lol, nie rozumiem jak możecie się zachwycać tym syfem, gdy obejrzałem go na tvp2 nie
mogłem wytrzymać... myślałem że na fw będzie miał od 2-3 ocene. >.>
No nic, nie rozumiem was.
Pierwszy lepszy fan tej tandety? ;) Radzę zobaczyć ocenione przezemnie filmy, zanim ocenisz mój gust. ;)
Oj stary, nie bierz tego filmu na poważnie :) Ponadto czego oczekiwałeś od kosmicznej napierdalanki :>?
No jeśli wziąłeś na serio pastisz, to się nie dziwię, że się podłamałeś. Ja ten film po prostu uwielbiam, oglądam go raz na jakiś czas i mam taką zbitę, że nie wiem. Wszystko to zostało zrobione z wielkim przymrużeniem oka i tak trzeba do tego podchodzić, wtedy się świetnie bawisz :)
Najwidoczniej nie skumałaś tego filmu... W fabule filmu przedstawiono zmilitaryzowany świat (Ziemia), w którym aby zdobyć pełne prawa obywatelskie trzeba poświęcić się służbie wojskowej, dobre w tym filmie są motywy społeczne zwłaszcza pochwała militaryzmu... np. jak dorośli dają dzieciakom broń do ręki i jest to akceptowane przez społeczeństwo...
Bierz pod uwagę parę rzeczy pierwsza z nich to ze film był kręcony 1997. Jest to gatunek sc-fi od tego gatunku nie oczekuje się jakiejś wielkiej głębi, chociaż nie można powiedzieć ze ten film jest płytki. Pokazuje ciekawe państwo totalitarne gdzie na prawa należy zasłużyć, dwa mówi o tym, że nie można nie doceniać przeciwnika, mówi też o przyjaźni
Ale to jest klasyka, poza tym jak na film sf z 1997 to na prawdę w tamtych czasach te efekty wymiatały, zresztą do dziś się bardzo nie zestarzały.