Pierwsza, którą mam na kasecie VHS kupioną na początku lat '90, ma dubbing nagrywany daaaawno temu, niedawno po światowej premierze, z takim aktorskim "ł" :) Ta druga wersja to już nowsza, mniej klimatyczna od poprzedniej, oryginalnej i takiej starej :))
nie wiedziałem - ja chyba oglądałem tę z nowszym :/ mam kopciuszka ze starym dubbingiem i bardzo mi sie podoba :)
Amerykę odkryłeś... Mnóstwo filmów Disney'a doczekało się nowszych dubbingów, np. "Zakochany kundel". Nie wiem, po co robią nowe dubbingi, kiedy stare są o niebo lepsze.
Ale miły... Nie wiedziałem, że akurat ta bajka miała 2 dubbingi. Zresztą nie ważne - i tak wersja oryginalna jest najlepsza. jak wyjdzie za półtora roku to sobie ją kupie:D
OK., sorry, że cię uraziłem. Ja znam tylko oryginalną wersję "Śpiącej Królewny" i uważam, że jest świetna.
oglądałam ze starym dubbingiem i z nowym też. Jednak stary jest duuuuuuuuuuuuuuuuuuużo lepszy od nowego. szkoda że nigdzie nie ma dostępnej tej bajki ze starym dubbingiem na dvd :-(
Ja zrobiłam tak...ściągnęłam tę bajkę z eMule ze starym dubbingiem i potem przerobiłam ten film na DVD :):):) i jest gicio :):):) bo na DVD w sklepach ta baja jest dostępna tylko z nowym dubbingiem :(:(:( niestety =/=/=/
ja mam przerobioną na vcd, ale z nowym dubbingiem:/ muszę sobie chyba załatwić tę wersję ze starym:)
hejka, kiedy ściągałaś to na emulu z dubbingiem?? bo znalazłam tylko po ang a bardzo chce zobaczyć te bajke... (wiadomo, z dubbingiem byłoby lepiej :))
ja oglądalam bajke z polskim dublingiem juz dawno temu, teraz na komputerze mam tylko po angielsku. ale skoro sa dwie wersje polskiego dublingu to, w ktorej imie niebieskiej wrozki jest zminione na "niezabudka", a w ktorej na "pogódka"?
Ja mam linki na stary. Chcesz, pisz:kamiluska@onet.eu lub 5588729,
Miałam na VHSie kiedyś i mi wcieło:/
Czy ktoś wie gdzie można dostać tą bajkę? Najlepiej ze starym dubbingiem.
Widziałam na allegro tą bajkę, ale nie wiem z jakim jest dubbingiem i jest (niestety) na kasecie vhs.
Ten stary dubbing jest piękny, te akcenty, taka tendencja w mówieniu... :) Szczególnie fajny głos ma Aurora i właśnie wróżki :)
A właśnie. Nie mogę znaleźć na filmwebie informacji kto dubbingował Aurorę/Różyczkę w polskiej wersji językowej (oczywiście tej starej lepszej:). Wie ktoś może?