Żelazna Dama

The Iron Lady
2011
6,8 83 tys. ocen
6,8 10 1 82698
5,1 36 krytyków
Żelazna Dama
powrót do forum filmu Żelazna Dama

Zimny, fałszywy i zakłamany babsztyl. W czasie kiedy policja masakrowała strajkujących angielskich górników, gratulowała Wałęsie skutecznych strajków w Polsce. Los okazał się dla niej sprawiedliwy i sfiksowała na starość a po jej śmierci, ludzie wznosili na ulicach Anglii toast szampanem.

ocenił(a) film na 7
Al_Bundy

Brawoo! Bis!

Al_Bundy

Ty się wydajesz lepszym kandydatem do odstrzelenia....

A dużo gorsza od wyczynów Thatcher w gospodarce była jej sztama z prawackim zbrodniarzem Pinochetem. Też się cieszę, że na starość sfiksowała i że wznoszono toasty po jej śmierci.

ocenił(a) film na 7
paw_2

Nie prawackim a prawicowym.. Zreszta Pinochet wyprowadzil Chile ze skrajnej biedy do dużej sily gospodarczej.

Zbrodniarzem? Zginelo tylko 3000 osób, ewentualnie 7000. WIekszosc byla wygnana z kraju. Zaś ofiary lewacowych zbrodniarzy (Hitler, Stalin, Mao Zedong, Kim Ir Sen, Kim Dzong il itp) liczy sie w setkach milionów a nie tysiacach...

Pinochet to najlepszy dowódca XX w. W demokracji wybieraja samych idiotów.

Jedyna normalna gospodarka to gospodarka kapitalistyczna.

paw_2

gdyby nie thatcher, to bys nie mial gdzie za praca pojechac. :P A totasty po jej smierci wzosili nieroby i degeneraci spoleczni, ktorzy nic poza narzekaniem i braniem pieniedzy za darmo nic nie umieja. Tacy ludzie jak Ty powinni sie porzadnie pierdyknac w łeb za takie teksty.
A Pinochet Chile rozwinal do tego stopnia, ze sa najbogatszym krajem ameryki pld, taka np wenezuela pomimo ogromnych zloz ropy jest bankrutem przez sojalistyczne rzady chaveza, ktory mordowal swoich przeciwnikow. tam jest taka bida, ze nawet niema papieru toaletowego i podstawowych srodkow czystosci. I Ty chcesz powiedziec, ze socjalizm buduje?! - co najwyzej biede i zacofanie.
Jakby socjalizm byłby taki dobry, to by do tej pory zwiazek radziecki panował razem z panstwami ukladu warszawskiego. a kuba byla by rajem na Ziemi.
Jestes niezłym z*ebem zeby cieszyc sie nad czyims grobem - z reszta to taka faszystowska lewacka logika.

edgarddavids

Gdzie napisałem że socjalizm jest dobry skretyniały oszołomie? Aj bolą bolą toasty po śmierci :D

paw_2

wywnioskowalem po Twoim irracjonalnym mysleniu. Nie bola, tylko sie smuce, ze tacy kretyni jak Ty ciesza sie nad czyjas smiercia. To takie lewackie.

edgarddavids

Lepsze coś "lewackie" niż prawacki zbrodniarz w avatarze.

paw_2

Gdyby nie ten "zbrodniarz" Chile było by krajem 3 ego świata, a allende byłby kolejnym rzeznikiem z lewicy.

edgarddavids

Już daj sobie spokój z tym cudzysłowiem, nawet w kręgach prawackich mówią że mimo rzekomych zasług miał sporo krwi na rękach.

paw_2

sporo to mial hitler, stalin, pol pot czy mao. Ofiary jaka poniesli ci idioci na dobre wyszla Chile, co z reszta widac, słychac i czuc. :)

edgarddavids

Cóż, jeśli wybielasz prawackie zbrodnie to nie powinieneś się oburzać na komunistyczne :]

paw_2

tu nie chodzi o wybielanie lecz jakie z tego przyszly korzysci. chile sie rozwinelo a chiny za mao to nedza i rozpacz. tak samo mozemy powiedziec o innych krajach rzadzonych przez lewackich dyktatorow.
powiedzmy tez sobie szczerze, ze roznica pomiedzy wielkoscia "zbrodni" pinocheta a np hitlera jest kolosalna. na dodatek ta hitlera pozostawila po sobie tylko zgliszcza i ok 40 lat komuny w polsce( i paru innych krajach). do tej pory mamy problem z czerwona zaraza.
kazda zbrodnia jest zla ale jesli ona miala zapobiec jeszcze wiekszej, to mysle, ze bylo warto.
tak dla scislosci, to jestem zwolennikiem pokojowych rozwiazan i nie w glowie mi wojny czy masakry na czerwonych, brunatnych itp. jesli tylko mozna by bylo zdelagalizowac wojne, to chetnie bym to zrobil, pomimo, ze nie jestem zwolennikiem zakazu czy nakazu.

ocenił(a) film na 7
paw_2

Pinochet - 1500-6000 ludzi.

Mao Zedong - 80 mln.
Stalin - 60 mln.
Lenin - 40 mln.

W tym do komuchów nie wliczono ofiar smierci glodowych.. faktycznie zbrodnie

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
paw_2

Co gorsza, prawackie oszołomy z Polski pojechały w 1990 r ostentacyjnie lizać dupę tej kanalii, przynosząc ogromny wstyd naszemu narodowi.

Max66

Całe szczęście osobnik Jurek to totalny margines polityki.....

Max66

powiedział, co wiedział.

edgarddavids

Oczywiście, że wiedział, a nawet widział na żywo relację z tej hańby. Może ty wtedy byłeś jeszcze w pieluchach - ja już od dawna byłem świadomym obywatelem i jako Polak odczuwałem autentyczne zażenowanie taką odrażającą błazenadą.

Max66

dzięki Waszemu pokoleniu oraz tym jeszcze starszym jesteśmy w czarnej dupie, a anglicy śmieją nam się w twarz z naszego cebulactwa i biedy. Thatcher tak naprawde zrobiła kawał dobrej roboty w WB zresztą, to dziś widać. Przeciez, to nie anglicy masowo emigrują do nas, tylko my cebulaki zapier*alamy za chlebem do UK. Gdyby Polacy poszli droga jaka poszla Wlk Brytania, to na pewno takiego Bangladeszu w Polsce by nie było.

edgarddavids

Uważasz, że to żenujące, haniebne włazidupstwo (którego również byłem świadkiem) wobec prawackiego zbrodniarza było receptą na wzrost gospodarczy? Ja nie zapier*alam za chlebem do UK, ani nigdzie indziej - nie jestem też cebulakiem, tylko cenionym specjalistą, pracuję kilkadziesiąt lat w Polsce i nie mam zamiaru tego zmieniać.
Gratuluję logiki.

m_grendel

Włazidupstwo, to czesto wystepujaca cecha u polaczkow cebulaczkow. Prawacki zbrodniarz, ze niby Thacher? - no pierwszy raz slysze.
Moze ten "ceniony specjalista" to gornik badz urzednik. :) nie ma, to jak cieple posadki w panstwowych molochach, ktore tworza monopole i biurokracje. Jestem zasmucony, ze taki "ceniony specjalista", ktory to powinien byc madry i swiecic przykladem, takimi tekstami pokazuje, ze w Polsce wszyscy naprawde "cenieni specjalisci" wyjechali za granice. :P A tutaj zostalo cebulactwo, ktore pokazuje jakie, to jest madre, a tak naprawde to, az na kilometr czuc zgnila cebule. :) Gwałcicie logike i podstawowe zasady ekonomii Wy lewackie cebulaki. :P
Gińcie!

edgarddavids

Biedny, mały, pryszczaty trollu, koniecznie zmień dealera - wciąganie tego szajsu, który on ci sprzedaje, przeżre wszystkie 3 szare komórki, które ci jeszcze zostały, gdyż twój poziom inteligencji lokuje się w okolicach paleozoicznego trylobita.
Swoim wpisem, starasz się chyba udowodnić wszystkim, że się z własnym organem na główki pozamieniałeś.
1. Nawet mój but zrozumiałby, że chodziło o lizanie dupy przez prawackich oszołomów twojemu idolowi, Pinochetowi.
2. "Włazidupstwo, to czesto wystepujaca cecha u polaczkow cebulaczkow." - czyli sam potwierdzasz swoje cebulactwo włażąc w dupę zbrodniarzowi.
3. "Moze ten "ceniony specjalista" to gornik badz urzednik." - tak, to twoja definicja specjalisty - na tyle stać twój przegniły, prawiczkowaty móżdżek.
4. "Gwałcicie logike i podstawowe zasady ekonomii Wy lewackie cebulaki. :P
Gińcie!" - dzieciaku, być prawakiem, to tak, jak mieć kiłę i się tym chwalić, więc zanim do końca zgnije twój bezużyteczny móżdżek, sugeruję również grzecznie, cebulaczku, byś w końcu zrobił coś pożytecznego - powieś się, utop, otruj, zastrzel. Świat od razu stanie się lepszy. :-)

edgarddavids

Łajzo, który raz powtarzasz piątą klasę podstawówki, że nie trafiają do ciebie proste zdania? Mnie pytasz, zawszony śmieciu, czy umiem czytać? A to dobre. Szmaciarz, który nie nauczył się pisać po polsku, tylko wyrzyguje jakiś analfabetyczny bełkot. Musisz gnoju poświęcać całe kieszonkowe, aby płacić najbardziej odrażającym menelom za możliwość spożywania ich skażonego nasienia. Bo jak inaczej wyjaśnić specyficzny odór szczelnie wypełniającego twoją makówkę rzadkiego kału, który sączy się wszystkimi otworami, czego efekty widać i czuć na tym portalu.

ocenił(a) film na 7
m_grendel

Zabici kilku tysiecy lewaków to dobry uczynek a nie zbrodnia.

Al_Bundy

Takich zjebów jak ty powinno się od razu po urodzeniu utylizować (a najlepiej przed).

m_grendel

ty nazisto, hitler bylby z ciebie dumny.
Posluchaj sobie tej zacnnej piosenki: http://www.youtube.com/watch?v=2sIkgheorv8

edgarddavids

Schiza już cię, gnoju, całkiem dopadła - ty, faszystowski śmieć, nazywasz mnie nazistą?

m_grendel

tak. :P więcej masz jadu niż najzagorzalsi wyborcy jarka.

ocenił(a) film na 7
m_grendel

I mówi to lewacki podczłowiek :D

Al_Bundy

Ale jednak człowiek, a nie prawackie, plugawe ścierwo :D

ocenił(a) film na 7
Max66

Prawicowcy sa nadludzmi

Al_Bundy

Ty jesteś małżem, prawaku.

ocenił(a) film na 7
Max66

a ty odchodami

Al_Bundy

Są plugawym ścierwem.

ocenił(a) film na 7
Max66

Moze lewacy ale nie nadludzie

Al_Bundy

Prawacy są śmieciami.

ocenił(a) film na 7
m_grendel

A lewacy podśmieciami :)

ocenił(a) film na 8
Al_Bundy

A zabicie kilku tysięcy prawicowców to też dobry uczynek Twoim zdaniem?

ocenił(a) film na 7
Skandal

Nie - Prawicowcy to ludzie.

ocenił(a) film na 8
Al_Bundy

Fakt, prawicowcy należ do zdegenerowanej ludzkiej rasy podobnie jak ich kumple z lewicy.

ocenił(a) film na 7
Skandal

Prawicowcy to nadrasa

Al_Bundy

Al Bundy zawsze ma rację. Koniec i kropka!

Al_Bundy

Prawaki to ludzie? Chyba cię posrało, śmieciu ;-D

ocenił(a) film na 8
Max66

Hitler i Stalin też byli ludźmi, chociaż trudno w to uwierzyć...

Skandal

Wierz mi, że naprawdę trudno. Ale szlag trafia, gdy jakiś debil z podobnego zbrodniarza (choć na dużo mniejszą skalę) robi bohatera.

ocenił(a) film na 8
Max66

Co poradzić, skrajny debilizm był od początku ludzkości i to się raczej nie zmieni. Nawet jeśli darzy się prawicowców i lewicowców z wyraźną pogardą i nienawiścią to odbieranie im prawa do człowieczeństwa uważam za niewłaściwe i zniżanie się do ich niskiego poziomu intelektualnego. Aż mi wstyd na samą myśl, że za szczeniaka orbitowałem pomiędzy obiema grupami...

ocenił(a) film na 7
Skandal

To nie debilizm - ja stwierdzam fakty

Al_Bundy

Debili również przepraszam - to nieszczęśliwi ludzie, ale jednak ich poziom umysłowy o Himalaje przewyższa twój.