Żelazna Dama

The Iron Lady
2011
6,8 83 tys. ocen
6,8 10 1 82702
5,1 36 krytyków
Żelazna Dama
powrót do forum filmu Żelazna Dama

...

ocenił(a) film na 1

Gra aktorska na marnym poziomie i pomimo ogromnej sympatii dla Meryl to jest jeden z
gorszych filmów jakie widziałam. Kiepsko zagrała,niestety. Można było naprawdę zrobic z
tego filmu arcydzieło. I ten strasznie udawany akcent,okropieństwo. Smutne, że musiałam
dojść do takich wniosków, charakteryzacja też średnio udana, wygląda jak chomik,
zacchowuje sie jak niezrównoważona emocjonalnie....a film miał taki potencjał....

kocurek244

"Kiepsko zagrała" ???
Ta kobieta nie potrafi KIEPSKO grać, trzeba się naprawdę nie znać na aktorstwie żeby coś takiego napisać.

ocenił(a) film na 4
miszasan

SPOJLER! Film naprawdę dobry, świetna Meryl Streep (brak zastrzeżeń co do akcentu). Mam jedno zastrzeżenie: nie powinno się przedstawiać Margaret Thatcher jako schorowaną starszą osobę z urojeniami (wszędzie widzi swojego nieżyjącego męża) i większy akcent powinno się położyć na jej karierę polityczną. Tymczasem mamy starszą panią i tylko retrospekcje wracają do czasów jej młodości i jej kariery politycznej. Ogólnie kariera polityczna i na koniec powinno się pokazać jak sobie teraz radzi (nawet niekoniecznie). Tymczasem mamy schorowaną starszą kobietę z urojeniami (wiem, że się powtarzam), a mimochodem wspomniana zostaje jej kariera polityczna.

kocurek244

masz jeszcze jakieś wątpliwości co do fenomenalnej roli Streep? Oskar mówi sam za siebie.