PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=282892}

Życie Pi

Life of Pi
2012
7,1 153 tys. ocen
7,1 10 1 153250
6,5 62 krytyków
Życie Pi
powrót do forum filmu Życie Pi

marketing?

ocenił(a) film na 8

film dobrze zmontowany efekty są świetne, historia byćmoże też ciekawa, ale nie przekonał mniedo siebie. zastanawiam się jednocześnie jak w ksiązce to wszystko jest opisane i czy film choć w małym stopniu oddaje to co zapisane. Szczerze, spowdziewałam się czegoś więcej po tej produkcji. Być może jestem zawiedziona ze względu na ogromnąreklamęi szum wokół tego filmu. Miał mnie zmiażdżyć i urzec niestety...

ocenił(a) film na 10
harcernica

film jest głęboki i mocny... efekty specjalne owszem, ale nie o to w tym chodziło. Trailery to wielka zmyła. Jeśli chcesz, spróbuj oglądnąć go jeszcze raz, ale pod kątem prawdziwej historii, a nie przenośni ze zwierzętami...... Trzeba uważnie połączyć scenę opowieści Pi dla agentów ubezpieczeniowych i scenę ewakuacji do szalupy. Każde człowiek ma odpowiednik w zwierzęciu. Także wg niektórych przydługi wstęp z odnośnikami religijnymi ma swoje uzasadnienie w całej historii. I to tak po krótce
Film jak dla mnie bardzo niedoceniony, ze względu na to, że po oplądnieciu trailerów ludzie czekają tylko na wiodowisko

ocenił(a) film na 8
Seaside1

nie czekałam na widowisko, ale niestety nie otrzymałam tego co chciałam. Zrozumiałam odnośniki co do religii i dwóch historii, jednak nie przekonał mnie. Ale dziękuję za wyjaśniający komentarz :)