Święci z Bostonu II - Dzień Wszystkich Świętych

The Boondock Saints II: All Saints Day
2009
6,8 42 tys. ocen
6,8 10 1 41541
4,9 8 krytyków
Święci z Bostonu II - Dzień Wszystkich Świętych
powrót do forum filmu Święci z Bostonu II - Dzień Wszystkich Świętych

Święci, ale chyba nie do końca.. Każdy ma swoje odchyły :P cóż zrobić, taki jest ten świat, nasi chłopcy przynajmniej zabijają tych złych, za którymi raczej nikt nie będzie płakał.. To ładnie z ich strony :) ..że odmawiają modlitwę za duszę każdego, którego zabiją. Jakby tego było mało, to zostawiają monetę (ależ oni są dobroduszni), żeby dusza zmarłego mogła opłacić drogę do Hadesu przez Styks, czy zwyczajnie jest to ich "podpis"? Pierwsza wersja pozostawiania monet kłóci mi się z ich wiarą, a to inteligentne chłopaki ;) co myślicie?
To, że zostawiają ręce skrzyżowane ofiarom, to też jakiś ich "podpis". Podobnie z motywami zabójstw, czy sposobem zabijania.. trzeba być oryginalnym :) i podobają mi się ich tatuaże. Może trochę ich za dużo, ale wszystko się ładnie składa w jedną całość: Święci.. ;)
Chłopcy popisali się zarówno dowcipem, stylem, jak i finezją, przez co jeszcze bardziej ich lubię.. Źli chłopcy, ale z tej dobrej strony :) Jeśli wiecie, co mam na myśli ;P Szczerze mówiąc, to nie pamiętam pierwszej części, ale wiem, że muszę sobie przypomnieć!