pl/chcesz-malamuta/malamut-a-husky/

ocenił(a) film na 8
aguux

Na pierwszy rzut oka można mieć prawie 100% pewność,oryginalny malamut® ma zawsze brązowe oczy lekko skośne w kształcie migdałów.Każdy inny choćby DUŻY i MASYWNY jeśli ma jakiś inny kolor to jest to mieszanka.
Natomiast "Huski z alaski" znane są właśnie z różnokolorowych oczków ;p często dwukolorowych.( niczym Mila Kunis ;)
Zresztą w dzisiejszych czasach to nie najładniejsze pierwotne rasy jak malamuty czy grenlandy wygrywają zawody tylko właśnie rózne genetyczne mieszanki hodowane w laboratoriach.To co zazwyczaj widzi się na filmach o wyścigach psich zaprzęgów to jest pic na wode fotomontaż.Pierwsze miejca zdobywają mieszańce krzyżowane z hartami i innymi ścigaczami bo dziś nie liczy się wytrzymałość na chłód i ciężką pogodę tylko szybkość.Gdy coś stanie się na trasie to po psa czy zawodnika leci helikopter i po sprawie.
Kiedyś od grubego futra psów a co za tym idzie wytrzymałości zależało życie ludzi.Dlatego Malamuty i Grenlandy były tak cenne, wolne ale wytrwałe ! Później nastała era Szczurów z Syberii(Husky jak kto woli ;), małych szybkich i równie wytrzymałych. Nie tak silnych jak większe malamuty ale w wyścigach to akurat nie było istotne.
No a teraz jak już mówiłem liczy się tylko pręęęęęęęęddddkoooośśśśśśśśśśśśśśśśśććććć...

saveferris

Szczurów z Syberii ?? Co Ty wiesz o psich zaprzegach ?? Powozisz jakimś ?

ocenił(a) film na 8
aneta_t15

No widać dużo wie. Nie trzeba powozić, by się znać. Ja nie poluję, nie jestem inwalidą, ociemniałym ani policjantem czy saperem, a znam się na labradorach i goldenach ;)

GazelaGnu

Jak to nie są?? Na końcu obsady aktorskiej były wymienione psy - Nanę i Demona grały dwa psy.