Świat rzeki

Riverworld
2010
4,7 876  ocen
4,7 10 1 876
Świat rzeki
powrót do forum filmu Świat rzeki

... mam jednak do tego filmu w zasadzie tylko jedno zastrzeżenie. Otóż największym błędem tego filmu jest to, że w ogóle w jakiejkolwiek formie ukazał się na rynku. Nawet niezła historia, ale ukazana w tak karykaturalny sposób, że po prostu brak słów. Beznadziejne zdjęcia, głupia muzyka, tak tragiczne, że aż śmieszne efekty specjalne. A końcówka filmu to jakaś paranoja (plastikowy sterowiec strącony drewnianą bazooką). Dialogi? Już chyba w "M jak miłość" są bardziej zajmujące i mniej żenujące.

Nie oglądajcie tego nawet z ciekawości, bo szkoda waszego czasu. A, kolejną paranoją jest fakt, że ten "film" trwa 3 godziny! Frytkownicę do makaronu temu kto wytrzyma tyle bez przewijania. I jeszcze te przewijające się przez ekran niebieskie, snujące niecne plany kondony. Brr...

Kończę, bo i tak już za bardzo się rozpisałem na temat tego gównianego filmu. Dałbym mu ocenę 1, ale podnoszę do dwóch za śliczną Laurę Vandervoort. Ale i tak wypadła ona żenująco słabo. Nie ukrywam, że skusiłem się na to dzieło współczesnej kinematografii właśnie ze względu na ponętną kanadyjkę. Błąd.

Krótko i na temat: olać to coś sikiem koszącym i nigdy, przenigdy nie dać się skusić na seans!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
_illusion_

A ja dziękuję za tę (i inne) opinie. Książka była świetna i mało by brakowało. a skusiłbym się na obejrzenie filmu. Na szczęście mam w zwyczaju w przypadku adaptacji kultowych pozycji literatury sci-fi i fantasy najpierw zajrzeć na filmweb. Jeszcze raz dzięki.

ocenił(a) film na 2
astin

Proszę bardzo.

ocenił(a) film na 6
astin

a mi szkoda, że (podobnie jak wielu ludzi nie tylko na filmwebie) tak uniżenie dziękujesz, a nie pofatygowałaś się aby wyrobić sobie własne zdanie.

_illusion_

Obejrzałam całość bez przewijania (szwankuje mi pilot), idę poczytać Jagę Rydzewską, może rozważania nt. "spletni" i cała reszta świata "Atalaya" reaktywują mi obumarłe szare komórki *_*

_illusion_

że ja tego posta wcześniej nie przeczytałam.....

_illusion_

No wierzę Ci na słowo, bo nie jesteś pierwszą osobą, która w tak pozytywnie negatywny sposób ocenia ten film. Dziwię się tylko, że po 3 godzinnym - szacunek za wytrwałość! Ja przy produkcjach, którym wystawiłem notę 1, czy 2 już po godzinie nie dawałem rady - seansie, z którego nic nie można wynieść zawyżasz produkcji ocenę. ;)

Z pewnością nie obejrzę, przed chwilą linki do filmu ukazały się na Pobieramy 24.pl więc z ciekawości po przeczytaniu opisu zajrzałem tu, bo myślałem, że żaden normalny człowiek nie mógł się na to skusić.

ocenił(a) film na 2
Rubin91

Nie obejrzałem całości bez przewijania. Niestety nie dałem rady. Ocenę zawyżyłem tylko ze względu na Laurę Vandervoort :)

ocenił(a) film na 1
_illusion_

nie trzeba było zawyżać, to gówno obejrzałem na raty i jeszcze się otrząsnąć nie zdołałem, powinni zakazać takich produkcji pod karą publicznego kręcenia wora

ocenił(a) film na 2
Ketrid2_

Zawyżyłem z konkretnego i jakże ważnego powodu :)

ocenił(a) film na 1
_illusion_

Masakra, jak dla mnie film trwa zdecydowanie o 2:57 minut za długo... Dałem 1, chociaż moim zdaniem nawet na tyle nie zasługuje...
Tandeta aż miło, oglądałem to w autobusie jadąc do domu- walnąłem śmiechem zrezygnowania w momencie jak ten gej spadał ze szczytu, i kamera pokazała reakcję "opiekuna" ... Suchar.

_illusion_

Gdzie się mogę zgłosić po frytkownicę do makaronu ? Cokolwiek by to było, bo lubię zarówno frytki jak i makaron, a film obejrzałem w całości, tzn zmarnowałem prawie 3 godziny tak w dzisiejszym realnym świecie cennego czasu.
A i racja że historia dobra tylko wykonanie na poziomie telenoweli.
Czy ktoś ma porównanie do wersji z 2003 roku ? Może tamten warto obejrzeć ?

ocenił(a) film na 2
GodAs

Musisz napisać do Pana Stuart'a Gillard'a (reżyser). Jesteś pierwszą osobą, wiec może masz szanse na jakiegoś bonusa np. drzwi do wanny lub globus Europy.

ocenił(a) film na 5
_illusion_

Mi się bardzo podobał i byłby jednym z moich ulubionych, gdybym nie dodawał do ulubionych pod względem kryteriów edukacji na temat tajników rzeczywistości.. (choć w tym filmie też są takie treści.. Dlatego go tak lubię). Już tak mam, że nie wpisuje się w masowe gusta.. POP kultura jest jaka jest..

_illusion_

Jakie masz wykształcenie w ogólnej dziedzinie kinematografii, że tak się zapytam :-) ? Znasz się na wszystkim. Nie jesteś za mądry? Zgłoś się do Spielberga. Takiego fachowca przyjmie z otwartymi ramionami. Jeżeli nawet film jest słaby, to sposób, w jaki się wyrażasz, pokazuje, że masz zbyt wysokie mniemanie o sobie i swojej wiedzy na ten temat. Więcej skromności. Nakręć coś od siebie i się pochwal. Ocenimy.

ocenił(a) film na 2
katana57

Nie mam żadnego skoro tak usilnie pytasz. A czy muszę skończyć jakąś szkołę, zrobić fakultet czy obronić doktorat, aby móc udzielać się w komentarzach lub wypowiadać swoją opinię na temat obejrzanych filmów? Zwłaszcza wśród tak szacownego grona jak użytkownicy filmwebu?

Niestety na wszystkim się nie znam i dobrze mi z tym. Jestem mądry - czy to jakiś problem? Mam się tego wstydzić? Ma mi być z tego powodu przykro?

Jeśli z jednego z ocenionych i skomentowanych filmów (9 lat temu) potrafisz wyciągać takie wnioski jak powyżej to szacuneczek dla ciebie. Niezły z ciebie profiler. I swoją droga nie interesuje mnie praca w branży filmowej.