Jak w temacie czy sądzicie że powstanie starship troopers 4?
Mnie wydaje się że tak,bo w trójce nic nie było o zakończeniu walki z robalami.
No ale jak 4 ma powstać to niech się do niej przyłożą.
Plis.
Generalnie amerykańce kończą na trylogii, ale jak nie mają pomysłów na nowe tj. jones,alien do po latach odświeżają i jadą z koksem. Więc jest szansa że 4-ka powstania zwłaszcza że 1 i 3 ka były naprawdę fajne 2-ka oderwana od reszty zresztą w innym klimacie i najgorsza.
http://wiki.answers.com/Q/Will_there_be_a_starship_troopers_4
Tak dobra jak jedynak i trójka - idealny przykład kontrtautologii :D
Podobała ci się ta część poważnie?:)
Tak, podobała mi się. Jest oczywiście gorsza niż jedynka, ponieważ brak tam geniuszu Verhoevena, ale nie zmienia to faktu, że to całkiem dobry film. Nie rozumiem zarzutów względem tego filmu, co było tam tak złego, żeby dawać 1/10?
Oglądałem go ze trzy czy cztery razy jak do tej pory, podobał mi się, więc nie widzę powodu dla którego nie miałbym dać 8/10. Na pewno nie będę zaniżał oceny dla filmu, bo ktoś śmie mieć inne zdanie od mojego.
To wymień chociaż 3 rzeczy które Ci się podobały tym filmie i powiedz mi proszę na czym Twoim zdaniem polega geniusz Verhovena,i nie podawaj za przykład "Żołnierzy Kosmosu".
Proszę uprzejmie. W wyżej wymienionym filmie podoba mi się kontynuowanie historii zapoczątkowanej w pierwszej części filmu, autoparodia i kicz, którymi ten film jest przepełniony, całkiem niezła gra aktorska jak na niskobudżetowy film, fajny klimat. Jedyna rzecz, która mogłaby być dużo lepsza to CGI, ale widać budżet nie pozwolił na Nuemeierowi na pofolgowanie sobie w tej dziedzinie.
A na czym polega geniusz Verhoevena? Chociażby na tym, że jego filmy choćby nawet jeżeli są niezbyt odkrywcze wchodzą do kanonu kinematografii (Nagi Instynkt, Robocop, Total Recall, jeżeli koniecznie mam nie podawać Żołnierzy kosmosu). Nie chcę się wypowiadać na temat jego działalności w Holandii, ponieważ nie miałem okazji obejrzeć niczego tego okresu, ale słyszałem sporo pozytywnych opinii na temat "Tureckich owoców", "Żołnierza Orańskiego" czy "Czwartego człowieka".
no wlasnie sek w tym ze ta autoparodia i kicz to bynajmniej nie sa efekty zamierzone :D
Jakto nie zamierzone? Widziałeś może Robocopa? Chcesz mi powiedzieć ,że przerywniki np z filmikami propagandowymi ,czy "I'd buy it for a dollar" są przypadkowymi elementami które miały być zajebiste?
To włąśnie to przerysowanie buduje klimat ,nawet nie wiedziałem ,że ten sam koleś wyreżyserował filmy:
Robocop ,Total Recall i Starship Troopers ,a bardzo lubie wszystkie trzy właśnie za to przerysowanie i bezwstydne propagandowe zacięcie ,a wręcz pierwszy i trzeci należą do moich ulubionych.
rozmowa dotyczy starship troopers 3... co do jedynki robocopa i ogolnie verhovena to zgadzam sie calkowicie...
Myślę ,że w trójce nieudolnie próbowano naśladować zabiegi jedynki i nie za bardzo to wyszło ,niemniej są to zabiegi celowe.
Celowo są zamierzone pewne zabiegi parodystyczne, jak chociażby sam fakt, jak pod koniec dochodzą do wniosku, że Bóg też jest obywatelem i zaczynają wykorzystywać religię do propagandy. Nadlatujące Maraudery tworzą aureolę nad głową jednej z bohaterek, taką z jaką się Maryję portretuje, a chwilę później Rico podaje dłoń Loli i ich dłonie układają się w taki sam sposób jak to jest na obrazie Michała Anioła, gdy Bóg podaje człowiekowi rękę. Końcówka wyszła tu akurat jak najbardziej.
Zresztą początek też jest dobry. Krwawy i pełen akcji, no i sporo robali jest, do tego nie wszystkie stworzone komputerowo. Gdyby nie ten przynudawy środek, to byłby świetny film.
Znów narzekacie z tego co pamiętam to jedynka była w dobrym okresie miała większy budget i troche kokosów zarobiła, ale nie miało być kontynuacji. Licze na 4-kę (Starship Troopers: Invasion) ale ile z tego wyjdzie to zobaczymy. Ten film jest robiony na klasyk ala Scifi z lat 80-90 czyli era VHS i taki ma być, i tak jak kolega pisze film wpisał się w kanony sztuki filmowej. Więc nie narzekać tylko oglądać no chyba że wolicie Polskie seriale ;)
Film fajny i na dzieńdobry dostał 6 +1 za Caspra +1 za universum robali, lespsze to nisz szarzy kosmići, szkoda tylko że brakło kasy na efekty chociaż tyle co w "District 9" no nic może do 4-ki się przyłożą i oby był tam Rico i inni z 1-ki i ta babeczka z 3ki.
Co ty, Budżet jedynki to było ponad 100 milionów, zarobiła 120, czyli wyszła z tego kompletna klapa finansowa i przez to nie było kolejnych części. Prawa do serii odsprzedano jakiejś tam firmie, która robiła filmy na rynek video, dlatego dwójka i trójka nie były nawet wyświetlane w kinach. W trójce przesadzili z beznadziejnymi efektami, gdyby były chociaż takie, jak w dwójce, to film nie byłby tragiczny.