ten film mi się wyjątkowo niepodobał, takjakoś nie trafia do widza, nawet nie obejrzałam go do końca więc nie wiem jak to się skończyło; jakieś takie dziwne morały w nim są, beznadzieja
I taka odpowiedź jest dobra. Chociaż mnie się podobały efekty specjalne. Morałów widać nie zauważyłam. Pozdrawiam
Świetna sprawa: nie obejrzałem, ale mio się nie podobał, a w ogóle to jest g... Nie warto zaczynać oglądania.
Bo to nie jest do końca sf, ani efekciarstwo, ten film to parodia i pastisz i pod tym kątem wygląda zupełnie inaczej :P .Parodia systemu totalitarnego, wysyłania ludzi na rzeź w imię "wyższych celów" i robienia "wody z mózgu" młodzieży. Obejżyj go jeszcze raz. Kontrast stanowi niemal cukierkowe liceum i problemy przyszłych "obywateli", którzy bez wachania godzą się na uczestnictwo w tym cyrku, każdy ma swoje trywialne powody. Clancy Brown jest niemal zabawny szkoląc nowych rekrutów, nie tyle może on, co cała sytuacja. A scena z wiadomości "do you want to know more", kiedy dzieci depczą robaki na ulicy i cieszy się z tego rozhisteryzowana mama jest całkiem wymowna. Kiedy żołnierze dają "potrzymać dzieciakom karabin i rozdają łuski, oznacza to przewrotny pastisz na współczesne zagrywki armi amerykańskiej. Z tego zapewne powodu jest mocno niepoważny i dużo w nim celowych nonsensów.