PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153254
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

Nie polecam go pokoleniu '90+, bo jest to pokolenie bezmózgich niemyślących lemingów, dla których liczy się zewnętrzny kicz, a nie bogate wnętrze. Film ma przesłanie.

ocenił(a) film na 8
weeman86

Być może masz rację, nie jestem pewien - wiem tylko tyle, że film mi się podobał, choć uważam go za zdecydowanie a-realny, ponieważ zaopatrzony w kilka detali, co do których nie wierzę, że mogłyby się zdarzyć w rzeczywistości

użytkownik usunięty
weeman86

Noo weź walnij baranka o ścianę...

Takim stwierdzeniem pokazujesz do prawdy jaka lub jaki to jesteś "ę i ą"...

Jestem z rocznika 93 a mój brat z 95 i jestem pewien że jeśli chodzi o odbieranie filmu i nasze (moje i brata) wnętrze to jesteś w porównaniu z nami jak sto lat za murzynami więc takie teksty to sobie daruj.

"film ma przesłanie" - co to w ogóle jest? Każdy film ma jakieś przesłanie - różnica polega na tym jak głupie lub mądre ono jest i jak ukazane jest w filmie. W "American Pie" który jest filmem okropnym też jest przesłanie, że "jak żadna dziewczyna cię nie chce, to nie załamuj się, zrób sobie ciepłą szarlotkę i się z nią zabaw". W "Zemście Frajerów" który też jest filmem głupim też jest przesłanie że nawet totalny frajer jest wartościowy...

ocenił(a) film na 10
weeman86

Również się nie zgadzam. Myslę że to czy sie film rozumie i czy się widzi jego przesłanie nie zależy od wieku tylko od psychiki. Właśnie obejrzałam ten film i jestem zachwycona. Nie jest on zrobiony jakoś mega, ale fabuła i właśnie PRZESŁANIE powala na kolana i daje duzo do myślenia. I wracając: FILM DLA MYŚLĄCYCH tak? no właśnie dla myślących ( nie wykluczając pokolenia 90+, z którego mogą być takie osoby).

ocenił(a) film na 9
marteczka14a

Samo wrzucanie do jednego wora świetnie obrazuje mi głupotę autora tego tematu

ocenił(a) film na 3
weeman86

Ja za to mam odwrotne spostrzeżenie, że bajeczka ta może się podobać głównie ludziom roczników 90+. Ale tak naprawdę to i tak bullshit. Po prostu jedni lubią oglądać bajki typu Życie Pi, a drudzy oglądają w tym czasie Alive, dramat w Andach, niezależnie od rocznika. Tobie może się wydawać że po obejrzeniu tego filmu "odkryłeś Amerykę", ale z przykrością cię informuję że tak nie jest.