PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=483118}

Świat bez ludzi

Life After People
2008
6,8 437  ocen
6,8 10 1 437
Świat bez ludzi
powrót do forum filmu Świat bez ludzi

same efekty jak dla mnie były bardzo spoko (ale może to kwestia tego, że nie oglądam zbyt wielu filmów tego typu).
niesamowicie natomiast denerwowała mnie narracja w filmie - budowanie "napięcia" jak w tanim horrorze czy teksty
rodem z propagandowych filmów wojennych, przyroda, która bez ceregieli dewastuje zdobycze ludzkiej cywilizacji, w
pogardzie mając całą wspaniałość ludzkości... moja konkluzja po tym filmie całkowicie chyba rozmija się z
domniemanym przesłaniem autorów filmu: ludzkość zdecydowanie zasługuje na zagładę, by oddać miejsce należne
naturze, którą przez lata bezlitośnie zwalczała, kierując się egoistycznymi pobudkami.

ocenił(a) film na 8
fancy_nino

Tez doszłam do wniosku że Ziemia miałaby się duzo lepiej bez szkodników zwanych ludźmi do których ja również się zaliczam.Prawda jest taka że ludzie autentycznie niszczą naturę i nic na to nie poradzimy. Jesli spojżec globalnie na nasza rasę to jesteśmy strasznymi bestiami. Jesli jednak patrzymy z perspektywy życia codziennego-na poszczegolne jednostki czy grupy to nie myślimy (zresztą slusznie) o ludziach jak o złych , samolubnych istotach. Cóż może tak juz musi być.