PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35877}

Śpiąca królewna

Sleeping Beauty
1959
7,3 50 tys. ocen
7,3 10 1 50239
7,2 20 krytyków
Śpiąca królewna
powrót do forum filmu Śpiąca królewna

Pierwsza, którą mam na kasecie VHS kupioną na początku lat '90, ma dubbing nagrywany daaaawno temu, niedawno po światowej premierze, z takim aktorskim "ł" :) Ta druga wersja to już nowsza, mniej klimatyczna od poprzedniej, oryginalnej i takiej starej :))

ocenił(a) film na 9
madziaa128

nie wiedziałem - ja chyba oglądałem tę z nowszym :/ mam kopciuszka ze starym dubbingiem i bardzo mi sie podoba :)

użytkownik usunięty
madziaa128

Amerykę odkryłeś... Mnóstwo filmów Disney'a doczekało się nowszych dubbingów, np. "Zakochany kundel". Nie wiem, po co robią nowe dubbingi, kiedy stare są o niebo lepsze.

ocenił(a) film na 9

Ale miły... Nie wiedziałem, że akurat ta bajka miała 2 dubbingi. Zresztą nie ważne - i tak wersja oryginalna jest najlepsza. jak wyjdzie za półtora roku to sobie ją kupie:D

użytkownik usunięty
Sparkling1986

OK., sorry, że cię uraziłem. Ja znam tylko oryginalną wersję "Śpiącej Królewny" i uważam, że jest świetna.

madziaa128

oglądałam ze starym dubbingiem i z nowym też. Jednak stary jest duuuuuuuuuuuuuuuuuuużo lepszy od nowego. szkoda że nigdzie nie ma dostępnej tej bajki ze starym dubbingiem na dvd :-(

użytkownik usunięty
Alice_in_wonderland

Ja zrobiłam tak...ściągnęłam tę bajkę z eMule ze starym dubbingiem i potem przerobiłam ten film na DVD :):):) i jest gicio :):):) bo na DVD w sklepach ta baja jest dostępna tylko z nowym dubbingiem :(:(:( niestety =/=/=/

ocenił(a) film na 9

ja mam przerobioną na vcd, ale z nowym dubbingiem:/ muszę sobie chyba załatwić tę wersję ze starym:)

hejka, kiedy ściągałaś to na emulu z dubbingiem?? bo znalazłam tylko po ang a bardzo chce zobaczyć te bajke... (wiadomo, z dubbingiem byłoby lepiej :))

ocenił(a) film na 10
smerfetka

ja oglądalam bajke z polskim dublingiem juz dawno temu, teraz na komputerze mam tylko po angielsku. ale skoro sa dwie wersje polskiego dublingu to, w ktorej imie niebieskiej wrozki jest zminione na "niezabudka", a w ktorej na "pogódka"?

nutty_htf

mam starą wersje i jest tam Niezabudka, właśnie sprawdziłam :)

ocenił(a) film na 9
smerfetka

A czy Niezagódka nie jest w starym dubbingu??

ocenił(a) film na 9
Sparkling1986

Poprawka: chodziło mi o nowy dubbing?? :)

ocenił(a) film na 10
nutty_htf

Ja mam linki na stary. Chcesz, pisz:kamiluska@onet.eu lub 5588729,

Miałam na VHSie kiedyś i mi wcieło:/

madziaa128

Czy ktoś wie gdzie można dostać tą bajkę? Najlepiej ze starym dubbingiem.
Widziałam na allegro tą bajkę, ale nie wiem z jakim jest dubbingiem i jest (niestety) na kasecie vhs.

Alice_in_wonderland

Ten stary dubbing jest piękny, te akcenty, taka tendencja w mówieniu... :) Szczególnie fajny głos ma Aurora i właśnie wróżki :)

ocenił(a) film na 8
rhapsody2

A właśnie. Nie mogę znaleźć na filmwebie informacji kto dubbingował Aurorę/Różyczkę w polskiej wersji językowej (oczywiście tej starej lepszej:). Wie ktoś może?

Alice_in_wonderland

jak chcesz linki do bajek disneya z pierwszym dubbingiem pisz na wlpawel@interia.pl

madziaa128

Rzecz jest prosta- moja koleżanka ma filmów cała masę z emule, dobrej jakości, a co najważniejsze, jeśli chodzi o animowane filmy Disney'a- ze starym dubbingiem. A bynajmniej jej bracia szukają wszystkiego na osłoskopie (>>co za nazwa..........tsss), tzw. osloskop.net