PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419773}

Świetliki w ogrodzie

Fireflies in the Garden
2008
6,9 8,8 tys. ocen
6,9 10 1 8832
Świetliki w ogrodzie
powrót do forum filmu Świetliki w ogrodzie

Świetny film. Skromny dramat, oparty głównie na kreacjach aktorskich - znakomity Willem Dafoe i Ryan Reynolds, świetna Emily Watson oraz Julia Roberts jak również odtwórcy dziecięcych postaci. Piękne zdjęcia, szczególnie cała początkowa sekwencja w deszczu ale nie tylko. Poruszający, prawdziwy, już od pierwszej sceny. Jak widać można jeszcze zrobić wartościowy film prosto bez fajerwerków, a dawno już takiego nie widziałam. Gorąco polecam!

ocenił(a) film na 10
gonia

Doskonały film !!! Mogę go po bez najmniejszych oporów polecić. Choć osoby wielbiące się w horrorach i kinach akcji będą czuły lekki niedosyt, to i tak polecam. Tak jak powyżej. Film bardzo wartościowy i bez zbędnych fajerwerków. Ze skomplikowaną sytuacją głównych bohaterów. Film utrzymany w klimacie poważnego dramatu, lecz nawet najsmutniejsza sytuacja, nie wygląda aż tak dramatycznie dzięki komediowym zdolnością Ryana Reynoldsa. Prawdziwe życie, zwykłej rodziny ze swoimi problemami, bo każda rodzina ma jakieś, większe lub mniejsze. Doskonale zrobiony, z rewelacyjnymi ujęciami. Oby więcej było takich filmów. ;]

gonia

Cóż mogę napisać zgadzam się z komentarzami powyżej. Pomimo tego ze nie jest to wstrząsająca historia z zaskakującym zakończeniem, sporą dawką emocjonalnego obrazu i rosnącym napięciem, jest to film poruszający mający to "coś" prawdziwa perełka we współczesnym świecie kina.